radium.jpg

Augusztus negyedikén, rendezték meg a 99. Magyar Ügetőderbyt a Kincsem Parkban. Feltehetően a nagy meleg miatt, most nem sikerült megdönteni a nézőszámot, de így is tizenegy nagyszerű futamot tekinthetett meg a közönség.

Az első futamot a végére nagyon elfáradó Ottey Boss nyerte Karács Lászlóval, a második Mausi (Lakatos Cs.) a harmadik, pedig Priscilla (Veres L.) lett.

A második futam nyertese a finn import Celebrity Classic (Lakatos Cs.), második Pipacsos (Juhász B.), harmadik Off Road. (Varga S.)

A harmadik futam (Marschall Norbert Emlékverseny - Amatőrverseny Hendikep)

Norah Jones győzelmét hozta, a hatéves kanca végig vezetve, könnyen győzött, rutinos hajtónőjével, Nagyváry Andreával. Másodiknak Kandidátus (Dr. Bényi Sz.) szaladt fel, harmadik helyre célfotót mondtak Lejtők hölgye (Pekker Gy.) és Ileda Bi (Kelemen T.) között.

Ezután egy különlegesség következett, fríz lovak bemutató ügetőversenyét láthatták az érdeklődők.

A negyedik futam nyertese Maya Goal(Lakatos Cs.), Nemo (Karács L.) és Harpia Bege (Kele Judit) a helyezettek.

A nap ötödik futama (Bisbac Dániel Emlékverseny Hendikep), a favorit Nikita (V. Mazsity) győzelmét hozta.Második Jorvik Viking(Komáromi Krisztina) a harmadik pedig Örs (Varga S) lett.

Fantasztikus versenyt láthattunk a nap hatodik futamában (BEFAG - Pannónia Díj).

A futam győztese a tavalyi év lova Orlando Bloom. Nagyváry Andrea a legjobbkor indította el a kiváló mént,aki könnyen szaladt át a fáradó mezőnyön. A második Őrangyal (Vicen P.) lett a harmadik helyre a négyévesek nagydíjának nyerője Palkó (Kovács Dóra) érkezett meg.

orlando.jpg

Cseh győzelem született a nap hetedik futamában, a Sinka József Emlékversenyben.

Kaizer Jamacan (J. Svoboda) a nyerő a legjobb magyar a kiváló kanca Night Lady (Hajnal T), őt Miro' Bi (Varga S) követte a célban.

Ezután következett a magyar ügetőversenyzés egyik legnagyobb alakja, Illetmény búcsúztatása. Illetmény 2002-ben született Rádiházán. Huszonötször nyert és kilencszer volt helyezve. Tizennyolc nagydíjban győzött.

illetmény.jpg

A segédhajtóké volt a főszerep a nyolcadik futamban. Ontario R. (Karács L.) nyerte a versenyt Nautika (Orsó L.) és Jackson Junior (Horváth Gy.)a helyezettek.

Ezután következett a nap legjelentősebb futama.

Tíz ló állt starthoz a Derbyben. Közülük nyolc Wall Street Banker csikó.

A szaklap a legjobb idővel rendelkező Radium Boy, a Derby kísérleti nyerő Racing Athlete,

a kiváló időt ügető Royal Flesh és a Kancadíj nyerő Reménysugár négyesét emelte ki.

A versenyt Radium Boy nyerte, könnyen, négy hosszal.

A győztes ló hajtója a szerb Veljko Mazsity, tulajdonosa a Hico versenyistálló bt, tenyésztője a rádiházi Kabala Ménes.

A második  Royal Flesh (Márton L.) a harmadik pedig a Nemzeti díj nyerő Rózsakert(Juhász B.) lett.

A Belami Hendikep győztese Naomi (Kele Judit) a második Numero Uno (Horváth Gy.) a harmadik Olasz lány (Dénes Á.).

A nap utolsó futama a svéd import, Rose's La Nena (ifj. Döme I.)sikerét hozta.A második a Vecseklőy nyerő Landlord (Varga S.)a harmadik  Zavita Meerswal(Lakatos Cs.).

A szervezők kiváló munkát végeztek, minden korosztálynak kitűnő kikapcsolódási lehetőséget biztosítottak ezen a forró augusztusi napon.

Gratulálok a győzteseknek és a helyezetteknek!

Írta: Balog Lili

 A képekért köszönet Leányfalvi Vanesszának.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr245459096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása