Ribárszki Sándor galopp idomárral Balog Lili beszélgetett

ribilurci.jpg

BL: Kedves Sándor, gratulálok az elmúlt szezonhoz. A statisztikában a második helyen végeztél. Hogyan értékeled a 2012-es évet? (334 futás, 34 győzelem, 30 millió Ft nyeremény.)

RS: Az elvárásaimnak megfelelően alakult az év. Összességében elégedett vagyok. A Derby-ben sajnos nem jártunk szerencsével, mert Viva la Diva-t legaloppozták, így csak a hatodik helyen végzett.

BL: Más csalódás is ért?

RS: Van néhány ló, akiktől többet vártam. Tickle The Queen karrierje nem egészen úgy alakult, mint amire számítottam.

BL: Melyik volt a legemlékezetesebb siker a számodra?

RS: Minden győzelemnek örülök. Talán az Imperiál Díj volt a legnagyobb siker tavaly, amelyet Makaam nyert meg.

BL: Jelenleg hány lóval dolgozol?

RS: Harminchat ló áll az istállómban. Kondíció-munkát végeztek egész télen. Az időjárás kegyes volt hozzánk, így nem kellett leállítani őket.

BL: Milyen lesz a Derby-évjáratod?

RS: Sajnos gyengébb, mint szeretném. Van néhány jobb képességű háromévesem, de klasszist nem látok közöttük. Néhány lóban azért titkon bízom, remélem, hogy sokat javulnak a szezonban.

BL: Hány kétéves áll az istállódban?

RS: Hét csikóm van. Négy import, a többi magyar tenyésztés. Erősek, jól dolgoznak. Tavasszal majd többet tudok mondani róluk.

BL: Milyen ambíciókkal vágsz neki a következő szezonnak?

RS: Szeretnék minél sikeresebb évet zárni. A Kincsem Parkon kívül a szomszédos országokban mindenképp szeretnék néhány lovat kipróbálni. Úgy gondolom, hogy Quissisana, Viva La Diva, Makaam, Fiery Wing és Ypsilon King továbbra is meghatározó lovai lesznek az istállómnak.

BL: Köztudott, hogy szívesen foglalkoztatsz külföldi zsokékat. Miért? RS: Nincs különösebb oka. A tulajdonosokkal közösen szoktam döntést hozni. Fejes Lajos, Bakos Gábor és Ifj. Kozma István is sokat lovagolt nekem idén.

BL: Mi a véleményed a zsoké iskoláról?

RS: Nagyon jó dolognak tartom, hatalmas előre lépés. Három tanuló lovagol nálam. Sokat fejlődtek az elmúlt hónapokban.

BL: Hogyan látod a magyar lóversenyzés jövőjét?

RS: Optimista ember vagyok. Úgy gondolom, hogy jó úton haladunk.

BL: December közepén te voltál az európai trénertalálkozó házigazdája. Hogy sikerült?

RS: Mindenki nagyon jól érezte magát. Minden tréner beszámolt a képviselt ország helyzetéről, több fontos kérdést megvitattunk.

BL: Köszönöm szépen!

RS: Én is köszönöm!

(fotó: Vonczem Gabriella)

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr865105263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása