Norman (Kolozsi László) győzött a C’est la Guerre Díjban

 

Németh Viktória duplázott Orosházán, hazai befutó a Föl-Le Díjban

 

Komoly osztalékokat hozott a múlt keddi versenynap legjobb futama, a C’est la Guerre Díj. Norman papíron ugyan nem volt esélytelen, a fogadók azonban szinte teljesen hanyagolták Kolozsi László lovát. Persze ott volt a versenyben két visszatérő, a Nemzeti Díjra készülő nagyreményű hároméves, valamint több, jó formában lévő ügető is, mindhiába. A start tökéletesnek semmiképpen sem volt nevezhető, az indítás utáni métereket követően alapjaiban változtak meg az esélyek. Radium Boy nem szívesen fordult be (a futam után Veljko Mazsity percekig gyakorolta a „kisköröket” lovával), de Ruby Reeves is durva hibával kezdett, ezt tette Platina Lady is, míg a negyvenről forduló Nixon kicsit ottmaradt a startnál. Két favorizált ló, Orinoco és Orient Boy sem kezdett túl jól, az utolsó félkörben azonban már úgy tűnt, ők lehetnek a főszereplők a befutóban. A verseny döntő momentuma, az utolsó fordulóban az volt, mikor Norman kibújt a falról, a fáradó Nobile mögül, az egyenesben pedig már nem érte utol a támadó Orient Boy – Orinoco kettős.

A Templar Hendikepben sokáig a kedvező beállításból futó Klarissza győzelme lógott a levegőben, de a befutó közepén kezdett fáradni, többen is támadták, akik közül a mezőny végéről rohamozó Lucky Boy volt a legerősebb, akit időben indított el Cser László, a nyolcéves mén pedig mindenkit megelőzött az utolsó kétszáz méteren. Indiana Rosa először futott az idén, rögtön jól, így Klarissza végül „csak” harmadikként végzett, mögötte nagyon szorosan Oli Sun ért célba. Háry János gyorsan kezdett, de a hajrára elfáradt. A másik négy futam gyakorlatilag a papírforma szerint alakult. Cadans Frisia első versenyében már mutatkozott, de biztos helyezettként, a befutó közepén hibázott. Ezúttal nem rontott Hajnal Tibor idomítottja, és már az első egyenesben bebiztosította győzelmét. A második ezer méteren, a sok galoppozó ló miatt redukálódott élmezőny többi tagja már csak a helyezésekért küzdött. Party Girl hozta a szokásos formáját, és szerzett egy újabb helyezést, továbbra is kérdés, hogy mikor jön majd össze számára a győzelem. Offshore Wind a befutóban indult meg, és szorította le Padova-t és a sokáig helyezettnek tűnő Rozália-t a dobogóról. Csak egy könnyű séta volt Ontario R. számára az Eperjes Hendikep. Karács László lova remek beállításból versenyzett, nagy meglepetés lett volna, ha nem oldja meg ezt a feladatát. Megoldotta, jöhetnek a valamivel komolyabb versenyek a számára. Nyári Zápor ismét jól mozgott, de Orchidea Hamlet-ra sem lehetett panasz, hosszú idő után futott ismét biztatóan, és szerzett helyezést. Nílus Gyöngye korrigált, legközelebb előrébb végezhet. Pajtás a start után felment a favorit mögé, de hamar elugrotta magát. Első Kincsem parki versenyében nagyon gyengén ment Utrillo d’Amour, a kis pihenő, az időközben elvégzett munka, és Fazekas Imre azonban jót tett az importnak. Már azt első kanyarban az élen ügetett, és végig csak az volt a kérdés, milyen különbséggel nyeri meg a versenyt. Így gondolták a többiek is, akik szinte csak egymást figyelték, hogy aztán a befutóban döntsenek a helyezések sorsáról. Végül Pákó Yankee szaladt fel másodiknak, megelőzve az elsőre jól futó Pannus-Com-ot. Pinokkió a befutóban teljesen zsákutcában versenyzett, mire kiszabadult, véget ért a verseny, így is közeli negyedikként végzett. Ripley csalódást okozott, csak az utolsó kétszázon indult el. A program végén, az Amatőr Kupa idei ötödik versenyében is jött a papír. Erről Norah Jones és Nagyváry Andrea gondoskodott, a páros szinte végig vezetve sétált haza, jó időt teljesítve. Sokáig James és a kívül próbálkozó Ostrom tűnt veszélyesnek a nyerőre, majd a tavaly erősebbek között is eredményes Ibi Lobell indult meg, de nem volt benne annyi, hogy igazán megnehezítse a győztes dolgát. James-től vártuk a jó futást, mögötte a jól hajrázó Nelli Gull szaladt fel negyediknek.

A lovak helyett a kutyák voltak a főszereplők szombaton a Kincsem Parkban és környékén, így az ügetők, és az érdeklődők Orosházára fókuszáltak. A vidéki fellegvárban idén két hivatalos versenynapot rendeznek, az elsőn négy ügetőfutam kapott helyet. Az élő televíziós közvetítés akadozott ugyan, de hosszú idő után ismét lehetett fogadásokat kötni a helyszínen is a futamokra, és a hangulatra sem lehetett panasz. A legjobb versenyben, a Föl-Le Díjban Kolozsi László idomítottjai voltak a legerősebbek, Nanucy Molly sikere nem igazán volt kérdéses az utolsó félkörben. Mambo Girl továbbra is rendkívül megbízható, kis meglepetést csak Odry harmadik helye jelentett, aki nagyon messziről érkezett meg a dobogóra, köszönhetően többek között annak, hogy Nikki elugrálta esélyét. A sort kora délután Ninette és Turbucz Sándor győzelme nyitotta, a már nagyon esedékes kanca mögött két favorit, a gyengén kezdő Naboj és Carpe Diem szerezte meg a két helyezést. A másik két futamban szinte zsinórban ült a papírforma. Németh Viktória mindkét komoly esélyét győzelemre váltotta, Lencsi és Montgomery révén, egyik futamban sem kellett izgulnia a befutóban. Az ideges természetű kanca mögött Milli Nevi és Háry János ért placcra, utóbbi kocsijában Kovács Mónika első helyezésének örülhetett. Sandti fia mögött is jó esélyű lovak végeztek, Mariska és Ivett eredményes szereplése sem volt meglepetés.

Szombaton visszatér minden a megszokott kerékvágásba, rögtön egy komoly versenynappal, hiszen a Nemzeti Díj az egyik legjobban várt futam minden évben!

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr15312688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása