Nobody (Csordás Emil) biztosan nyerte a Margaret Glass Díjat

Tovább folytatta remek szériáját Nobody a napi főfutamban, a Margaret Glass Díjban. Csordás Emil ötévese idei negyedik versenyét futotta és a harmadikat nyerte, ezúttal 1900 méteren. A futamban sokáig Vernon Boko járt az élen, de mire komolyra fordult a küzdelem, már Nobody látszott a frontban és könnyűszerrel hárítva Nikita támadását nyerte a versenyt. A harmadik helyre az ezen a távon már eredményesen futó Menedzser érkezett meg. A gyors versenyben Joyous Woman és az egyre erősebb mezőnyökben próbálkozó Pipistrella is kitett magáért.

A versenynap meglepetéssel indult. A Renata Hendikep első részében szinte mindenki Guernica győzelmére számított, a favorit azonban nem tudta kihasználni kedvező beállítását. A szintén kihagyás után futó Glitter Star közepes iramban, de biztosan vezetett és végig kontroll alatt tartotta a mezőnyt, a hajrára érve pedig maradt még benne annyi, hogy védekezzen Guernica rohama ellen, így Nagy Ferenc II. hűséges kancája rengeteg pénzes futást követően ismét a dobogó felső fokára állhatott. A bronzéremért az utolsó métereken jelentkezett be a jó formáját továbbra is tartó Klarissza, így Kincses esett vissza negyediknek.

A hosszútávú Ipoly Díj kissé ellassúzott versenyt hozott. A sokáig vezető Exxon Valdez mellett az utolsó félkörben robogott el a mezőny végéről érkező Nelli Gull és egy pillanatra úgy tűnt, hogy haza is érhet. A bombaformában lévő favorit, Obi Wan Kenobi azonban résen volt, Csordás Emil felhívására az utolsó kétszázon más sebességi fokozatra kapcsolt és kézből terítette le riválisát. A négyéves eddig másolja testvérét, Nobody-t, mutatója négy futást követően teljesen egyezik vele. Nelli Gull mögött az idén a dobogó alsó fokát kibérlő Carpe Diem végzett. Magic Diamond Way végig a középmezőnyben helyezkedett, amikor elindult, már vége volt a versenynek, legközelebb jóval eredményesebb lehet. Nemo idei első futására még nem volt az igazi.

Népes mezőny állt starthoz a Tódor Hendikepben. A gyors lefolyású verseny Lady Diamond és Turbucz Sándor győzelmét hozta. Az ősszel topformában lévő kanca három gyengébb futást követően ismét elemében volt és a befutóban biztosan utasította maga mögé ellenfeleit. Az első egyenesben élre kerülő és sokáig vezető Reine d’Illiat nagy küzdelem után védte meg második pozícióját, Izzy Star és a célban már nagyon közel látszó Igéző ellenében. Ida June-nak volt egy remek momentuma, de az utolsó lépéseken kissé megtört a lendülete. Harpia Bege és Kaméliás hölgy jó időt ügetett, ugyanez elmondható a régen látott Nautika-ról is.

Igencsak felborult futam következett szűk fél óra múlva. A Vécse Díjban sokan, köztük több favorit is ugrott, így komoly meglepetést regisztrálhattunk. Az eddig szinte mindig hibázó, most új kézben, ifj. Füredi Emillel versenyző O Bi ezúttal teljesen más arcát mutatta és erőltetés nélkül finiselte le, az autóstarttal sokkal eredményesebb és erősebb Májusi eső-t. A harmadik helyre a célfotó segítségét kellett kérni, a sokat javuló Party Girl pont a célban érte utol és előzte meg Nemzetőr-t. A verseny nagy részében Noni Juice győzelme lógott a levegőben, de az utolsó kanyarhoz közeledve az ötéves teljesen szétesett, később ugrott is. Paula-Dream a start után, Pamela Jet verseny közben hibázott, előbbinek ennek ellenére jó momentuma volt a finis elején.

Gunnel Diadem fiainak teljesítményét Veleda Bi utódai is megirigyelték, O Bi bátyja, No Bi az idei Amatőr Kupa első futamában nem talált legyőzőre. A Fodor László által hajtott ügetőnek nem igazán akadt ellenfele az 1800 méteres versenyben. A favorizált N. Lady a kijáratnál ugrotta el esélyét, így No Bi játszi könnyedséggel ért haza. Nudli, győzelmét követően most is jól futott, a befutóban nagyon belelendült és felsétált másodiknak a teljesen elfáradt Hetita Nevi elé. Kaba közel végzett, Go on kihagyása után nem tudta megismételni utolsó, gyors versenyben ügetett formáját.

Papírforma győzelmet aratott Kolostor a nap kilencedik futamában. A jó iramban kezdő Inspe-t a hajrá elején előző nyolcéves csak sétált a végén, Lakatos Csaba nem kért sokat a lovától, így is igen könnyű siker lett a vége. A libasorban ügető mezőnyből a befutóban Indiana Rosa indult meg nagyon és biztosította be magának a második helyet Inspe előtt. Képzőművész végig közel látszott, Ninette a hajráig bírta igazán erővel, így is pénzért futott, a továbbra is igen halvány Miki-t előzve. Lucuska idei első futása kis csalódás, legközelebb sokat jöhet előre.

Az Ezerjó Hendikep zárta a programot, mely látványos finist tartogatott. No Fear az első egyenesben teremtett magának jó pozíciót, az utolsó fordulóra már elsőként ért Hajnal Tibor idomítottja. Eleinte a kívül versenyző Noble Rose szorongatta, de az igazi ellenfele a nagyot hajrázó Jódlis volt, aki igencsak megizzasztotta fiatalabb ellenfelét, de ennél többre nem futotta erejéből. Messze az élen küzdő párostól, a hatalmasat javuló Laza villant, és jött fel a harmadik helyre, amivel igencsak feltupírozta a hármasbefutó osztalékát.

Erre egyébként a második enghieni futamban sem lehetett panasz, a jackpotnak is köszönhetően jól jártak azok a fogadók, akik játszottak és kidrukkolták a papírízű sorrendet, Stitch du Rieutort győzelmével. Egy órával korábban is esélyes ló, Uranus Tepol ért haza a Párizs melletti pályán.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr244225986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása