Silberpfeil nyerte a Tavaszi Gátversenyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meglepetést hozott a Szenttamási Díj, amit a már nyolcéves Bugenwillea fantasztikus hajrával nyert meg. Az év első gátversenye is izgalmasan alakult, itt a szlovák vendég Silberpfeil szerezte meg a győzelmet.

Nem mindennapi izgalmakat tartogatott az utolsó két ugrás a Tavaszi Gátversenyben. Az utolsó előtti gátnál a vezető pozícióban könnyen galoppozó Jaszuna (L. Matusky) kitört, így diszkvalifikálták, majd az utolsó ugrásnál Tellesteem (Deczki A.) majdnem botlott, ezzel több hosszas hátrányba került és végül meg kellett elégednie a második hellyel. Így aztán a győzelmet a szlovák vendég, a hiba nélkül ugró Silberpfeil (P. Tuma) szerezte meg.

Két futamot rendeztek a nyeretlen hazai tenyésztésű lovak számára, aminek az első részét Megigéző (Bakos G.) biztosan nyerte meg. Második lett Álomvilág (Suták Csenge), harmadik a favorit Legális (Nagy T.).

Nagyon könnyen nyerte ezután a harmadosztályú, 1400 méteres hendikepet a favorit Yeti (Z. Smida), a nagytermetű mén győzelme már a távoszlopnál biztosnak tűnt, a célban már szinte feltartotta lovasa. A második helyet Blue Imp (S. Georgiev), a harmadikat Bargain Lady (Tímár Zsuzsa) szerezte meg.

Meglepetés nyerője volt a belföldi nyeretlen verseny második részének, amit a másodszor futó Perfect Hill (Mészáros Zs.) könnyen nyert meg. A helyezéseken két favorizált ló osztozott, második lett Bárányfelhő (Németh S.), harmadik Rivalda (Bakos Szilvia).

A Pünkösdi Hendikeppel (II.o.) folytatódott a program, az 1600 méteres versenyt megnyerő Figurázót (Suták Csenge) a célegyenesben szorongatták egy darabig ő azonban biztosan verte vissza a támadást. Második lett az idén most először futó Miss Double Six (Paizs G.), harmadik némi meglepetésre Maid of Ice (Bakos Szilvia).

Nyíregyházi győzelem született ezután a nap „ötbés” hendikepjében is, az 1900 méteres versenyt Vader Nagyúr (Suták Csenge) biztosan nyerte meg. Mögötte hárman szinte egyszerre estek be a célba, végül második lett Belle Lord (Benkő Á.), harmadik Flandria (Bakos Szilvia).

Erőlködés nélkül nyerte ezután a negyedosztályú hendikepet Evader (J. Havlík). A Szenttamási istálló lova a vége előtt háromszázzal jelent meg a frontban és könnyű, öt hosszas győzelmet szerzett. A második helyen meglepetésre Tita (Fézer R.) végzett, a harmadik helyet a favorit Sunny Runner (J. Línek) szerezte meg.

Változatos lefolyású versenyt, és a nap meglepetését hozta a Szenttamási Díj (I.kat.). A mérföldes versenyt a lassan lábra kapó, a kanyarban még utolsó helyen galoppozó Bugenwillea (Tormási Gy.) óriási hajrával nyerte meg. A trénerével versenyző nyolcéves sárga a vége előtt háromszázzal váltott sebességet, és kívülről kerülve a mezőnyt mindenkinél gyorsabbnak bizonyult. A helyezéseken két hároméves telivér osztozott, második lett Raphael Santi (Bakos G.), harmadik Prince Cro (Z. Smida).

Kevésbé volt látványos a napot záró ötödosztályú hendikep, amit Pöttyös Panna (ifj. Fejes L.) biztosan nyert meg. A második helyen a szlovák vendég Ary (P. Lukascik), a harmadikon La Festa (Kocka Á. am.) végzett.

Ami a zsokékat és idomárokat illeti, egyenletes volt a győzelmek megoszlása, a két kategóriában mindössze egyetlen duplázót találunk. A lovasok közt Suták Csenge volt az, aki kétszer is mehetett fotózásra, a fiatal lovasnak pályafutása alatt most először sikerült a duplázás. Folytatás kivételesen szombaton, mikor a főfutam az Alagi Díj (Listed) lesz.

A versenynap hivatalos eredményeit itt olvashatják:

 http://195.228.135.95/web/versenyek/GEREDMEN12-05-27.HTM

A versenynapon készült többi fotót itt nézhetik meg: http://indafoto.hu/tavoszlop/image/15575053-396e85b6

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr214554267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása