Túl a négyszázon

2011.11.28. 14:19

 Egy profi amatőr – Szabó Krisztina 400. győzelme

 

A szombati versenynapon jubileumhoz érkezett Szabó Krisztina. Örömtűz kocsijában 400. alkalommal fordulhatott vissza győztesként a közönség elé, a csak státuszát tekintve amatőr hajtónő, aki közel húsz éve meghatározó alakja a magyar ügetőversenyzésnek.

 

1993-ban ült először versenyben sulkyba, egy évvel később pedig már amatőrhajtói engedélyt kapott. Első versenyét Namjokkal nyerte, ezt pedig újabb sikerek követték, méghozzá szép számban. Néhány évvel később már saját lovai is voltak, akikkel – Tóth Lászlóval közösen – tanyán kezdett el foglalkozni. A későbbiekben Hajnal Tibor és Bisbac Dániel ügetőivel is dolgozott, a győzelmek pedig nem maradtak el. Két kedvenc, Üzér és Alexandra M. révén, több, mint 50-szer haladt át elsőként a célon. Többszörös amatőr champion, Európa-bajnoki ezüstérmes, a kiemelt versenyekben 7 győzelemnél jár (2000. FVM Díja – Üzér, 2001. Köztársasági Díj – Üzér, 2004. Kanca Díj – Hitelező, 2005. FVM Díja – Flinga, 2005. Ménesek Díja – Iviza Sun, 2005. Baka Hendikep – Fékezz!). Legnagyobb sikerét 2004-ben érte el, amikor első női hajtóként Magyar Ügetőderbyt nyert Hitelezővel. Az elmúlt időszakban külföldön is szerencsét próbált, de a közelmúltban hazatért és ez volt az idei negyedik, vélhetően sokáig emlékezetes győzelme.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr853418543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása