Ollyan nincs (Fazekas Imre) ellenállhatatlan volt a Májusi Nagydíjban

 

Racing Athlete (Vicen Pál) fölényes sikere a Ferge László Emlékversenyben

 

Nem kellett számolgatni az idei Májusi Nagydíjat követően, legalábbis, ami a nyerőt illeti. Ollyan nincs a kétfutásos pontverseny mindkét részében nagyon erős volt, és rendkívül magabiztosan hozta el a trófeát. Fazekas Imre idomítottja már tavaly is évjárata egyik legjobbja volt, és ebben a szezonban is fogunk még vele találkozni a nagyversenyek eredményhirdetésénél, aminek alighanem nagyon örül a tulajdonos-tenyésztő, Kaszás Gergő. A verseny másik két esélyese vegyesen teljesített. Orlando Bloom az első részben jól mozgott, és lett második, másodjára viszont durva hibát vétett a start után, ami az összesítésben a dobogós helyezésébe került. Working Out első Kincsem parki versenyében könnyen sétált haza, most viszont nem ment jól, a jármódjával komoly gondok voltak mindkét alkalommal. A két évvel ezelőtti nyerő Lucky Luke viszont sokkal biztosabban ügetett, mint idei első versenyében, így megszerezte az összetett második helyét. Landlord mindkétszer negyedik lett, ennek ellenére a végén övé lett a verseny bronzérme.

A háromévesek is megkezdték nagy menetelésüket szombaton. A Ferge László Emlékversenyben Juhász Balázs két idomítottja volt a favorit, közülük az élről forduló Racing Athlete volt a legerősebb, és Vicen Pál kezében igen könnyen verte évjárattársait. Eleinte Raffaello tartotta a lépést a későbbi nyerővel, de a második körben a remek származású mén már komoly előnnyel járt az élen, végül 35 méterrel verte az egyre erősebb Rimella-t és a favorizált, de a vártnál gyengébben mozgó tréningtársát, Rózsakert-et. Reménysugár és Rádiházi lány hibával kezdett.

Az előzőekhez hasonló, komoly versenyt ígért a Matucza Lajos Emlékverseny. A főszerepet a közelmúltban magyar tulajdonba került Rosamundi játszotta. Az ötéves kanca legutóbb hibával futott, és most is nagyon felhúzta magát a start előtt, versenyben azonban már nem volt gond vele, és végig vezetve, könnyen verte ellenfeleit, kocsijában Lakatos Csabával. A másik favorit, Andorra Gold nem ment körbe hiba nélkül, így a két helyezést a szlovén vendég Mrs Kramer és az egyre jobb formába lendülő Nikita szerezte meg. Orifiamma Jet sokáig közel volt, de a hajrára elfáradt.

Az első futam után is Lakatos Csaba örülhetett, hiszen Vernon Boko kihasználta remek beállítását, és végig vezetve, biztosan verte az idén először dobogóra lépő Joyous Woman és a korrigáló Ördög Hegedűse kettősét. A negyven méteres térhátrányról futó Őszi Fény hamar csatlakozást kapott, de az utolsó forduló előtt hibázott, így oda az idei hibátlan mérleg.

Exxon Valdez is megirigyelte istállótársai teljesítményét, és idei második versenyében már győzni tudott. Elsőre sokkal erősebbek között, és táv ellen futott, ez viszont már az ő napja volt. A kis mezőny ellenére a négy esélyes szép és izgalmas befutót produkált, mely után Boros Károly lova fordulhatott vissza elsőként a közönség elé. Oli Sun és Lucky Boy nagyon szorosan végzett mögötte, míg a leginkább favorizált Kitti kicsit beragadt a falon, így lecsúszott a dobogóról. Opál lány legközelebb ismét főszereplő lehet.

Fazekas Imre idomítottjai nem mentek jól a Fergében, de a Nyeretlenek Versenyében futó Rubin Lady mégis mosolyt csalhatott Bazsonyi Zsolték szájára. A tavalyi Derby-nyerő Paperboy teljes testvére, Rubin Lady végre megindulni látszik, ezúttal komoly áttörést és javulást mutatott, a befutóban könnyen szórta el ellenfeleit, nem lennék meglepődve, ha a kishúg is odaérne a kékszalagos versenyre. Party Girl szériája most sem szakadt meg, ismét szerzett egy helyezést, de a győzelemre továbbra is várnia kell. Pákó Yankee trénerével javított, és ismét dobogóra ért, megelőzve a végig placcnak tűnő Professzort, és a későn meginduló Pinokkiót. Ripley sokáig közel látszott, legközelebb már fizethetnek rá.

A verseny második részében is bontogatta szárnyait egy ígéretes hároméves. Rafa már elsőre sem ment rosszul, most még erősebb volt, könnyen hagyta maga mögött riválisait a befutóban. Veljko Mazsity háromévesei is kezdenek tehát mutatkozni, bár egyelőre még a tavalyi szezon legjobbja, az idén csak a próbafutamig jutó Radium Boy tűnik a legjobbnak. Puma most sokkal jobban bírta a végét, mint legutóbb, rajta kívül Rush Toxic jutott még helyezéshez. Opál Lady sokat ment kívül és nem tudta megismételni előző heti teljesítményét. Red Stone óvatosa versennyel korrigált, legközelebb már érdemes lehet figyelni rá.

Kis híján komoly meglepetést hozott az Amatőrverseny Hendikep. A mostanában nem sokat mutató Nudli nagyon elemében volt, sokáig nyerőnek tűnt, de a befutóban ritkán támadó Ilarita végül mégis lefiniselte a célig, köszönhetően Balogh Bernadettnek. A tizenegy éves kanca hosszabb ménesi időszak után tért vissza, és rövid időn belül ismét versenyt tudott nyerni. Nudli mögött a stabil Jamaica Man ért oda harmadiknak, a többieknek nem sok sanszuk volt helyre érni. Kandidátus és O’Sulivan tragikusan indult, és James sem ért fel a negyven méteres térhátrányáról, bár a verseny első felében már közel látszott a fronthoz.

A program végére két, jónak tűnő, hosszútávú futam jutott. A Dingó Hendikep szorosan alakult a végén, de a látottak alapján mégis azt mondhatjuk, hogy Jorvik Viking magabiztosan szerzett megérdemelt győzelmet. Komáromi Krisztina lova időben és jó pozícióból támadott, így Miklós már csak megközelíteni tudta a letett kézzel érkező nyerőt. Ibi Lobell már elsőre nagyon jó volt, legközelebb nyerhet. Örs hiba nélkül futott, és lett negyedik a kis hibával futó Ördöglány előtt.

A három papírsansz dominált a Dőre Díjban, este hét óra után. Conway Boko első két versenyében még nem futott tökéletesen, mostanában egyre erősebbnek tűnik, Hajnal Tiborral újabb látványos győzelmet aratott. Nőcsábász is komoly esélynek számított, kissé talán későn indult meg, így is másodiknak szaladt fel Öttusázó elé. A jó tempóról egyébként Mountain Bambi gondoskodott, a verseny jó részében ő száguldozott az élen, de a végét nem bírta. Pretty Dancer és Palkó is sokáig közel volt, végül utóbbi végzett a negyedik helyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr25293965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása