Youp Lucswolle (Hajnal Tibor) remek idővel nyerte a Konta Dezső Emlékversenyt

 

Kíváncsian vártuk a Hico istálló új importjának bemutatkozását a napi főfutamban. Abano Boy komoly reményekkel vághatott neki a futamnak, de nem sikerült győznie. Youp Lucswolle rendelkezett ugyanis megfelelő recepttel ellene. Az első hozzávaló egy remek start volt, mely után Hajnal Tibor lova vezető pozíciót fogott magának és innentől kezdve már „csak” ki kellett védenie ellenfele rohamát a befutóban. A nyerő ideje kiváló, 14.9! A harmadik helyre What a Man érkezett meg istállótársa Simb Illusion és Lali Király elé.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Kincsem II. Díj a favorizált Lencsi start-cél győzelmét hozta. Márton Lajosnak nagyon kellett figyelnie az autó mögött, de az indítás után már nem volt gondja, Lencsi jól kezdett, és végig kontroll alatt tartotta a versenyt, komoly támadás híján tudott nyerni. I. Q. M. Q. hozta megbízható, jó formáját és Impivel együtt helyre ért. Nikita egészen a befutó elejéig közel ügetett, de ott elugrotta magát. Lézer már a startnál kiszállt.

 

Hajnal Tibor már a nap első futama után is elégedett lehetett, a favorit Carpe Diem ugyanis jó formáját nyújtotta és biztosan ért haza a Lővér Díjban. A nyerő mögött is esélyes lovak végeztek, Netto és No Fear bizonyították, hogy mostanában lehet rájuk számítani és ismét helyezést szereztek. Robinson Mo és O'Pennina sokáig elöl volt, de a finisre mindketten elfáradtak.

 

A hosszútávú Amatőr Kupa Hendikep futama a távspecialista Láss csodát! sikerét hozta. Nagyváry Andrea a befutóban robbantott és lépett el lovával a sokáig élen ügető Lucuska mellett, amikor pedig megérkezett a mezőny végéről rohamozó Miki – már otthon volt. Norbert ismét jól mozgott és lett harmadik a sokáig helyezettnek tűnő Jamaica Man és a végén belelendülő Noble Rose előtt. Nanucy Molly már a start után nem sokkal elugrotta esélyét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ovo Ono és Lakatos Csaba sikerét hozta a Katóka Díj. A győzelemhez kellett némi szerencse is, hiszen Osztalék előbb az első kanyar előtt, majd a nyerőt támadva, a cél előtt is hibázott. Ovo Ono mögött kis küzdelem folyt az ezüstéremért, melyet az ismét jól futó Ophelia szerzett meg Not For Sale! ellenében.

 

A meghívott hajtók részére kiírt tiszteletdíjas Vörsas Kupa Képzőművész győzelmével ért véget. Nyári Béla helyből a frontban versenyzett a hétévessel, aki végig bírta a remek iramot, a finisben hősiesen védekezett és idén először tudott nyerni. A két győzelem után futó Nemo most is jól ment, de ezúttal meg kellett elégednie a második hellyel, A bronzérem végül Igloo-nak jutott, aki az utolsó ötvenen előzte meg a sokáig vezető, de a végén nagyon elfáradó Kisasszony-t. Nebraska már a startnál hibázott, Lear Király annak ellenére jó időt ügetett, hogy nem futott zavartalan versenyt.

 

Megrostált mezőny vágott neki a Menyegző Díjnak. A kis mezőny már az indítás után tovább nyúlt, Oscar Wilde, Örömtűz és Man in Black triója jól, a többiek nagyon lassan kezdtek. Oscar Wilde végig az élen ügetett és előbb Örömtűz „közeledését” utasította vissza, majd a gyors második pályával zárkózó Őrangyal támadását védte ki és nyerte élete első versenyét, mely Németh Viktória első profi sikere is volt egyben. Őrangyal mögött Man in Black állhatott még dobogóra, ahonnan meglepetésre Örömtűz csúszott le.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Lárifári Hendikep nem hozott túl sok izgalmat, legalábbis ami a nyerő személyét illeti. Járulék kicserélt lóként versenyzett és könnyedén verte ellenfeleit, kocsijában trénerével, Kolozsi Lászlóval. Márvány apró hibája ellenére végig közel látszott, a befutóban kapott utat és viszonylag közel szaladt a győztesre a célban. Magda talán most könnyebb mezőnyben futott, mint előtte, idomárjával jól is mozgott, harmadik díj lett a jutalma. Mokány és Johanna Gold sokáig az élmezőnyben ügetett, de a végét nem bírták. Ibi Lobell az első kanyarban, Kolostor a finisben hibázott.

 

A Derby-aspiráns hároméves, Olajfás realizálta esélyét a Hókás Hendikepben. A Turbucz Sándor által hajtott mén dolgát Cartagena nehezítette meg, de az utolsó száz méteren már neki sem volt ellenszere. Nikon végig közel látszott és győzelme után most is dobogón végzett. Exxon Valdez, Glitter Star és Indiana Rosa a pénzdíjas helyekért vívtak nagy küzdelmet. Jackson Junior jó momentummal versenyzett, de kecsegtető pozícióban hibázott.

 

Turbucz Sándor az utolsó futam után is győztesként fordulhatott vissza lovával a futamot követően. Az „öreg” Felduna rá tudott tenni átlagformáira, amire szüksége is volt, hiszen Number One szívósan védekezett a falon, majd támadott vissza. Nicole Goal régi-új trénerével jól ment és szerzett helyezést Kincses, Hexe Sörn és Lankadatlan előtt. Linda Gull és Marót gyengén indult.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr933077185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása