Ifj. Kozma István triplázott

 

Hatalmas küzdelmet és meglepetés-nyerőt láthattunk a Kállai Pál Emlékverseny – Budapesti Díjban (Listed). A győzelmet fejhossz különbséggel a nagyot hajrázó Dancing Hussy szerezte meg, a szenttamási kanca legutóbb két évvel ezelőtt, még csikókorában tudott ilyen rangos versenyt nyerni.

A program egy „ötbés” hendikeppel indult, a kis képességű lovak mérföldes versenyét biztosan nyerte Indigo Star (Hermann Szabina). Küzdelem csak a második helyért folyt, végül második lett Golden Sun (Horpácsi Bernadett), harmadik a favorit Rénium (Bakos G.). 

Nyeretlen kétévesek futottak az egyenes gyeppályán ezután, az 1200 futamot a második startos Nordberg (Nagy T.) nyerte. A második helyet az örök helyezett Demokrácia (Bakos G.) szerezte meg, a pej kanca így hat futásból már hat helyezést mondhat magáénak. A harmadik helyen meglepetésre a most debütáló Mézeskalács (Varga Z.) végzett.

Kis mezőny, nagy izgalmak, ezek jellemezték az 1400 méteres Kőbányai Díjat (III.kat.), ahol a mezőny kétharmada célfotóra került. A győzelmet végül My Little Star (Z. Smida) szerezte meg, fejhosszal verte a második Canadian Princess-t (J. Línek). A harmadik helyért küzdő két ló közt aztán a célfotó sem tudott különbséget tenni, így holtversenyben harmadik Ajánlott (Bakos G.) és Miss Double Six (Paizs G.).

Ötödosztályú hendikeplovak futottak egy teljes kört ezután a homokpályán, a hosszú távú versenyt Aula (ifj. Kozma I.) nyerte gond nélkül. Második lett a jól hajrázó Mutatványos (Paizs G.), harmadik a favorit Mementó (S. Georgiev).

Izgalmas utolsó métereket hozott a Gencsy Tibor Emlékverseny – Visegrádi Díj (II.kat.). Győzött a trénerével versenyző, óriási hajrát levágó Jessie (Tormási Gy.), második lett Tiny Smile (ifj. Fejes L.), akinek most csak egy nyakhossznyi hiányzott a duplázáshoz. A harmadik helyet Choir Solo (Bakos G.) szerezte meg.

Ezt követően a szívós védekezés iskolapéldáját láthattuk a győztestől az 1400 méteres, harmadosztályú hendikepben. A győztes Agapét (Bakos Szilvia) az utolsó kétszázon többen is keményen üldözték, de végül az ötéves kanca tartotta előnyét a célig. Második lett Rinaldo (Timár Zsuzsa), harmadik Rézkígyó (Varga Z.).

Utolsó futamához érkezett a Németh Ferenc Emlékkupa sorozat, a záró verseny egy V/b-s mérföldes futam volt, ahol a Szélforgó (Rácz A.) – Belle Lord (Toronyi Zsanett am.) – Gianina (J. Parigál) befutási sorrend született. E futam eredménye végül nem befolyásolta az összetett versenyt, amit Ján Alexandra nyert meg Bihari Alexandra és Suták Csenge előtt.

A napi főverseny a Kállai Pál Emlékverseny – Budapesti Díj (Listed) volt, az 1400 méteres versenyben tizenegy telivér állt a startgépbe. A futam rendkívül izgalmas befutót és meglepetés-nyerőt hozott, erős küzdelem után fejhosszal győzött ugyanis Dancing Hussy (ifj. Kozma I.), akit több mint egy éve nem láttunk ezen a távon, de mint az ábra mutatja, ez nem okozott problémát a számára. A második helyet a magas favorit Alfkona (Z. Smida), a harmadikat a nagyszerű szezont produkáló Makaam (ifj. Fejes L.) szerezte meg.

A rövid táv ellenére komoly előnnyel nyerte az egyenes pályás II. osztályú hendikepet Chimborasso (ifj. Fejes L.). A mostanában csak sprinttávokon induló ötéves mögött öt hosszal a rég látott Szélvihar (S. Georgiev) lett a második, tőle három hosszal leszakadva Meloneras (Bakos G.) a harmadik.

Mérföldes, negyedosztályú hendikep zárta a napot, a homokpályás futamot könnyen nyerte az esélyes Springing Baroness (ifj. Kozma I.). A második helyet a mezőny második feléből hajrázó Kagán (Paizs G.) szerezte meg, harmadik lett Galagonya (Suták Csenge).

Egy triplázót találunk október második versenynapján, a lovasok közt ifj. Kozma István volt az, aki három győzelemnek is örülhetett, ráadásul ebből a három győzelemből az egyik a napi főverseny volt. A folytatásban a csikóké lesz a főszerep, az előttünk álló hosszú hétvége vasárnapján ugyanis a Kétévesek Kritériuma (Listed) lesz a napi főverseny.

A versenynap hivatalos eredményeit itt olvashatják: http://195.228.135.95/web/versenyek/GEREDMEN12-10-14.HTM

A fotókat pedig itt tekinthetik meg: http://indafoto.hu/tavoszlop/image/17034285-4244e7bc

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr734852726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása