Lady Luna ismét győzött

2012.06.28. 11:03

 Lady Luna (Rene Hanzekovic) nyerte az Emma Boss Díjat

 

Öt magyar és két francia futam szerepelt a hétközi versenynap programján. A legrangosabb, az Emma Boss Díj volt, ahol két szlovén ügető vette fel a harcot a magyar lovak ellen. Lady Luna és Meggy ráadásul favoritnak számított, hiszen amikor nálunk járnak, eredményesen szoktak teljesíteni. Most sem volt másként. Rene Hanzekovic lova, Lady Luna komoly iramban kezdett, élre állt, és ezzel gyakorlatilag meg is alapozta végső sikerét. A befutóban ugyan erősen támadta az ismét bombaformába lendült Ollyan nincs, de csak megszorítani tudta a hétéves kancát. Meggy biztos harmadikként közelített a célhoz, azonban hibázott, így Nick Nolte állhatott még dobogóra. Jégrevü végig mutatkozott és közeli negyedikként végzett. Orinoco, Nixon és a favorizált Reine d’Illiat már a startnál elugrálta esélyét.

Szintén start-cél győzelemmel zárult a nap első futama, az Eugénia Hendikep. A megbízható Nigel (Márton Lajos) már az indítás után nagyon erős volt, élre állt, előnyét pedig a célig megtartotta. Az egész verseny során Igloo ügetett hozzá a legközelebb, támadta is Nigelt a finisben, de egy hossznál nem tudott közelebb férkőzni hozzá. A nyerő tréningtársa Jonatán frissen jött fel harmadiknak, a befutó elején elbizonytalanodó Járulék és a kissé várakozás alatt teljesítő Orient Boy elé. Kandidátus gyors második pályával zárkózott, Mistral és Noix ugrott.

Hozta a papírformát, és egy héten belül duplázni tudott Peter Strooper az Uffizi Díjban. Veljko Mazsity háromévese egyre meggyőzőbb, ezúttal 19,4-et ügetve sétált haza, úgy, hogy hajtója csak a befutóban kért tőle egy erősebb szakaszt. A remek Peace Force Pro fia alig fél hónapja kezdte pályafutását, de egyre inkább úgy tűnik, hogy akár komolyabban is lehet vele tervezni. Májusi eső autóstarttal sokkal jobb volt, az utolsó egyenesig vezetett, végül másodikként érte el a célt, amivel alaposan meglepte a fogadókat. Olasz lány bronzérme abszolút várható volt, a négyéves nyerés után is jól mozgott. A gyors versenyben a hibázó Priscilla kivételével mindenki formát, vagy rekordot futott.

Mindössze hatan sorakoztak fel az autó mögött az Amatőrversenyben. Az esélyes Nemzetesúr (Balogh Roland) jól kezdett, Louvre viszont nem, az első kanyarban hibázott, és kiesett a versenyből. Féltávnál, némi meglepetésre Malta Sun ment fel a vezető ló mellé, és egészen a hatszázas tábláig jól tartotta magát, ott azonban fáradni látszott. Nemzetesúr jól tartotta magát az élen, de a győzelemért még ki kellett védenie a dinamikusan zárkózó Noni Juice rohamát. Násfa a falon versenyezve, szinte végig dobogósnak tűnt, be is jött harmadiknak. Oli Sun átlagformája ezúttal is a negyedik helyhez volt elég.

Este nyolc óra után, az utolsó futamban „robbant a bomba”, aminek köszönhetően jackpottal indul majd a szombati versenynap. Poltergeist M (Kelemen Tamás am.) végig vezetve, küzdelem után ért haza, ez véleményem szerint nem volt túl váratlan, mint ahogy a favorizált Káleb második helye sem. A kis pihenő után futó Jópofi harmadik helyezése azonban már gyakorlatilag mindenkit meglepett, vajon mi lett volna akkor, ha a kilencéves kancának lett volna helye a befutóban? Legközelebb mindenesetre már esélyesként állhat starthoz a Mount istálló lova. A játékosok legnagyobb kedvence, Ivett momentum nélkül futott, nem úgy, mint Lili Lobell, aki épphogy lemaradt a placcról.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr324616380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása