Garabonciás megvédte címét

2012.04.17. 19:54

Kerekes Károly három nyerőt lovagolt, Kovács Sándor öt idomítottja győzött

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A hatéves Garabonciásnak nem okozott gondot az Igazgatósági Díj (Elit kat.) megnyerése, a sötétpej mén könnyen, hat hossz különbséggel nyerte a 2000 méteres futamot. A háromévesek első idei komolyabb versenye izgalmasabb hajrát hozott, az utolsó ötvenet azután Lake Louise bírta jobban és biztosan nyerte a Gróf Erdődy Emlékversenyt (I.kat.).

Favoritgyőzelemmel indult a nap, a hendikepben most először futó Ajánlott (Bakos G.) a falon támadva biztosan verte az V/b-s hendikep mezőnyét. A második helyen az újra jól futó Belnisz (Berghoffer Szandra am.), a harmadikon a rég látott Salvador (Balogh Tímea am.) végzett.

A héten is osztani kellett a nyeretlen versenyt, két futamban is láthattuk a hazai tenyésztésű nyeretlen telivéreket. Az osztott futam első részét a favorit Completta (Kerekes K.) nyerte, végig vezetve könnyen győzött Mai Tai (S. Georgiev) és Rivalda (Bakos Szilvia) előtt.

Meglepetést hozott ezután az 1300 méteres III. osztályú hendikep. Nem sokan számítottak arra, hogy a tizenkét ló közül épp Pergőtűz (Bihari Alexandra am.) nyeri a futamot, ráadásul a négyéves ménnek igazán meg sem kellett küzdenie a győzelemért. A második helyen Művész Úr (Paizs G.), a harmadikon Melody Girl (S. Georgiev) végzett.

Az osztott nyeretlen verseny második része is a favorit könnyű győzelmét hozta. Maxi Prince (Fézer R.) a kanyarban állt az élre és a célig folyamatosan növelve előnyét végül hét hosszal előzte meg az újonc Színaranyt (ifj. Kozma I.). A harmadik helyet Bársonyka (Benkő Á.) szerezte meg, most debütáló zsokéiskolás tanulóval a nyergében.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lejelentések miatt kis mezőny, mindössze öt ló állt starthoz a háromévesek részére kiírt Gróf Erdődy Rudolf Emlékversenyben. A győzelmet a topsúllyal versenyző Lake Louise (Kerekes K.) szerezte meg a nyitónapon győzelemmel bemutatkozó Libanon (L. Kasal) előtt. A mezőny többi tagja messze mögöttük küzdött a harmadik helyért, végül Dvorníky Dream-nek (Németh S.) sikerült megőriznie helyezését.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mérföldes első osztályú hendikeppel folytatódott a program, ahol a mezőny két háromévese végzett az első két helyen. Győzött Latin Lover (Kerekes K.), a Gyolai istálló reménysége kedvező beállítását kihasználva tíz hosszal verte Prince Cro-t (L. Kasal). A harmadik helyért nagy volt a harc, végül jó hajrával Amidala (ifj. Kozma I.) csípett el egy helyezést.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Igazgatósági Díj (Elit kat.) volt a napi főverseny, a 2000 méteres futamban hat ló futott. A győzelmet a várakozásoknak megfelelően Garabonciás (S. Georgiev) szerezte meg, a sötétpej mén start után százzal állt az élre, ettől kezdve végig vezetve könnyen nyerte a versenyt, megvédve címét ezzel. A második helyet a tavalyi derbymásodik Mediplomat (N. Murru) szerezte meg, a harmadik helyen küzdelem után Szamóca (Bakos Szilvia) végzett.

A főfutam után egy 1400 méteres, ötödosztályú hendikepet láttunk, amit Diadalünnep (Paizs G.) a mezőny második feléből hajrázva biztosan nyert meg. A második helyet Luzzer (Németh S.), a harmadikat Csatadal (Mészáros Zs.) szerezte meg.

A versenynap egy mérföldes futammal búcsúzott, a negyedosztályú hendikepet Gárdakapitány (Paizs G.) végig vezetve, hatalmas fölénnyel nyerte meg. A helyezésekért viszont nagy volt a küzdelem, végül ketten egyszerre értek be a célba, így Aula (Tímár Zsuzsa) és Staféta (Bakos G.) holtversenyben a második helyen végeztek.

A harmadik április versenynap a tréner Kovács Sándor nagy napja volt, a kilenc futamból ötben ugyanis általa trenírozott ló szerezte meg a győzelmet. A zsokéknál a Németországból hazaruccant Kerekes Károly volt a legjobb, ő háromszor mehetett fotózásra a winner’s circle-be. A következő versenynapon pedig már kiemelt versenyt is látunk, mivel a vasárnapi főfutam a Káposztásmegyeri Díj (Listed) lesz.

A nap hivatalos eredményét itt olvashatják: http://195.228.135.95/web/versenyek/GEREDMEN12-04-15.HTM

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr884457452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása