Princess View csak sétált

2013.03.25. 14:22

Princess View (Márton Lajos) nagyon erős volt a Bródy János Emlékversenyben

 

Hajnal Tibor és Kolozsi László duplázott

 

Bár első futása nem sikerült, mégis komoly favorit volt Princess View a szezon második kiemelt versenyében, a Bródy János Emlékversenyben, nem véletlenül. A legtöbbre taksált import kanca másodjára megmutatta, hogy mit is tud, hiszen húsz méteres térhátránya ellenére, szinte sétálva verte erős ellenfeleit. A remek kezdőtempóról a Sennyey másodikja, Rose’s La Nena gondoskodott, de a befutóra érve teljesen megállt, ekkor már Márton Lajos idomítottja volt elöl, végül pedig könnyen sétált haza. A két nagy ellenfél, Kiskarcsi és Nobody ezúttal is nagyot küzdött egymással, itt előbbi volt a jobb, minimális különbséggel. Vamos Kemp hibával indult, kiszakadt, majd felzárkózott, és már-már helyezettnek tűnt, amikor ismét rontott. Jackpot Star nem ment igazán jól, majd az utolsó fordulóban galoppozott.

A nap másik rangos futama, az Óceán Díj látványos küzdelmet hozott. A versenyben a négy legesélyesebb ló játszotta a főszerepet, de nem abban a sorrendben értek célba, amire leginkább számítani lehetett. Luisa Pizz első versenyében gyengén fordult, legutóbb zsákutcába került a befutóban, most azonban kijött neki a lépés. A sokáig vezető Nibelung Vita mellett az utolsó fordulóhoz érve lépett el, azonban Naná nagyon támadta. Kétszáznál még fej-fej mellett ügetett a két klasszis, Luisa Pizz azonban szívósan védekezett, és Hajnal Tiborral a kocsijában megnyerte első Kincsem parki versenyét. Naná mögött a Párizsból érkező Utsuri de Gerberoy érkezett meg harmadiknak Masterpiece elé, aki a hajrában beszorult a falra, és onnan csak nehezen tudott kibontakozni.

Szintén Hajnal Tibor örülhetett a Koppány Hendikep után. A rendkívül gyors versenyben, végig Magiszter volt elöl, de a nem túl megbízható hétévesnek az utolsó kanyarban nagyon szétesett a mozgása, így végül diszkvalifikálták, így a legutóbb gyengén mozgó, most szinte kicserélt lóként futó Nyíres „ölébe” hullott a győzelem. Nemzetesúr sorozatban negyedszer állhatott dobogóra, és a falon próbálkozó, nem erőltetett Jorvik Viking is helyezéssel gazdagodott. Jódlis és Kazein jó időt ügetve sem fért a háromba.

Kolozsi László tartja a lépést Márton Lajossal, sőt, újabb két győzelmével már kilencnél jár az idén. Az Ali Hendikepben Louvre folytatta remek sorozatát, és őrzi hibátlan mérlegét, háromból három a mutatója. A hosszútávú futamban végig erős volt, és gyakorlatilag ellenfél nélkül kocogott haza. Jonatán javította legutóbbi hibáját, és a célban kapta el a remek formába lendült Marót-ot. May Day közel volt, de némi meglepetésre nem tudott újítani a hajrában, Ida June pedig lehet, hogy már nagyon vágyik a korábban beígért „nyugdíjas” éveire, mert nem sok kedve volt versenyezni az utolsó félkörben, igaz, még így is megismételte két héttel korábbi formáját.

Szintén komoly favorit volt, és hozta is a kötelezőt Knock a Detektor Hendikepben. Kolozsi Lászlóval sokkal összeszedettebben mozgott a kilencéves herélt, ennek megfelelően játszi könnyedséggel hagyta maga mögött a sokáig vezető Hamburg-ot. A harmadik helyért alakult ki egyedül küzdelem, itt meglepetésre O’Sulivan volt a jobb, és hatalmas egyéni rekordot ügetve védte ki Markota-B támadását. Nyári Zápor, ha nem is könnyen, de korrigálni tudta galoppjait.

Remek futamnak tűnt a Lila Akác Díj. A verseny nem tartogatott meglepetést, a legutóbb is jól mozgó Nőcsábász most még erősebb volt, és meggyőző teljesítményt nyújtva, jó időt ügetve folytatta korábban megszakított nyerő szériáját, tette mindezt trénere, Veljko Mazsity irányításával. Nikki a befutóban, a falról bújt ki, és robogott fel másodiknak, ismét topon van. Oscar Wilde végig dobogós pozícióban ügetett, de végül lecsúszott onnan, mert pont a célban elkapta a kívül érkező Orient Boy. Nanucy Molly, Naomi, Nobile és Orinoco nagyon közel végzett a helyezettek mögött.

Az élről forduló duó dominált az Ond Hendikepben. Kaméliás hölgy és Igloo számára ráadásul kedvezően alakult az elengedett start is, így a többieknek, tekintve hogy negyven métert adtak az elejének, nem sok esélyük volt a felzárkózásra. A két éllovas közül Igloo és Csordás Emil volt az erősebb a befutóban, a rutinos ügető így győzelemre váltotta jó átlagformáit. A harmadik helyért Ivett, és a két hibája után is jó versenyt futó Kerámia küzdött. Klaudetta nem ment jól, Jópofi és Kandidátus ugrott.

Népes mezőny, izgalmas befutó. Ez volt a Csapodár Díj, ahol sokáig Californiandream diktálta a tempót. Az utolsó egyenesben aztán, egy pillanatra Onze De Mayo került az élre, de a dinamikusan érkező M. T. Hitchiti könnyen takarta le a célig. A kanca két ígéretes futást követően, tavalyi utolsó versenyében hibával ment, most Nagyváry Andreával versenyzett és javított győzelemmel. A zavaros utolsó egyenesben a friss import Celebrity Classic hibázott, míg Prometheus jócskán kiszélesítette a pályát, így a remek formáját igazoló Penelope Jet végzett a Multi fogadás miatt, az átlagnál nagyobb jelentőségű negyedik helyen. Soir Du Vivier profival ismét jól mozgott, Pozsony és Paula-Dream a verseny elején szállt ki.

Szoros versenyt hozott az idei Amatőr Kupa aktuális futama. Egy ideig Kairo Sun járt az élen, a mögötte haladó Nikon féltávnál botlott és kiesett a versenyből. A várásra hajtott Cartagena a verseny utolsó harmadában indult meg, Ici Love azonban felvette vele a lépést, és Hegedűs Sándorral a kocsijában az utolsó lépéseken csikarta ki magának a győzelmet. Larissza hozta megbízható formáját, és újra felállhatott a dobogóra. Lady Sakura kétszer is ugrott, Májusi eső már a startnál nehéz helyzetbe került.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr765170676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása