Abano Boy visszatért

2012.05.03. 13:59

Abano Boy (Veljko Mazsity) remek idővel nyerte a Csapodár Díjat

 

Az utolsó áprilisi versenynapon népes mezőnyök álltak starthoz, remek lefutási időket regisztrálhattunk és a futamok többségében az esélyes lovak játszották a főszerepet.

A napi főfutamot, a Csapodár Díjat dupla jackpotért futották, legalábbis ami a fogadókat illeti. A mezőnyre sem lehetett panasz, ismét starthoz állt a klasszis Abano Boy, ott volt Hajnal Tibor új importja, Amazing Lobell, idén először futott Nacho Nico valamint Landlord és nem hiányzott két bombaformában lévő ügető, Magna Charta és Kiskarcsi sem. A verseny aztán nem volt annyira izgalmas, mint vártuk, hiszen Abano Boy nem sok esélyt hagyott ellenfeleinek, végig komoly iramot diktált az élen és Veljko Mazsity közreműködésével látványos győzelmet aratott. Landlord és Nacho Nico remek versennyel kezdte idei szezonját, ők osztozhattak a helyezéseken. Bevallom, nekem Amazing Lobell is nagyon tetszett, nem túl kedvező pozícióból zárkózva, könnyedén jött fel szoros negyediknek, véleményem szerint újabb klasszist üdvözölhetünk személyében a Kincsem Parkban. A versenyt jellemzi, hogy hiába ügetett Magna Charta és Kiskarcsi is 16,0-os átlagot, még a pénzes helyről is leszorultak.

Abano Boy-Csapodár.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ibi Lobell (Fejér Kornélia) ezúttal nem versenyzett külső spúrban, már a start után élre állt és némi meglepetésre, nagyon jó lefutási idővel zúzta porrá ellenfeleit a Filmstar Hendikepben. Lucky Boy bombaformája egy újabb placcra volt elég, Jamaica Man és Izzy Star holtversenyes harmadik helynek pedig az a fogadó örülhetett, aki előbbivel számolt, vihette ugyanis az egész „kasszát”. Láss csodát! és Exxon Valdez már start után elkeserítette a favoritjátékosokat, mindketten ugrottak.

Pókerarc (Vicen Pál) folytatta a sormintát, és újabb győzelmet aratott. A nem túl megbízható ügető kétszer is nyerő pozícióban hibázott a befutóban, most nem tette, a 21 töredékes forma ezúttal egy könnyű sikerre volt elég, nem volt, aki megszorongassa a finisben Gésa fiát. Paula-Dream jól mozgott, Paperboy pedig erős utolsó félkörével hívta fel magára a figyelmet, legközelebb a győzelemért is küzdhet a reményteljes hároméves.

Szép küzdelmet és az egykori Derby-harmadik Hamburg (Szászi József) sikerét hozta a következő futam. A fogadók által favorizált tizenegy éves herélt megküzdött a győzelemért, végül legyűrte az egyre jobb formába lendülő Mariskát. Glitter Star harmadik helye azt jelentette, hogy a favorit Kolostor még a dobogóról is leszorult. A gyors versenyben a negyven méteres térhátrányról fordulóknak nem volt esélye a zárkózásra.

Kézből verte két komoly ellenfelét Oberon (Juhász Balázs), és kilépett a nyeretlenek táborából. A győzelemhez persze kellett egy kis javulás, jó néhány döntős futást követően azonban teljesen megérdemeltnek mondható a négyéves mén sikere. Philadelphia egyre erősebbnek tűnik és egyelőre ő a legjobb, az istálló háromévesei közül. Norman is egyre esedékesebb, talán legközelebb már hazaér.

Orifiamma Jet teljesen kiszámítható. Egy kivételtől eltekintve vagy ugrik, vagy nyer. Mostanában szerencsére inkább az utóbbi az igaz Hajnal Tibor olasz importjára, zsinórban harmadszor sétált haza, most is 15 töredékes időt ügetve. Hiába ment remekül Őrangyal és Nixon is, csak a helyezésekért küzdhettek. Nagyon kíváncsi vagyok, hol lehet a „Jet” vége, mert egyelőre még nem igazán kellett „megkérdezni”. Ollyan nincs nem kezdte túl jól idei szezonját, most is hibával futott, csakúgy, mint Overnight.

Változatos, sokáig nyíltnak tűnő verseny, végül pedig egy könnyű Ileda Bi (Kelemen Viktória) győzelem. Ez lehetne az Amatőrverseny Hendikep tömör esszenciája. A befutó közepéig még többen reménykedhettek a sikerben, de Ileda Bi rohama lehűtötte a kedélyeket, az utolsó százötven méteren, kézből versenyezve is több hosszt vert ellenfeleire a tízéves mén, így azoknak meg kellett elégedniük a pénzes helyekkel. Kitty Magic erősebb kézben futva, azonnal ott volt a dobogón, ezt még No Bi mondhatta el magáról. Mindketten nyerhetik következő versenyüket, ha ismételni tudnak. Magic Boy kitűnt, de nem futott szerencsés versenyt, ez Harpia Bege-re is igaz volt.

Csak az utolsó métereken dőlt el a Soldo Hendikep második részének sorsa. Eleinte Kérkedő, majd Jetti Lobell érezhette magát „nyeregben”, de a finisben már Ivett, Kitti és Indiana Rosa voltak a főszereplők. No meg Miki Manó, de ő egy élő falba ütközött a befutóban, így tele kézből is csak negyedik tudott lenni és közelről nézhette, amint a kívül érkező Indiana Rosa (Komáromi Krisztina) leteríti két ellenfelét a cél előtti métereken. Na Nana sokáig a frontban ügetett, Marót az utolsó kétszázon belülre érve hagyta el a pályát

Remek lovak futamát hozta a nap utolsó hendikepje. A favoritok nem is okoztak csalódást és egymás között döntötték el a versenyt. Izgalomra azért nem volt túl sok ok, mert Jackpot Star (Hajnal Tibor) a nyerő taktikáját húzta elő, élre állt és egy apróbb bizonytalanságtól eltekintve, úgy nyert, ahogy akart. Az AMMA-s különítmény kibérelte magának a nyerő mögötti három helyet, Lali Király – Kádor – Lencsi sorrendben értek célba. El Presidente megint jól ment, de ez most csak az ötödik helyre volt elég. A többiek közül néhányan, más mezőnyökben sokkal eredményesebben szerepelhetnek a következő hónapokban.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr244486298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása