Youp Lucswolle meggyőző volt

2012.03.05. 11:08

Youp Lucswolle (Goran Zolnaji) topformával nyerte a Tóbiás Díjat

A Sennyey Géza Emlékverseny visszavágóját futották szombaton, a Tóbiás Díjban. A két héttel ezelőtti kiemelt verseny mezőnye ismét összecsapott egymással, az egyetlen változást egy Illetmény – Wale csere jelentette. Magna Charta kezdett a legjobban, de Wale is erős volt az elején és az első körben átvette a vezetést. A vezető lovak mögött Youp Lucswolle és Kiskarcsi is közel volt, a kívül meginduló Noir Desir viszont hibázott és kiesett a versenyből. Az utolsó ezer méteren belül Magna Charta és Youp Lucswolle gyorsított, élre álltak, velük Naná tartotta a lépést, míg Kiskarcsi néhány hosszas hátrányból próbált megindulni. A befutóra érve már a Goran Zolnaji által hajtott import járt a frontban és magabiztos versenyzéssel, remek időt (17.0) ügetve nyerte a versenyt. Emlékezhetünk rá, hogy a Sennyeyben kissé balszerencsés volt, sokáig zsákutcában ügetett és csak a legvégén kapott utat, így lett holtversenyes második. Youp Lucswolle mögött Naná lett a második, Magna Charta pedig újabb helyezést szerzett, egy harmadikat. Kiskarcsi nagyon jött a végén, de csak a negyedik helyre volt jó, pont a célban érte utol a másodjára sokkal jobban futó Wale-t. A térhátrányról indulók nem játszottak szerepet, Merengő hibával indult, Simb Illusion pedig hiába ügetett jó formát, nem ért küzdelembe.

Youp Lucs.-Tóbiás.jpg

Kisebb meglepetéssel indult a nap, az izgalmasnak ígérkező Kuplé Díjban Jogging volt a legjobb. Előzetesen az élről fordulók tűntek favoritnak, őket hajrázta le a végén Varga Sándor idomítottja. Sokáig Noble Rose diktálta a tempót, de közel helyezkedett No Fear, Naomi és a nagy kedvenc Nikkel Lady is. A befutóhoz közeledve a falon felsurranó Jogging színei is megjelentek és a kihagyás után futó kilencéves mén végül leterítette az élen küzdőket. Naomi ismét bizonyított és lett közeli második, mögötte No Fear ért még helyre. A gyors versenyben Nikkel Lady csak negyedik lett, mögötte Noble Rose végzett.

Papírforma sorrendet regisztrálhattunk fél órával később, a Twiddle Hendikepben. A legnagyobb esélyes Kisasszony végig vezetve ért haza Boros Károllyal, bár győzelme korántsem volt annyira sima, mint amire számítani lehetett. Jópofi komoly ellenfele lehetett volna, de a befutó elején hibázott, helyére Poltergeist M jött fel, aki viszont már csak megközelíteni tudta a nyerőt a célban. A bronzérem a végig mutatkozó Lankadatlan zsákmánya lett. Magiszter hibával indult, majd negyediknek zárkózott fel, Firtató és Kapitány a verseny második felében esett vissza.

A hosszútávú Amatőrverseny Hendikep sem hozott meglepetést. A magas esélyt képviselő El Presidente már a start után egyértelművé tette, hogy a többieknek esélye sincs, élre állt és előnyét könnyedén növelve, majd tartva, úgy nyert, ahogy akart. Nagyváry Andrea lovának bizonyosan lesz még komolyabb feladata is az idei szezonban. A favorit mögött a kedvenc hajtójával ismét jól mozgó Jármi lett a második, szorosan mögötte a negyven méteres térhátrányát nagyrészt ledolgozó Milli Nevi szerzett újabb bronzérmet. Jamaica Man sokáig nagyon közel látszott és csak az utolsó kétszázon csúszott le a dobogós helyekről. Jákfa gyengébb volt a vártnál, Kandidátus és Kitty Magic durva hibával futott.

Népes mezőny sorakozott fel a Jozsó Hendikep startjánál. Napraforgó volt a legerősebb az elején, de miután élre került, megfogta a tempót, így teljesen feltorlódott a csapat mögötte. Igazi változást csak a hajrá hozott, a taktikai jellegű verseny sorsáról az utolsó háromszáz méter döntött. Ekkor indult meg a játékosok kedvence, Izzy Star és aratott végül biztos győzelmet, ezúttal is Lakatos Csaba vezényletével. Indiana Rosa, csakúgy, mint legutóbb, most is nagyot hajrázott, őt holtversenyben követte a nyerő momentummal futó Nebraska és Háry János.

Megtört a jég, Oli Sun nem nyeretlen többé. A jó formában lévő, de meglehetősen peches négyéves ha nem is könnyen, de megszerezte élete első győzelmét a nap hatodik futamában. A sikerért alaposan meg kellett izzadnia, hiszen a verseny nagy részében úgy tűnt, hogy az új kézben futó Norman lehet a nyerő. Százzal a cél előtt azonban felment mellé a Váradi Sándor biztatására szépen újító Oli Sun, és a célban már nyakhosszal ő látszott előrébb. Tréningtársa, Paula-Dream is remekül ment, most jól startolt és végig helyezettként versenyezve végül felállhatott a képzeletbeli dobogó legalsó fokára. A helyezettek mögött Májusi eső, Nusika és O’Sulivan végzett. A reményteljes hároméves, Pán Péter nem játszott szerepet, így is sokat jött előre. A futam meglepetés lova Pajtás lehetett volna, hiába jött át azonban a célon harmadikként és produkált volna nagy javulást, startnál vétett nagy hibája miatt már verseny közben a diszkvalifikálás sorsára jutott.

A Simone Hendikepben sokáig úgy tűnt, nem történik meglepetés. A legutóbb hibával is jól futó Mezei virág most nem rontott és legalább 1800 méteren keresztül nyerőnek tűnt, azonban Knock-down rohamával már nem tudott mit kezdeni. Komáromi Krisztina végig „szélárnyékban” haladt lovával, majd jókor indított, Knock-down pedig erős volt és számos pénzes futás után ismét győzni tudott. Mezei virág mögött az istállótárs, Guernica lett a harmadik Nautika és Kerámia előtt.

Az Iluska Díj Goran Zolnaji és a Napsugár istálló duplázását hozta. Azt tudtuk, hogy az olasz Orifiamma Jet nagyon jó képességű ügető és hiba nélkül megoldhatja ezt a feladatát, de négy egymást követő galoppja mégis némi óvatosságra intett. Nos, ez egyáltalán nem látszott a versenyben, a négyéves Supergill ivadék kilőtt a startnál és gyakorlatilag letávolozta a mezőnyt. Ha így folytatja, és az ugrásról is leszokik, sok örömet okoz még tulajdonosának. Némi küzdelem csak a helyezésekért alakult ki, Márvány, Naposház és Maya Goal között, akik végül ebben a sorrendben érték el a célt a végére alaposan kiengedő nyerő mögött.

A két francia futamban összességében jól futottak az esélyesek, bár Together győzelme azért nem számított totális papírformának. Egy órával később Unique Quick zsinórban hatodik győzelmét aratta, szinte csak sétálva, a PdA ötödikje, Timoko nem adhatott neki ötven métert.

Folytatás szombaton, a „hóvirágos” Tavaszi Hendikeppel!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr594290002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása