Hazafi Díj a galoppon

2012.04.28. 14:37

Elérkeztünk a szezon első hároméves klasszikus versenyéhez, a kancák részére kiírt magyar 1000 Gns-t (Hazafi Díj) ugyanis most vasárnap futják.

A már megszokott kilenc magyar futamos (plusz egy francia) versenynapra készülhetünk holnap is. Két nyeretlen verseny, négy hendikep futam mellett két kisebb díjat és a hároméves klasszikus futamot láthatjuk majd. Ami a távokat illeti, a középtáv, ezen belül pedig az egy mérföld dominál, a kilenc futamból ugyanis ötöt 1600 méterre futnak.

Mérföldes a Hazafi Díj (Listed) is, amit az idén a homokpályán futnak és nyolc kanca áll a startgépbe. Hét magyar tréningben levő ló mellett Szlovákiából is érkezik induló, így a verseny nemzetközi lesz. Idén még csak egyszer futott mindenki a mezőnyből, így az esélyeket nem könnyű megítélni, így első blikkre az Aglaya (S. Georgiev), Samantha For Love (Z. Smida), Viva La Diva (Németh S.), Mennydörgés (Kerekes K.) négyestől várok jó szereplést. A közelmúlt Hazafi Díj nyerői (Exlibris, Letty) meghatározó lovai lettek a magyar galoppsportnak, reméljük z az idén sem lesz másként.

A versenynap hivatalos programját itt olvashatják: http://195.228.135.95/web/data/galopp.pdf

Végre jó hírünk van időjárás ügyen! Mit jó hírünk, nagyon jó hírünk. Napsütés, 28 fok körüli hőmérséklet, ideális lóverseny-látogató idő. Ráadásul mindez egy négynapos hétvégén, mikor a lovi után még két teljes napja marad az embernek a pihenésre. Szóval irány a Kincsem Park!

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr724478065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása