radium.jpg

Augusztus negyedikén, rendezték meg a 99. Magyar Ügetőderbyt a Kincsem Parkban. Feltehetően a nagy meleg miatt, most nem sikerült megdönteni a nézőszámot, de így is tizenegy nagyszerű futamot tekinthetett meg a közönség.

Az első futamot a végére nagyon elfáradó Ottey Boss nyerte Karács Lászlóval, a második Mausi (Lakatos Cs.) a harmadik, pedig Priscilla (Veres L.) lett.

A második futam nyertese a finn import Celebrity Classic (Lakatos Cs.), második Pipacsos (Juhász B.), harmadik Off Road. (Varga S.)

A harmadik futam (Marschall Norbert Emlékverseny - Amatőrverseny Hendikep)

Norah Jones győzelmét hozta, a hatéves kanca végig vezetve, könnyen győzött, rutinos hajtónőjével, Nagyváry Andreával. Másodiknak Kandidátus (Dr. Bényi Sz.) szaladt fel, harmadik helyre célfotót mondtak Lejtők hölgye (Pekker Gy.) és Ileda Bi (Kelemen T.) között.

Ollyan nincs (Fazekas Andrea am.) kategóriás pályarekorddal nyerte az Ötévesek Nagydíját

 

Racing Athlete (Juhász Balázs) győzött a Derby Kísérleti Versenyben

 

Szimfónia (Varga Sándor) sikere a Szalay János Emlékversenyben

 

Ahogy várni lehetett, a három tréningtárs, a „fantasztikus” trió volt a főszereplő a harmadszorra lefutásra kerülő, 3000 méteres Ötévesek Nagydíjában. Ollyan nincs már a start után elöl volt, és remek tempót diktált a kis csapatnak. Fazekas Andrea lovát eleinte Őrangyal szorongatta, de az ő ereje csak az utolsó kanyarig tartott. Az igazi verseny azonban csak ekkor kezdődött! Oguz a befutóban eredt Ollyan nincs nyomába, és folyamatosan közelített hozzá. Kaszás Gergő lova azonban erős volt, védekezett, előnye pedig elegendőnek bizonyult, és kis különbséggel ugyan, de hazaért. A lefutási idő 17.4, ami két másodperccel jobb a régi, Flinga és Forest Sun által tartott kategóriás pályarekordnál! Orlando Bloom végig könnyen tartotta magát a bolyban, de nem futott zavartalan versenyt, zsákutcába került, így végül csak a harmadik helyre ért fel, és tette teljessé a Fazekas istálló házi befutóját.

A Derby Kísérleti Verseny után megállapíthatjuk, az utóbbi évek talán legnyíltabb Derby-jére van kilátás augusztus 4-én. Ez még akkor is igaz, ha Racing Athlete duplázott, és idén már a második komoly versenyét nyerte, hiszen a Ferge László Emlékverseny után, most is Juhász Balázs idomítottja volt a főszereplő. Atlétanő fia az első egyenesben állt élre, ettől kezdve pedig már nem is engedte át ezt a pozíciót másnak, kézből versenyezve nyerte a futamot, a támadó, és idén először villanó Radium Boy, valamint a meglepetés-ló, Rimella ellenében. Racing Athlete ezzel mindenképpen favoritja lehet a Derbynek, de ott lehet majd többek között a Nemzeti Díjat nyerő tréningtársa, Rózsakert, a tavalyi legjobb kétéves, a most már második Radium Boy, a Kanca Díjban győztes, ezúttal hibával kezdő Reménysugár is. Rimella itteni harmadik helye pedig azt bizonyítja, hogy a felsoroltakon kívül még sokan reménykedhetnek reálisan egy jobb helyezésben.

Az elmúlt évhez képest „lassabb” (22.9), de sokkal izgalmasabb versenyt hozott a Szalay János Emlékverseny. A csikók első futamában jól mozogtak a favoritok, kevesen számítottunk azonban arra, hogy a két legjobb között, a lehető legminimálisabb lesz a különbség a célban. Virágos ismét adott egy jónak tűnő utódot, Szerelmes R. szinte végig elöl volt, de Varga Sándor még éppen időben indította el Szimfónia-t. Medic Hanover és Dallam lánya az utolsó száz méteren lendült igazán bele, pont a célban kapta el riválisát, és nyerte a versenyt, igazolva ezzel remek munkaformáját. Száguldj! is jól ment, végig helyezettnek látszott, és jött be harmadiknak. Összességében elmondhatjuk, biztató volt a kétévesek bemutatkozása, várjuk a hasonló folytatást!

Távoszlop: 91. MAGYAR DERBY Gd-3 (HUN)

Ribárszki Sándor idomítottját Jaroslav Línek lovagolta haza, mögötte hat hosszal a tréningtárs, Alcobaca (Kerekes Károly) és a favorizált Akaba (Stanislav Georgiev) végzett.

A dobogósokat a legjobb magyar tenyésztésű ló, Mimir (Nicol Polli) és Teno (Benjamin Clös) követte a célban, megszerezve ezzel a még kiadó pénzdíjas helyeket.

A BEFAG-Flandorffer Tamás Emlékversenyben Alfkona (Tomas Bitala), a Patay Sándor Emlékversenyben Ncore (Stanislav Georgiev), a Gentleman Magazin-Buccaneer Díjban Yucca (Zdenko Smida), az OMÉK-VM Díjban pedig Kardiv (Nicol Polli) volt a legjobb, és szerezte meg a győzelmet.

A versenynapot a Sport Televízó jóvoltából sokezren követhették figyelemmel, a Totalizatőr forgalma meghaladta a 24 millió forintot.

200+200 ezer jackpot a Hely játékra!

A szezon egyik legfontosabb ügető versenynapját rendezik szombaton a Kincsem Parkban.

A 2500 méteres 56. Négyévesek Nagydíjában 12 ló áll starthoz és rendkívül nehéz rámutatni a nyerőre, mindenesetre ott lesz a mezőnyben a tavalyi Derby győztes Paperboy (Veljko Mazsity), az akkori második Poéta (Juhász Balázs) és az előzetesen favorizált, ám végül sérülés miatt nem futó Palkó (Kovács Dóra).

Az 1800 méteres Lovasélet Sprinter Kupában a régió leggyorsabb ügetőit láthatjuk, nehéz lesz itthon tartani a trófeát, ugyanis a startautó mögé sorakozik két osztrák nagyágyú Nevio (Michael Hönemann) és Improve Kronos (Morvai Zsolt) valamint a cseh klasszisok I Can Fly Diamant (Jiri Svoboda) és Zazazoo (Jaromir Kotásek). A magyarok közül Night Lady (Hajnal Tibor) és amennyiben jól kezd, a kétszeres "Év Ügetőlova" Orlando Bloom (Nagyváry Andrea) verheti meg a bombaerős külföldieket.

Norman (Kolozsi László) győzött a C’est la Guerre Díjban

 

Németh Viktória duplázott Orosházán, hazai befutó a Föl-Le Díjban

 

Komoly osztalékokat hozott a múlt keddi versenynap legjobb futama, a C’est la Guerre Díj. Norman papíron ugyan nem volt esélytelen, a fogadók azonban szinte teljesen hanyagolták Kolozsi László lovát. Persze ott volt a versenyben két visszatérő, a Nemzeti Díjra készülő nagyreményű hároméves, valamint több, jó formában lévő ügető is, mindhiába. A start tökéletesnek semmiképpen sem volt nevezhető, az indítás utáni métereket követően alapjaiban változtak meg az esélyek. Radium Boy nem szívesen fordult be (a futam után Veljko Mazsity percekig gyakorolta a „kisköröket” lovával), de Ruby Reeves is durva hibával kezdett, ezt tette Platina Lady is, míg a negyvenről forduló Nixon kicsit ottmaradt a startnál. Két favorizált ló, Orinoco és Orient Boy sem kezdett túl jól, az utolsó félkörben azonban már úgy tűnt, ők lehetnek a főszereplők a befutóban. A verseny döntő momentuma, az utolsó fordulóban az volt, mikor Norman kibújt a falról, a fáradó Nobile mögül, az egyenesben pedig már nem érte utol a támadó Orient Boy – Orinoco kettős.

Ollyan nincs (Fazekas Imre) ellenállhatatlan volt a Májusi Nagydíjban

 

Racing Athlete (Vicen Pál) fölényes sikere a Ferge László Emlékversenyben

 

Nem kellett számolgatni az idei Májusi Nagydíjat követően, legalábbis, ami a nyerőt illeti. Ollyan nincs a kétfutásos pontverseny mindkét részében nagyon erős volt, és rendkívül magabiztosan hozta el a trófeát. Fazekas Imre idomítottja már tavaly is évjárata egyik legjobbja volt, és ebben a szezonban is fogunk még vele találkozni a nagyversenyek eredményhirdetésénél, aminek alighanem nagyon örül a tulajdonos-tenyésztő, Kaszás Gergő. A verseny másik két esélyese vegyesen teljesített. Orlando Bloom az első részben jól mozgott, és lett második, másodjára viszont durva hibát vétett a start után, ami az összesítésben a dobogós helyezésébe került. Working Out első Kincsem parki versenyében könnyen sétált haza, most viszont nem ment jól, a jármódjával komoly gondok voltak mindkét alkalommal. A két évvel ezelőtti nyerő Lucky Luke viszont sokkal biztosabban ügetett, mint idei első versenyében, így megszerezte az összetett második helyét. Landlord mindkétszer negyedik lett, ennek ellenére a végén övé lett a verseny bronzérme.

A háromévesek is megkezdték nagy menetelésüket szombaton. A Ferge László Emlékversenyben Juhász Balázs két idomítottja volt a favorit, közülük az élről forduló Racing Athlete volt a legerősebb, és Vicen Pál kezében igen könnyen verte évjárattársait. Eleinte Raffaello tartotta a lépést a későbbi nyerővel, de a második körben a remek származású mén már komoly előnnyel járt az élen, végül 35 méterrel verte az egyre erősebb Rimella-t és a favorizált, de a vártnál gyengébben mozgó tréningtársát, Rózsakert-et. Reménysugár és Rádiházi lány hibával kezdett.

Sokesélyes a Hazafi Díj

Hatalmas az érdeklődés a futtatók részéről a galopp szezon első klasszikus versenyére, a Hazafi Díjra. A hároméves kancák 1600 méteres futamában 18 telivér áll starthoz az 1,9 millió forintos összdíjért. A sokesélyes versenyben a kétévesen nagydíjat nyert Szonáta (Stanislav Georgiev) és Springolina (Varga Zoltán) mellett, a télen sokat fejlődő Gyöngyös Szépe (Kerekes Károly), a megbízható Alcobaca (Bakos Gábor) valamint a hazai tenyésztésűek közül a már tavaly is villogó Zizania (ifj. Kozma István) a fogadók kedvence. A vasárnapi versenynap 14 órakor kezdődik a Kincsem Parkban, a belépés díjtalan.

A kilenc hazai futam közül jó mezőny áll starthoz az 1400 méteres Tavaszi Díjban, az 1900 méteres Zirci Díjban és az 1300 méteres Letty Hendikepben. A 15:40-es francia futamban a Group 1-es Prix Ganay mezőnyéből csemegézhetünk.

A hagyományos áprilisi newmarketi Craven Breeze Up árverésre célirányosan érkezett Mikóczy Zoltán. Felvezették ugyanis Overdose kétéves öccsét (Royal Applause - Our Poppet), mely végül nagyon komoly összegért, 215.000 gns áron került a MIKO Racing tulajdonába!

http://docs.tattersalls.com/cat/breezeup/2013/34.pdf

Elhunyt Bodnár Lajos "Pedro"

2013.03.31. 15:10

71 éves korában elhunyt Bodnár Lajos, egykori galopp lovas és idomár.

Elmarad a galopp szezonnyitó!

2013.03.28. 10:02

A Kincsem Nemzeti Kft., az extrém időjárási körülmények miatt, amely akadályozta a versenylovak  felkészülését, egy héttel elhalasztja a 2013-as galopp szezonnyitót...

 

Princess View csak sétált

2013.03.25. 14:22

Princess View (Márton Lajos) nagyon erős volt a Bródy János Emlékversenyben

 

Hajnal Tibor és Kolozsi László duplázott

 

Bár első futása nem sikerült, mégis komoly favorit volt Princess View a szezon második kiemelt versenyében, a Bródy János Emlékversenyben, nem véletlenül. A legtöbbre taksált import kanca másodjára megmutatta, hogy mit is tud, hiszen húsz méteres térhátránya ellenére, szinte sétálva verte erős ellenfeleit. A remek kezdőtempóról a Sennyey másodikja, Rose’s La Nena gondoskodott, de a befutóra érve teljesen megállt, ekkor már Márton Lajos idomítottja volt elöl, végül pedig könnyen sétált haza. A két nagy ellenfél, Kiskarcsi és Nobody ezúttal is nagyot küzdött egymással, itt előbbi volt a jobb, minimális különbséggel. Vamos Kemp hibával indult, kiszakadt, majd felzárkózott, és már-már helyezettnek tűnt, amikor ismét rontott. Jackpot Star nem ment igazán jól, majd az utolsó fordulóban galoppozott.

Naná (Fazekas Imre) látványos győzelme az Ezerjó Díjban

 

Márton Lajos 100. győzelme

 

Múlt héten, a francia versenyen kívül tíz magyar futam várta az ügetőrajongókat a Kincsem Parkban. Szombatra már, az előző napon újra beköszöntő tél is enyhített szorításán, de a futófelület sáros volt, a fordulóhelyeken pedig sok volt a hó, így kivételesen a nagypályáról indultak a fordulóstartos versenyek, nem mindig teljesen optimális módon.

Komoly mezőny gyűlt össze a napi főfutamban, mely Imike lejelentésével kilencfősre apadt. Kíváncsian vártuk Princess View bemutatkozását, de a munkahírek alapján, istállótársainál jobbnak tűnő kanca hibával futott, így nem lettünk okosabbak vele kapcsolatban. A start után természetesen Nobody gondoskodott a tempóról, és sokáig elöl ügetett, de Naná (Fazekas Imre) most közelebb helyezkedett a fronthoz, mint a Sennyeyben, a második kör közepét elérve hosszú hajrát nyitott, végül pedig magabiztosan nyerte a futamot. Naná-n kívül még egy, egykori Derby-győztes, Merengő futott a versenyben, és kis híján ő is dobogón végzett, de a cél előtt szétesett a mozgása, hibázott, így a falon érkező, és idén először igazán jól futó Jackpot Star lett a harmadik. A helyezettek mögött Magna Charta, és a befutóban zsákutcába kerülő Luisa Pizz ért célba.

Zala Csaba idomárral beszélgetett Balog Lili

fruzsicsaba.jpg

BL: Kedves Csaba, mindössze egy éve vagy tréner, mégis Seperate Opinion révén komoly sikereket értél el az elmúlt szezonban. Gratulálok! Hogyan kerültél versenylovak közelébe? (Seperate Opinion kitűnő mérlege háromévesen: győzelem az Erzsébet Királyné Díjában, a Gróf Széchenyi István emlékversenyben és a Szlovák Kancadíjban, második hely a Magyar Kancadíjban.)

ZCS: Gyerekként, tíz évesen kerültem először kapcsolatba a lovakkal Ribárszki Sándor istállójában. Fokozatosan kezdtem ismerkedni a sporttal. Később a lovaglás fortélyait is elsajátítottam. Először csak, mint amatőr, iskola mellett, majd később itt is kezdtem el dolgozni. Tizenhat éves koromban álltam munkába először. Feladataim közé tartozott az istállóban álló lovak ápolása, lovaglása és versenyekre való felkészítése, valamint felvezetése. Mindezek mellett folyamatosan hárultak rám az abrakmesteri teendők: lovak abrakolása, egészségügyi kezelése, lotok szervezése és a versenyen való nyergelés felügyelete. Fantasztikus időszak volt ez számomra. Szeretném kiemelni Rodrigo Derby győzelmét, ami felejthetetlen emlék.

BL: Hogyan alakult a további szakmai fejlődésed?

Rózsa és hóvirág

2013.03.11. 15:05

Noble Rose (Budai Attila) végig vezetve győzött a Tavaszi Hendikepben

 

Ahogy vártuk, szoros, izgalmas versenyt hozott az idei "hóvirágos" Tavaszi Hendikep. Az élről forduló, szinte kivétel nélkül sanszos lovakhoz hamar csatlakozást kapott Mellby Schwim, a befutóra fordulva hatan-nyolcan is reménykedhettek egy jobb helyezésben. A starttól kezdve élen ügető Noble Rose azonban végig nagyon erős volt, Budai Attilával a kocsijában, az egyenes közepén újítani tudott, és végül biztosan nyerte a patinás futamot, a célban még a boldog integetésre is maradt idő. A dobogós és fizetős helyekért hatalmas küzdelem alakult ki, még a célfotóról is nehezen lehetett kibogarászni a sorrendet, annyian tolongtak egymás mellett. Végül a remekül mozgó Olajfás, és a nem túl szerencsés versenyt futó, és sokáig zsákutcában ügető Norbert állhatott még fel a képzeletbeli dobogóra. Overnight nagyon jött a végén, de elkésett, így csak szoros negyedik lett a végig mutatkozó Klaudetta és a befutó közepén még komoly momentummal támadó Mellby Schwim előtt. Ördöglány durva hibával kezdett, majd felzárkózott, de a végére elfáradt.

Finn siker a főfutamban

2013.03.05. 12:42

Andorra Gold (Márton Lajos) győzelemmel korrigált a Margaret Glass Díjban

 

Ifj. Döme Imre duplázott, Deixler Kálmán és Mucsi István pályafutása első győzelmét aratta

 

A finn tulajdonban lévő Andorra Gold első Kincsem parki versenyében ugrott, másodjára viszont már nem hibázott. A napi főfutamban nagyon erős volt, Márton Lajos csak nehezen tudta fogni az ötéves kancát. Eleinte Jackpot Star vezetett, de a hajrához közeledve teljesen elkészült az erejével, Andorra Gold viszont hatszázzal a vége előtt ritmust váltott és szinte állva hagyta a többieket, úgy nyert, ahogy akart. Azt, hogy két galoppozás után is lehet és érdemes is bátran hajtani, ezúttal Veljko Mazsity bizonyította be, a múlt héten betliző Nemesúr most jobb formáját hozta, és lett második, míg mögötte a szintén korrigáló, és remekül hajrázó Nacho Nico szaladt fel harmadiknak, megelőzve a sokáig helyezettnek tűnő Newstar Wise-t.

Egy szombat délelőtt Alagon

Címkék: tréning alag Demény

2013.03.02. 12:51

Újabb hangulatjelentéssel jelentkezett Blinov Adrienn, ezúttal Alagról

Demeny_Tamara_web.JPG

Szombat délelőtt látogatást tettünk Alagon. A cél, hogy a nemrég kapott közös lovat, Deményt, végre mindannyian megtekintsük, illetve az Összefogás Futtatói Klub új tagjai is megismerjék egymást. Milyen kellemes is kicsit otthagyni a főváros forgatagát! Már az odafelé vezető úton azon gondolkodtam: áramszünet esetén eljönnék pásztornak. Friss levegő, semmi stressz, nincs főnök… kell ennél több!? Én csak a napi munkába járás során látok hintalovakat, azt is a kirakatban. Odaérkezésünkkor sehol senki. Istállóajtó nyitva, rádió bömböl, (benézek) s ment a dance a legfrissebb diszkóslágerekre. Ki lépegetett, ki a fejével bólogatott, a másik nyerített a sarokban, a harmadik a boxban járkált. Ezek a mai csikók!

Míg a többiek elmentek megkeresni Barna Mónikát, vagy "Pumát", az abrakmestert, tájékoztattam a srácokat, hogy kissé le vagytok maradva fiúk: - mi az esti híradóra vártunk friss infót istállótársatokról, Osziról. - Aki köztudott, még mindig dubajozik. Együtt meghallgattuk az időjárás jelentést. Mindegyik készítette patkóját, mert lovaglásra alkalmas időt jósoltak. Szép sorban előkerültek a munkalovasok is. Még javában folyt a reggeli a zsokészobában. Azt hittem viccelnek, de együttérzésből zabkorpás kekszet ettek. Miután megvitatták étkezés közben a napi feladatokat, közben megérkezett a többi klubtag is. Jöhetett a bemutatkozás, majd Mónika körbevezetett minket az istállókban.

A 2009-ben sikerrel indult Összefogás Futtatói Klub és hazánk vezető magán telivértenyésztője, a Telivérfarm Kft. között folytatódik az együttműködés.

Demeny_2013_02.jpg

A hazai galoppversenyekben az utóbbi évek egyik meghatározó résztvevője, Nemzeti Összefogás – 36 futás, 5 győzelem, 5 második, 5 harmadik hely és 2,5 millió Ft nyeremény után - visszavonult, de a Kft. vezetője Pálfi Gábor egy újabb reménységet bocsátott a futtatói klub rendelkezésére, ezzel is ösztönözve a hazai tenyésztésű versenylovak iránti keresletet és a galopp versenyzés népszerűsítését.

Az Összefogás Futtatói Klub vezetője, Barna Mónika így számolt be a társaság új kedvencéről:

„Az új reménység neve Demény (Satin Stone - Dancing Candle) 3 éves sötétpej mén. 2012-ben kétéves korában nem versenyzett, erős testi fejlődében volt. Anyja szuperklasszis ló volt, legnagyobb futott hendikep száma 87, számos kiemelt nagy verseny nyerője (Alagi Díj, Magyar St. Leger, Lovaregyleti Díj, Bábolnai Díj). Legjobb tudását 2200-2800 méteren adta. A legendás Kállai Pál, Benedik Dezső, Klimscha Albert zsokék győztek vele többek között. Anyjának 7. ivadéka Demény, testvérei közül eddig Dancing Jolly bizonyított a legjobban (Kincsem Díj I.hely, Magyar Derby III.hely,), többi utódja egyelőre nem tudta megközelíteni anyja képességét. Kovács Sándor champion idomár szerint a ló külleme és mozgása reménykeltő. Demény küllemre anyjára ütött, nem túl nagytermetű mén, de igen jól izmolt, magasan tűzött nyaka van és anyjának voltak ilyen kis kajla fülei.”

Zsokéja marad, a táv viszont jelentősen növekszik Ostinato következő dubaji futamában.

Az ötéves versenyló menedzsmentje a legutóbbi szereplés után úgy döntött a Dubai Word Cup Carnival elnevezésű versenysorozat utolsó napján, március 30-án, az 1 millió dollár díjazású 3200 méteres Dubai Gold Cup versenyét célozzák meg. Ez az elképzelés egy évvel ezelőtt talán még megmosolyogtatta volna a hazai turfbarátokat, de Ostinato azóta több ízben bizonyította, hogy rendkívül erős nemzetközi mezőnyben is helyt tud állni, fáradhatatlansága nem ismer határt, ahogy azt láthattuk legutóbb is, amikor lehengerlő hajrával jött fel a célegyenesben a negyedik helyre.

Ribárszki Sándor galopp idomárral Balog Lili beszélgetett

ribilurci.jpg

BL: Kedves Sándor, gratulálok az elmúlt szezonhoz. A statisztikában a második helyen végeztél. Hogyan értékeled a 2012-es évet? (334 futás, 34 győzelem, 30 millió Ft nyeremény.)

RS: Az elvárásaimnak megfelelően alakult az év. Összességében elégedett vagyok. A Derby-ben sajnos nem jártunk szerencsével, mert Viva la Diva-t legaloppozták, így csak a hatodik helyen végzett.

BL: Más csalódás is ért?

RS: Van néhány ló, akiktől többet vártam. Tickle The Queen karrierje nem egészen úgy alakult, mint amire számítottam.

BL: Melyik volt a legemlékezetesebb siker a számodra?

RS: Minden győzelemnek örülök. Talán az Imperiál Díj volt a legnagyobb siker tavaly, amelyet Makaam nyert meg.

BL: Jelenleg hány lóval dolgozol?

RS: Harminchat ló áll az istállómban. Kondíció-munkát végeztek egész télen. Az időjárás kegyes volt hozzánk, így nem kellett leállítani őket.

BL: Milyen lesz a Derby-évjáratod?

Haál Gábor elismerése

2013.02.19. 16:45

A Magyar Lovassport Szövetség Elnöksége 
Haál Gábor urat 
Magyar Lovassportért Emlékéremmel tüntette ki

Lovas pályafutása több mint három évtizede kezdődött. Előbb díjugratásban, 1989-óta a military szakágban tevékenykedik. Eredményes lovas szakedző, több sikeres tanítványának útját egyengette. Volt szövetségi kapitány. 2010-óta a Military Szakág elnöke és a Kincsem Nemzeti Kft. ügyvezető igazgatója. Dunakeszi-Alagon a tavaly megépített nemzetközi szintű tereppályát kiváló versennyel avatták fel. A Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) hivatalos Chef Stewardja.

Forrás: www. magyarturf.hu

2013-02-18

Ted Durcan tökéletesen betartotta az utasítást, egész úton a mezőny végén utazott Ostinato-val, aki ismét jelesre vizsgázott küzdenitudásból. Kovács Sándor idomítottja 200 méterrel a vége előtt még az utolsó helyen galoppozott, a célba azonban már három és fél hosszra a nyerő Kassiano-tól (Silvestre De Sousa) negyedikként ért be. Az A36 Szindiktáus ötévese javuló formát mutatott a 2200 méteres, erős iramú versenyben, 6000 dollárt keresett, ennek ellenére még kérdéses, hogy kint marad-e Dubai-ban egy harmadik futásra vagy visszatér Dunakeszi- Alagra. (forrás: kincsempark.hu)

Nézze meg a futamot itt:

Soha nem volt még lehetősége magyar versenylónak, hogy eséllyel pályázzon a világ egyik legmagasabb díjazású futamában való részvételre: az ötéves Ostinato csütörtök délután kivívhatja magának a jogot az 5 millió dollár összdíjazású Dubai Sheema Classic 2400 méteres versenyében való indulásra, amelyre március 31-én kerül sor a dubai Meydan lóversenypályán.

Ostinato tulajdonosi csoportjának vezetője, Sárközi Péter elmondta, hogy az A36 szindikátus néven szereplő tulajdonosi kör tagjai lószerető, lóversenyrajongó és kísérletező kedvű emberek, akik most megadják a sanszot kedvenc lovuknak, hogy a nemzetközi lóversenyvilág élvonalában mutassa meg gyorsaságát és kitartását. Ostinato eddigi karrierje már önmagában is csodálatraméltó, hiszen mindössze 4000 Euroért került a versenyló futtatói klub tulajdonába egy éves csikó korában, hogy később az évtized versenylovaként emlegessék idehaza.

Ostinato új zsokét kapott

Címkék: dubai ostinato

2013.02.12. 13:03

Ostinato újra Tapetan fut Dubai-ban

tedurcan_getty.jpg

A menedzsment változtatott a korábbi terveken, és Ostinato-t nem egy gyeppályás futamban, hanem a 2200 méteres Tapeta-n megrendezésre kerülő versenyben indítja csütörtökön a sivatagi lóversenykomplexumban.

A 120.000 dolláros hendikepben hat ellenfele van "Oszinak", aki 60 kg-val ismét a topsúlyt viszi, nyergében az angol Ted Durcan-nal. Legutóbbi futásakor a hatszoros angol bajnok, Kieren Fallon lovagolta a magyar négylábút, azzal a teljesítménnyel azonban a tulajdonosok nem voltak elégedettek, ezért döntöttek a zsokéváltás mellett.

Isten éltesse Pubi Bácsi!

2013.02.08. 18:46

86 éves Aperianov Zakariás

A legendás Imperiál trénere, Aperianov Zakariás február 8-án, pénteken ünnepli 86. születésnapját. Pályafutását lovászfiúként kezdte Alagon, gróf Pejacsevich János istállójában 1939. augusztus 10-én. Versenyben 1941-ben debütált Daru nyergében, az első győzelmét Caracallával aratta '43-ban. Állandósuló súlyproblémái miatt, a versenyszerű lovaglást 1952-ben hagyta abba.

1953-2009 között galopp idomárként dolgozott. A tréneri pályán eltöltött 56 év alatt számtalan rekordot állított fel, mellyel a magyar és az egyetemes lóversenysport legnagyobb alakjai közé került. 17 Derbyt nyertek idomítottjai. Legkiemelkedőbb lova, a XX. század legjobb magyar versenylovának választott, Imperiál 1963-ban győzött az Osztrák és a Magyar Derbyben.

2009-óta visszavonultan él VIII. kerületi otthonában. A Kincsem Parkban tavaly szeptemberben az Imperiál Díj napján találkozhattunk vele a díjátadáson és Imperiál szobrának koszorúzásakor.

Jó egészséget kívánva, bízunk benne, hogy idén is találkozhatunk Pubi bácsival a Derby és az Imperiál Díj napján a Kincsem Parkban.

Mester, Isten éltesse!

Krebs András írása

Forrás: magyarturf.hu

- az új fogadási rendszerrel kapcsolatban

Január 27-én debütált az új terminálhálózat, melynek működésével, az új játékokkal, fogadási formákkal kapcsolatban folyamatosan merülhetnek fel kérdések a fogadók részéről. Természetesen, mint minden új, logikájában az addigiaktól eltérő rendszer esetén, időre van szükség, hogy megszokjuk, megkedveljük és magabiztosan tudjuk használni. Az első versenynap, a kisebb zökkenőktől eltekintve rendben lezajlott, a visszajelzések alapján, foglalkozunk néhány kérdéssel, melyek talán leginkább foglalkoztatták a nyitónapra fogadókat.

süti beállítások módosítása