Pető Sándor négy idomítottja győzött, Bakos Gábor triplázott

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hároméves ló nyerte a Dióspusztai Díjat, a derbyre készülő Raphael Santi könnyen győzött a 2200 méteres versenyben. De kitettek magukért a pej mén istállótársai is, Dr. Ecsedi Letícia lovai ugyanis négy futamot nyertek a múlt vasárnap.

A múlt héthez hasonlóan, most is egy látványos és izgalmas befutót hozó futammal indult a nap. Az ötödosztályú, mérföldes hendikepben nagy küzdelmet követően hárman szinte egyszerre estek be a célba, végül a célfotó fejhosszas különbségekkel a Thanasius (ifj. Fejes L.) – Szélforgó (Rácz A.) – Luzzer (ifj. Kozma I.) sorrendet mutatta.

Papírforma eredményt hozott a nyeretlen kétévesek versenye, ahol a két import csikó végzett az első két helyen. Biztosan győzött Sabato (ifj. Fejes L.), második lett Bungee (R. Koplik), harmadik Kansas (Bakos G.).

Nagy küzdelmet láttunk a 2000 méteres harmadosztályú hendikep első részében. Az utolsó métereken Fejedelem (N. Murru) volt a legerősebb, így végül neki sikerült megszereznie a győzelmet Rettenthetetlen (ifj. Kozma I.) előtt. A harmadik helyen fél hosszal mögöttük a hátulról zárkózó Danestar (Tormási Gy.) végzett.

Az utolsó ötven méteren dőlt el a nap „ötbés” hendikepjének sorsa. A befutó egyenesben a többiektől három telivér lépett el, hogy egymást közt döntsék el a versenyt. Rövid küzdelmet követően győzött Olajág (Bihari Alexandra am.), második Destiny’s Colt (Barabás Mónka), harmadik Galagonya (Bakos G.).

A Tatai Díjjal (II.kat.) kezdődött az Ecsedi lovak nagy sorozata. Az 1400 méteres versenyt a kisebb sérülés után visszatérő Choir Solo (Bakos G.) biztosan nyerte My Little Star (N. Murru) előtt, a harmadik helyen pedig az idén először futó Chimborasso (ifj. Fejes L.) végzett.

Papírforma eredmény született a nyeretlenek versenyében, amit a három helyezés után futó Apacslegény (Bakos G.) könnyen nyert meg. Mögötte az Álmodó istálló két lova végzett, második Noble Thought (N. Murru), harmadik Ashkan (R. Koplik).

A nap legnagyobb mezőnye, tizenöt ló állt starthoz a Németh Ferenc Emlékkupa II. futamában. Az egyenes pályán megrendezett futamot Meloneras (Bihari Alexandra am.) biztosan nyerte meg a mostanában nem sokat mutató Margaret Queen (Ján Alexandra) előtt. A harmadik helyért nagy volt a küzdelem, végül Escala (Balogh F.) szerzett helyezést.

A befutó egyenesbe érve csak a helyezések sorsa volt kérdéses a napi főversenyben, a Dióspusztai Díjban (I.kat.). A győzelmet ugyanis a kanyarban élre álló Raphael Santi (Bakos G.) nagyon könnyen szerezte meg, feliratkozva ezzel a derby esélyesei közé. Messze mögötte külön verseny folyt a helyezésekért, végül második lett Mediplomat (N. Murru), harmadik Szamóca (S. Georgiev).

A harmadosztályú hendikep második részével zárult a nap, a 2000 méteres versenyt a derbyre nevezett Walderon (Fézer R.) nyerte meg. A második helyet kisebb meglepetésre Jet (Kocsis Edina am.) szerezte meg, harmadik lett Bayann (Bakos G.).

Június második versenynapján látszódott, hogy már csak három hét van hátra a hároméves évjárat legnagyobb versenyéig, a kilenc futamból hármat ugyanis derbyre nevezett telivér nyert meg. A lovasok közül Bakos Gábor zárta a legjobb napot, aki háromszor mehetett fotózásra a győztesek körébe. A trénereknél Pető Sándor tarolt, idomítottjai négy győzelmet szereztek, mind a négy alkalommal dr. Ecsedi Letícia lovaival, így zöld, fehér pettyes dresszben futó istálló is nagyszerű napot zárt. Folytatás vasárnap, mikor a Székkutasi Díj (I.kat.) lesz a napi főverseny.

A hivatalos eredményeket itt olvashatják:  http://195.228.135.95/web/versenyek/GEREDMEN12-06-10.HTM

A versenynapon készült többi fotót itt tekinthetik meg: http://indafoto.hu/tavoszlop/image/15743365-7dd5c0fa

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr314584923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása