Finn siker a főfutamban

2013.03.05. 12:42

Andorra Gold (Márton Lajos) győzelemmel korrigált a Margaret Glass Díjban

 

Ifj. Döme Imre duplázott, Deixler Kálmán és Mucsi István pályafutása első győzelmét aratta

 

A finn tulajdonban lévő Andorra Gold első Kincsem parki versenyében ugrott, másodjára viszont már nem hibázott. A napi főfutamban nagyon erős volt, Márton Lajos csak nehezen tudta fogni az ötéves kancát. Eleinte Jackpot Star vezetett, de a hajrához közeledve teljesen elkészült az erejével, Andorra Gold viszont hatszázzal a vége előtt ritmust váltott és szinte állva hagyta a többieket, úgy nyert, ahogy akart. Azt, hogy két galoppozás után is lehet és érdemes is bátran hajtani, ezúttal Veljko Mazsity bizonyította be, a múlt héten betliző Nemesúr most jobb formáját hozta, és lett második, míg mögötte a szintén korrigáló, és remekül hajrázó Nacho Nico szaladt fel harmadiknak, megelőzve a sokáig helyezettnek tűnő Newstar Wise-t.

A versenynap komoly meglepetéssel indult. Papíron ugyan korántsem volt esélytelen Miller, mégis kevesen számítottak arra, hogy a hétéves herélt megnyeri a Tódor Hendikepet. Mégis így történt, Mucsi István irányításával végig a frontban versenyzett a Mupi istálló lova, a befutóban pedig rendkívül magabiztosan növelte előnyét, és ért haza. A segédhajtónak ez volt pályafutása első győzelme, melyhez ezúton is gratulálunk! A futamban sokáig Názáret ügetett az élen, végül másodiknak esett vissza, megelőzve a szokás szerint harmadikként célba érő Larissza-t. Ici Love az utolsó kanyarig dobogós pozícióban látszott, de miután Miller többször is belelépett a kocsijába, hibázott, és kiesett a versenyből. O’Pennina-t esélyesnek véltük, de kihagyás utáni első versenyében, a vártnál gyengébb volt, a hajrában nem tudott újítani, sőt, hibázott is. Pimri jól indult, de megrekedt a középmezőnyben.

Deixler Kálmán is szívesen fog emlékezni az elmúlt szombatra! Az amatőrhajtó szintén első győzelmét könyvelhette el, tette mindezt a megbízható Képzőművész sulkyjában. A rutinos ügetőnek nem okozott gondot az Amatőrverseny Hendikep megnyerése, végig több hosszas előnnyel járt az élen, és gyakorlatilag támadás híján szerzett újabb győzelmet. Milli Nevi-nek sem kellett izgulnia, könnyedén őrizte meg második helyét, küzdelem csak a dobogó alsó fokáért alakult ki. Itt végül a védekező Jármi volt jobb, így a néha elbizonytalanodó Marót-nak meg kellett elégednie a szoros negyedik pozícióval. Lear Király az első kanyarban, Kitty Magic verseny közben hibázott.

Két remek származású hároméves küzdelmét hozta a Nyeretlenek Versenye. A tavaly többször mutatkozó és háromszor is dobogós Reine Fille-nek továbbra is várnia kell arra, hogy kilépjen a győzelem nélküliek táborából, mivel a még rutintalannak számító Riadó most sokat jött előre, nem hibázott, és jó időt futva utasította vissza a favorit támadását. Ifj. Döme Imre idomítottja, ha így folytatja, szép reményekkel várhatja folytatást. Rimella javította galoppjait, és szerzett egy újabb helyezést, az ő győzelme is nagyon esedékesnek tűnik. Rozália végig közel volt, míg Ronin hibája után zárkózott ígéretesen.

Egy óra múlva, a Helga Díjban jött a dupla a fiatal tréner számára. Orient Boy hetek, sőt hónapok óta remek formában van, újabb győzelméhez azonban kellett némi szerencse is. Először a már-már élen lévő Nevegal dobta el magát, majd miután Orient Boy a befutóban élre állt, Conway Boko késett el – nem is kicsit. Ez persze semmit sem von le a nyerő érdemeiből, aki ezzel 2 milliósra növelte életnyereményét. A könnyedén érkező Conway Boko mögött, az ismét jól mozgó Ostrom szerezte meg a harmadik helyet Ophelia, és az egyenes elején még élen ügető Naboj előtt. Magic Diamond Way sokat faragott térhátrányán, de a finisben hibázott.

Régóta kerülgette a célt, most végre ismét nyerni tudott Pentatlon. A négyéves kanca ugyan másodikként érte el a célt az Ipoly Díjban, de mivel a mindig problémás Off Road-ot a Versenyintézőség, jármódja miatt diszkvalifikálta, mégis Juhász Balázs fordulhatott vissza győztesként a nagyon gyors futamot követően. Open nyerés után tovább javulva lett második, és tréningtársa, Party Girl is remekül mozgott. A fogadási szempontból lényeges negyedik helyre a három galoppját javító Olajbáró futott be Paula-Dream elé. Pipacsos most hibával versenyzett, és a favorit Paladin TIM sem ment jól, az utolsó kanyarhoz érve teljesen szétesett a mozgása.

Teljes papírforma sorrend alakult ki a Vécse Hendikepben. Jó beállítását Királyhágó könnyedén használta ki, Vicen Pál idomítottjának minden bizonnyal lesznek ennél komolyabb feladatai is ebben a szezonban. A nyerő mögött Nikon és az újra formába lendülni látszó Markota-B léphetett még dobogóra, rajtuk kívül Ninette végzett még közel. Number One ismét hibával versenyzett.

A program a hosszútávú Renata Hendikeppel, és Örs győzelmével zárult. Dénes Áron nem túl megbízható ügetője, egy héttel korábban egy biztonsági futással javította hibáit, most pedig jó formáját hozta, így tetszés szerint nyerte a versenyt. A favorit mögött, a gyorsan csatlakozást kapó Happy Bluejay és a hosszúra is jól futó Nobile szerezte meg a két helyezést. Kerámia és Magda is jó sansznak tűnt, de mindketten hibáztak a futam során, a kihagyás után futó Jorvik Viking pedig nem volt túl szerencsés a finisben, persze a falon utat keresni mindig rizikós dolog.

Folytatás szombaton, fókuszban a hagyományos télbúcsúztató versennyel, a Tavaszi Hendikeppel!

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr275117873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása