Nobody újra győzött

2012.04.01. 09:12

Nobody (Csordás Emil) a Rianó Díjat is megnyerte

 

Március utolsó versenynapján kilenc magyar és két francia futam szerepelt a programon. A Kincsem Parkban többségében a favoritokról szóltak a versenyek, több remek sorozat is folytatódott. A napi főfutamban, a hosszútávú Rianó Djíban most sem tudták megállítani Nobody-t. Csordás Emil ötévese hatodik idei startjára az ötödik győzelménél jár, most is start-célban intézte el ellenfeleit. Sokáig úgy tűnt, hogy Lézer veszélyes lehet rá, de a küzdelem hevében, az utolsó százon szétesett a mozgása, a cél előtt pedig hibázott is, és kiesett a versenyből, így a helyezéseket a végre formát futó Vernon Boko és az elsőre biztatóan mozgó Lester szerezték meg. Csordás Emil egyébként a lovaskaszkadőr-ezermester címre is joggal pályázhatna – ha lenne ilyen. Nobody kereke és sulkyja ugyanis a start után megrongálódott, a tréner azonban nem esett kétségbe és a két körös verseny alatt, fél kézzel majdhogynem megjavította azt, de legalábbis elérte, hogy a kisebb baleset ne kerüljön a versenyébe.

A nap végén a ”kistestvér”, Obi Wan Kenobi (Csordás Emil) is villogott, az ő statisztikája ötből négyre módosult, de a stílust látva azt gondolom, aligha áll meg ennyinél. Könnyedén lépte le riválisait a finisben, pedig Mambo Girl és Magic Diamond Way is kitett magáért. Nikki is Nikkel Lady is formát futott, de ezúttal ez is kevés volt. Overnight elsőre nem mozgott rosszul, legközelebb eredményesebb lehet.

Az első futamban Lucky Boy (Cser László) győzelme kisebb meglepetésként hatott, annak ellenére, hogy a hétéves mén már legutóbb is remek versennyel jelentkezett. Magic Boy helyezése várható volt, viszont Hetita Nevi bronzérme már azt eredményezte, hogy jackpot ment át a következő futamra. A zavaros versenyben Kerámia és Miklós is több, mint kecsegtető pozícióban hibázott.

A Pityke Díjban óriási javulással győzött Olajbáró (Keserű Krisztián). A jó származású heréltre – legutóbbi hibáját leszámítva – mostanában nem lehetett panasz, de a 18,8-as lefutási időre mégsem számítottunk. Bella Rosa sem, sokáig úgy tűnt, hogy ismét hazasétál, de riválisa végül kézből terítette le. A bronzért a nagy formába lendült Noni Juice jelentkezett be. Násfa és Osztalék mutatkozott, utóbbitól, véleményem szerint legközelebb döntős futást várhatunk.

A Nyeretlenek Versenyében a mezőny fele „betűt” kapott, rengeteg volt a hibázó ló. Érdekes módon viszont pont az a két ló nem ugrott, akik mostanában szinte mindig: Pajtás három, Oberon két „G.A.” után indult, ennek ellenére igen látványos küzdelmet vívtak a győzelemért, végül Pajtás (Fábián Zsolt) kitartott a célig, és kilépett a győzelem nélküliek táborából. A dobogóra még – hivatalból történő óvást követően – Princess állhatott fel Olt ellenében.

Az utolsó métereken dőlt el az Új-Mexikó Hendikep első része. Háry János (Kovács Dóra) több helyezést követően megérdemelt győzelmet aratott, a legjobbkor volt elöl, a célban. Eleinte Jolly Guardian, a befutó elején Nanucy Molly, majd a támadó Izzy Star tűnt nyerőnek, végül azonban csak a helyezéseken osztozhattak. Glitter Star ismét kitűnt a végén, a rutinos kanca idén jó formában van.

Látványos küzdelmet hozott a Segédhajtó Kupa harmadik futama. Mariska (Lakatos Árpád) végig elöl ügetett, de az utolsó kétszáz méteren nagyon megizzadt, mert K Vonal keményen támadta és úgy tűnt, meg is verheti, végül azonban minimális különbséggel, de meg kellett elégednie a második hellyel. Maroshévíz több apró hibával versenyzett, így Lankadatlan gyűjtött be egy újabb helyezést. Teljes papírforma.

Fél órával később Exxon Valdez (Lakatos Csaba) váltotta győzelemre remek formáját. Emma Boss fia végig vezetve ért haza, bár a végén az egyre jobbnak tűnő Luca fél hosszra megközelítette. Igéző idén nagyon jó, stabilan futkos, újra lehetett számítani rá, így összességében itt is a favoritokat játszók örülhettek a futamot követően. Poltergeist M mutatkozott és úgy tűnik, hogy Ninette is kezd formába lendülni. Numero Uno számára sok volt a negyven méteres térhátrány.

Kathy Sun (Balogh Roland) duplázását hozta az amatőrök újabb vetélkedése. A második sorból startoló kanca hamar a frontban találta magát, nyolcszáznál indított, és bár Ileda Bi – aki később a befutó elején ugrott – megnehezítette a dolgát, végül ismét győzni tudott. A Turf Kathy Sun mellett az egyre erősebb Napraforgó helyezésére is számított, a fogadók már kevésbé, kiemelkedően fizetett a befutó. Mögöttük Lejtők hölgye a cél előtt érte utol és előzte meg a szürke Nebraska-t, így hármasbefutóból is mindössze egyet talált a Totalizatőr. Meglepetésre Norah Jones megrekedt az ötödik helyen.

Folytatás szerdán, áprilisban kétszer is színre lépnek az ügetők a hét közepén!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr774353265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása