Fazekas Imre lovai a főszerepben, Wale a Májusi Nagydíjban, Platina Lady a Ferge László Emlékversenyben győzött

 

A mindig nagy izgalommal várt kétfutásos pontverseny idén nagy izgalmakat hozott. Az első futamban Wale (Fazekas Imre) végig vezetve, biztosan győzött, a versenyben teljes mértékben érvényesült a champion tréner taktikája. A két helyezés a negyvenről forduló Lesternek és Nacho Niconak jutott. A favorit Night Lady durva hibával indult, így nehéz helyzetből várhatta a második felvonást. Kora este aztán nagyot változott a kép, Nacho Nico sokáig elöl volt, a sokáig mellette ügető Wale pedig a befutó elején kezdett fáradni. Ekkor jelent meg Night Lady és a mögötte érkező címvédő, Lucky Luke. A célban végül az ötéves látszott előrébb, de Lakatos Csaba óvott, a V.I. pedig ennek helyt adva Lucky Luke-ot helyezte elsőnek. Lázas számolgatás kezdődött, hiszen mindkét nyerő, a győzelmen kívül egy-egy ötödik hellyel bírt. A jobb összidő volt a döntő tényező, ez alapján pedig a Suomi istálló kancája lett a végső győztes. Az összetett bronzért is nagy volt a csata, itt Lester és Nacho Nico végzett azonos pontszámmal.

A háromévesek első komoly erőpróbája Platina Lady (Fazekas Imre) sikerét hozta. A finis elején még négyen is reménykedhettek a győzelemben, végül a Baggio istálló kancája volt a legerősebb és nyerte a nagydíjat. Philadelphia a befutóban a falon talált utat és jött fel másodiknak a sokáig vezető Pán Péter elé. Pókerarc nem futott zavartalan versenyt, döntő pillanatban, a befutóban hibázott. Poéta jól mozgott, de sok volt neki a negyven méteres térhátrány.

Nemzetközi mezőny állt starthoz a Matucza Lajos Emlékversenyben. A futam nem tartogatott sok izgalmat, Lady Luna (René Hanzekovic) az első egyenesben állt élre, ezt követően pedig játszi könnyedséggel tartotta, illetve növelte előnyét és sétált haza. A placcokért hatalmas volt a harc, szinte egy csomóban érkezett a mezőny, élén a kívül támadó Nikita-val, aki mögött Amazing Lobell ért még helyre. El Presidente és Vernon Boko is tele kézből végzett a helyezettek mögött.

A nap első futamában jött a papírforma, Nanucy Molly (Kolozsi László) kihasználta kedvező beállítását és úgy nyert, ahogy akart. Mögötte az utolsó métereken ért dobogóra Karamella és Nautika, a sokáig helyezettnek tűnő Marót pedig visszacsúszott negyediknek. Magiszter jól volt versenyben, amikor jármódja miatt diszkvalifikálták. Kazein (Márton Lajos) újabb sikerét hozta az Iránylev Hendikep. A 2400 méteres távon az egykori klasszis a hajrá elején robbantott és könnyűszerrel duplázott, a jól zárkózó Kolostor csak közelíteni tudott hozzá a célban. Kitti egy darabig elöl látszott, végül harmadikként ért célba. A három esélyes lóról szólt a Mágnás Hendikep. Kerámia (Juhász Balázs) gyors kezdéssel alapozta meg magának a végső sikert. Hamar biztos előnyre tett szert, és ezt a fórt meg is tudta tartani a verseny végéig. Magic Diamond Way és Miki kissé késve bontakozott ki, így csak a helyezéseket tudták megszerezni. A többiek közül No Bi mutatkozott. Legutóbb nem futott szerencsés versenyt, most viszont nem hagyott kétséget győzelme felől Magic Boy (Nagyváry Andrea). Az Amatőrverseny Hendikepben végig vezetve sétált haza Fábry Sándor lova, a többiek több hosszas hátrányból követték csak, a Balogh testvérek finiseltek a legjobban, Old Shatterhand és Lucuska állhatott még dobogóra a nyerőn kívül. A nap záró futamára komoly izgalmak maradtak. Sokáig úgy nézett ki, hogy Nőcsábász lehet a nyerő, de a befutóra érve hibázott, így Ophelia és a kézből érkező Olajbáró (Keserű Krisztián) küzdhetett a győzelemért. Kettejük között minimális volt a különbség a célban, utóbbi javára. Nemzetesúr közeli harmadiknak érkezett meg a sokáig vezető Ontario R. elé. Folytatás szerdán!

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr514494163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása