Kazein (Márton Lajos) győzött a Derengő Díjban

 

Lakatos Csaba három, Tolnay László két versenyt nyert

A verseny a célig tart. Közhely és minden versenyre igaz tézis, mégis ez jutott eszembe, mikor Kiskarcsi senkitől sem zavartatva, biztos nyerőként elugrotta magát a Derengő Díj befutójában, az utolsó lépéseken. A győzelem így a most is remekül futó, hetek óta nagy formában lévő Kazein ölébe hullott, sulkyjában Márton Lajossal, aki ötvenedik győzelmével jubilált a múlt héten, amihez ezúton is gratulálunk! Kazein mögött hatalmas csata alakult ki a helyezésekért. A verseny névadójának fia, Merengő végre felvillantott valamit klasszisából, szép hajrával jött fel másodiknak, míg a bronzérmet minimális különbséggel What a Man hozta el I. Q. M. Q. orra elől. Inarchi sokáig a frontban látszott, de a végére elfáradt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az AMMA Rt. és Keep Smiling újabb sikerét hozta az Amatőrkupa idei harmadik futama. Fazekas Andrea remek startot vett a hatéves kancával, de a győzelmet csak az utolsó százon tudták bebiztosítani a szívósan védekező Ilarita-val szemben. Kiskegyed végig az élmezőnyben ügetett és végül biztosan szerezte meg a harmadik dobogós helyet Hurry Up Star előtt. Il Gatto a startautó mögött hibázott, majd nagyon sok teret tett jóvá.

Lakatos Csaba nagy formában hajtott a versenynap során, három futam után is győztesként fordulhatott vissza a közönség elé. A Hitves Hendikepben az esélyes és esedékes Izzy Star-ral aratott könnyű győzelmet, itt csak a helyezésekért volt küzdelem. Karola Magic, Gioconda, Indiana Rosa és Troja nagyon közel, ebben a sorrendben értek célba a nyerő mögött.

Egy óra múlva, az egész évben bombaformában versenyző és folyamatosan javuló Miklós volt a társa. A Tripszin-ivadék látványos finis után, a végig vezető Nikki-t gyűrte le a célban. A szürke Nebraska jó versenyt futva jött fel harmadiknak, a mutatkozó Hello baby elé. Norah Jones nem bírta a hajrát, míg Naomi a start után vétett durva hibát.

A triplára újabb hatvan percet kellett várnia az idomárhajtónak. A Derby egyik főpróbájának tűnt a Flitter Díj, legalábbis Nemes Úr, Nacho Nico és Nobody számára. Közülük a Hico istálló egyik ásza diadalmaskodott, köszönhetően az első egyenes elején lenyomott gyors szakaszának, ahonnan kezdve már „csak” őrizni kellett az előnyt. Ez azért nem volt túl könnyű, hiszen a befutóban gyakorlatilag az egész mezőny rohamozott, de hiába. A másik hároméves kékszalag-aspiráns Nacho Nico nem futott túl szerencsés versenyt, így is közeli második lett, a nyerő istállótársa, Légtornász pedig a harmadik helyre volt jó. Montgomery közeli negyedikként végzett, míg Mambo Girl a nyerőt támadva, a falon hibázott az utolsó százon.

A Diadora istálló is két nyerőt adott a délután során. Az Üdvöskénk Díjban Nelson a startnál vétett apró hibáját nagyon hamar korrigálta és Horváth Zoltánnal a kocsijában rá tudott duplázni néhány héttel ezelőtti fölényes győzelmére. Kíváncsian várjuk, hogy ott lesz-e a startnál és ha igen, milyen teljesítmény nyújt majd a legjobb évjárattársak között két hét múlva. Nelson mögött Muzsikaszó és Miki szerezték meg a helyezéseket. Nótás Fanti és Nigel közel végeztek.

Az Impassz Hendikepben Kamikaze nem volt hű a nevéhez, Budai Attila nem ült fel Jetti Lobell és Fidelio gyilkos tempójának a verseny első felében. Ennek köszönhetően a finisre fordulva bőven volt még tartalék a hatéves heréltben és játszi könnyedséggel gyűjtötte be idei első sikerét. Jópofi-nak előnyére vált a kis pihenő, a nem túl megbízható, de jó képességű kanca szép hajrával szerezte meg az ezüstérmet az elfáradt Jetti Lobell-lel szemben.

Mindössze másodjára álltak starthoz a csikók ebben a szezonban. Hogy ennek mi lehet az oka, arról lehetne polemizálni, de itt inkább Őrangyal-ról essék szó! Merengő és Nagyszájú után, úgy tűnik újra adott egy nagyszerű Derengő-utód, hiszen Nagy Ferenc II. idomítottja meggyőzően debütált és nagyon könnyen lépett ki a nyeretlenek táborából. A többieket most még nehéz lenne méltatni, de az biztos, hogy, ha megkomolyodik Olajfás és Ocotona Jet is a jobbak közé érhet a továbbiakban.

Tolnay László duplával foglalta keretbe a szombat délutánt. Az első futamban, a Gólyahír Díjban, a nem túl megbízható Napbarna verte ellenfeleit. Milli Nevi szorult pozícióból kibontakozva a célban taszította a harmadik helyre Norbert-et. Ninette sokáig elöl volt, de a finist most sem bírta. A nagy favorit, Nevegal hibája révén már a verseny elején elszállt.

A nap végén, a Sugár Hendikepben, stílszerűen a klasszis névadó lánya, Lézer tett ki magáért. A Bohumil istálló kedvence start-cél győzelmet aratott, pedig az ellenfelek között találhattuk az előzetesen favorizált Lovely Beauty, Light Lady és Mariska trióját is. Közülük előbbi végül harmadikként végzett, míg az ezüst a kedvenc hatójával megint jól mozgó Jegenyefa-nak jutott.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr272175112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása