Una Loulla nyerte az Erzsébet Királyné, Városbíró a Villám Díjat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az idei Millenniumi Díj hasonlított a tavalyi Magyar Derbyhez, a szlovák tréningből érkező Shamal Sally az utolsó kétszáz méteren most is hátulról és kívül indított támadást, és a derbyhez hasonlóan most is megszerezte a győzelmet a magyar lovak előtt. Előtte két futammal komoly küzdelmet hozott az Alagi Díj, amit végül Mediplomat nyert meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Natália és Kamaftu

Az ünnepi versenynap egy „ötbés” hendikeppel indult, ami Natália (ifj. Kozma I.) start-cél győzelmét hozta. A nyeretlenségét most elvesztő kancára a végén eléggé felszaladt Kamaftu (Varga Z.), de a jó hajrá csak a második helyre volt elég. A harmadik helyet Maxima (Kunstár S. am.) szerezte meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A csikófutam élmezőnye

Csikófutammal folytatódott a program, ahol a nyerő Dvorníky Dream (G. Hind) bemutatkozásával eddig valóra váltotta tulajdonosa álmát. Második Prince Cro (J. Línek), harmadik a magyar tenyésztésű Rettenthetetlen (S. Georgiev).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az elnyűhetetlen Városbíró

A díjak sorát a 900 méteres Villám Díj nyitotta a nap harmadik futamában. Miközben a lovak a jártatóban köröztek, a kerítésen kívül a leggyakoribb kérdés az volt, hogy „Ki lesz a második?”. Nem véletlenül, hisz nehéz volt elképzelni, hogy a versenyt nem a toronymagas favorit Városbíró nyeri. Nem is született meglepetés, a befutási sorrend: Városbíró (J. Línek) – Tyrannus (Simon F.) – Amfetamin (J. Havlík) lett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Una Loulla a célban

A hároméves kancák részére kiírt 2000 méteres Erzsébet Királyné Díjjal folytatódott a program, ahol a Hazafi Díj első két helyezettje játszotta a főszerepet, csak most a sorrend felcserélődött köztük. Jobb beállítását kihasználva könnyen győzött Una Loulla (Bakos G.), a starttól sokáig vezető Exlibrisnek (L. Kasal) a második hellyel kellett beérnie. A harmadik helyet meglepetésre My Little Star (Kerekes K.) szerezte meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aranyláz itt már nyerő

A Bárdossy György Emlékverseny Hendikep volt a nap ötödik futama, ahol bizony féltávnál nem sokat adtunk volna az egyik esélyes Aranyláz (Németh S.) győzelméért. A hatéves mén azonban fantasztikus hajrát produkálva átszaladt mindenkin és elvette a győzelmet a Vimar-Dvorníky istállótól, akiknek két lova One Carpatty Cat (G. Hind) és Canadian Princess (J. Línek) osztozott a helyezéseken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Alagi Díj mezőnye

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Alagi Díj első három helyezettje

Közben egyre többen érkeztek a Kincsem Parkba, így az Alagi Díjat már szépszámú közönség figyelte a helyszínen. És aki kijött biztosan nem bánta meg, mert remek versenyt hozott a derbyre készülő telivérek versenye. A célegyenesbe nagyjából együtt fordult a mezőny, ahol eleinte galoppugrásonként változott, hogy ki áll az élen, majd a távoszlopon belül három lóra csökkent a potenciális győztesek száma. Ők hárman óriási küzdöttek, végül Mediplomat (Kerekes K.) – Notion (N. Polli) – Tormenta (Z. Smida) sorrendben értek a célba, rövid nyakhossz különbségekkel. Ez a befutási sorrend– köszönhetően a második és harmadik helyezett telivérnek – végül jackpotot ért, ugyanis senki sem találta el az első három helyezett helyes sorrendjét.

A Nemzetközi Amatőrkupával folytatódott a program, ahol a győztes páros a tavalyi derbynapot idézte, hisz tizenegy hónap elteltével újra együtt tudtak nyerni. Könnyen győzött Agapé (Hana Juranková am.), második lett Mary Poppins (Jána Alexandra am.), harmadik Missouri (Dickinson Judit am.).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Itt már eldőlt a Millenniumi Díj sorsa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shamal Sally futam után

A 88. Magyar Derby a főfutam előtt is többször szóba került, hisz a Millenniumi Díj esélyesei közt több olyan telivért is találtunk, aki tavaly meghatározó volt az akkor háromévesek lovak legnagyobb versenyében. Az 1800 méteres futam aztán élvezetes versenyt hozott. A startgéptől elég vegyesen jött el a társaság, de mire a kanyarba értek, már összébb rázódott a mezőny. Ekkor a későbbi győztes még az utolsó helyen galoppozott. A célegyenesben aztán elindult az őrült rohanás, Badguy (L. Kasal) próbált megszökni, de csak egy hossznyira sikerült neki, többen is tartották vele a lépést. Közben kívül Shamal Sally (Z. Smida) is nagyon megindult, sorra előzött mindenkit, a vége előtt százötvennel már ő állt az élen. Ettől kezdve győzelme nem forgott veszélyben, a helyezésekért viszont óriási küzdelem alakult ki. Végül a képzeletbeli dobogóra a Shamal Sally (Z. Smida) – Badguy (L. Kasal) – Tutanhamon (S. Georgiev) hármas állhatott fel. Így a szlovák kanca budapesti statisztikája továbbra is hibátlan, két futásból két nagydíj győzelem.

A favoritok győzelmét hozta az utolsó előtti futam. Az ötödosztályú, 1600 méteres hendikepet Galija (Varga Z.) nyerte Mister Bin (Kerekes K.) és Dream-Hill (Németh S.) előtt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kreccs a célban

A nap utolsó futama egy negyedosztályú hendikep volt, amit a szürke Kreccs (S. Georgiev) biztosan nyert meg. A második helyen Amidala (ifj. Kozma I.), a harmadikon Igor Herceg (J. Línek) végzett.

A versenynap hivatalos eredménye a következő linken olvasható: http://dragon.intrex.hu/lovi/web/lovi/GEREDMEN11-06-04.HTM

Azt hiszem most már nyugodtan mondhatjuk azt, hogy szokás szerint kiegyenlített volt a küzdelem a zsokék és trénerek vonatkozásában, mindössze egyetlen ember tudott duplázni, az idomároknál Kovács Sándor. Folytatás újra vasárnap, egy csendesebbnek ígérkező versenynappal, ahol a 2200 méteres Dióspusztai Díj lesz a napi főverseny.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr762965200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása