Nobody (Csordás Emil) start-cél győzelme a Lázálom Díjban

 

Házi és egyben családi befutót hozott a napi főfutam, a Lázálom Díj. Csordás Emilék saját tenyésztésű lovai uralták a versenyt. A hetek óta bombaformában lévő Nobody végig vezetve ért haza, ezzel idei ötödik győzelmét szerezte meg, nyerési mutatóját 25%-ra javítva. Az ezüstérmet a négyéves mén nővére, Magna Charta hozta el, El Presidente elől. Joyous Woman sokáig mutatkozott, Mellby Schwim negyven méteres térhátrányát gyorsan letudta, de a végére elfogyott az ereje. Noir Desir hosszú kihagyás után futott, és ha nem kezd durva hibával, közelebb végezhetett volna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jó képességű, de idén egy versenynél többet nem nyert ügetők találkoztak a Matróz Díjban. Kiskarcsi a közelmúltban tért vissza hosszú pihenőjét követően, és egyre jobb formába lendül. Egy szoros második helyezést követően immár két győzelemnél jár, duplázásához most erősebb mezőnyben kellett bizonyítania. Kolozsi József az utolsó kanyarban indította el a hétévest, megkerülte az élen versenyzőket és biztosan győzött. I. Q. M. Q. végig a frontban versenyzett és lett biztos második, megelőzve a megbízható Jorvik Viking-et. Nikita jó momentummal versenyzett, végül azonban nem fért fel a dobogóra. Lézer kis hibával futott.

Nemo és Lakatos Árpád volt a Lenke Díj két főszereplője. A négyéves mén idei statisztikája egészen kiváló, tizenöt start – öt győzelem és öt dobogós futás. Az 1800 méteres versenyben az utolsó méterekig nem tudhattuk biztosan, hogy ki lesz a nyerő, végül Nemo kis különbséggel megelőzte a korrigáló Pipistrella-t. A futam favoritja, Noble Rose végig közel volt, de győzni nem sikerült, „csak” harmadik lett. Nanucy Molly csakúgy, mint legutóbb, most is gyilkos tempóban kezdett, de az utolsó százon nagyon megállt.

Zavaros versenyt hozott a Timur Lenk Díj. A favoritok közül Nőcsábász hibával futott, a másik három esélyes azonban hozta magát, és egymás között döntötték el a versenyt. Nemzetesúr végig vezetve nyert volna, de mivel a túlsó egyenesben volt egy „incidense” Ördög Hegedűsével, így Nagy Ferenc II. óvott szorítás és akadályozás címén, mely protestálásnak a Versenyintézőség helyt adott és élt a hátrahelyezés jogával, így Ördög Hegedűse lett a hivatalos nyerő. Oli Sun-nak a fordulóstarttal még komoly gondjai vannak, az indítás után azonban már nem volt vele probléma és jó versenyt futva lett biztos harmadik Omar Sharif előtt.

A jó képességű, de eddig gyakran hibázó Olajbáró lépett ki a nyeretlenek táborából a Lobélia Díjat követően. A pihenő után futó és tavasszal jobbak között is fel-felvillanó herélt Keserű Krisztián kezében rendesen viselkedett és erőltetés nélkül, igen könnyen verte ellenfeleit a befutóban. Not For Sale! jó futással korrigálta hibáját és lett második a szinte végig vezető Májusi eső előtt. O’Sulivan jó versenyt futott, a befutóban a falon próbálkozott, önhibáján kívül azonban nem járt sikerrel. A jó futás után induló, favorit Oberon Goal a második kanyarban hibázott és esett ki a versenyből.

A szombati program különlegessége az öt amatőrverseny volt. A versenynap elején Balogh Roland volt a főszereplő. Kathy Sun végig vezetve győzött, köszönhetően annak, hogy saját magának diktálta a tempót, így a befutóra fordulva maradt annyi ereje, hogy kivédje az érkező támadásokat. Örömtűz jó hajrájának köszönhetően a célban közel volt a nyerőhöz, érik már a győzelme. Kis Herceg végig a frontban ügetett, végül harmadik lett a mutatkozó Escorial és Machupichu előtt. Old Shatterhand-nak a finisben nem volt útja, legközelebb előrébb végezhet. A játékosok legnagyobb kedvence, Naposház durva hibával kezdett, de Markota-B-nek is komoly gondjai voltak az első kanyarban.

Egy órával később ismét Balogh Roland fordulhatott vissza győztesként a közönség elé a futam után. Királyhágó három galoppját követően, legutóbb remek versenyt futott, most pedig még jobbat, és nyerte a versenyt. A start előtt ugyan bizonytalankodott egy keveset, de ezután már nagyon magabiztos volt és kivédte a nagy formában lévő Orinoco támadását. Naomi végig jó pozícióban haladt, végül közeli harmadiknak jött fel. A két favorit helyezése és az esélyesnek vélt és véleményezett nyerő ellenére kiugróan magasak voltak az osztalékok, a játékosok nem nagyon bíztak Királyhágóban.

A 2011. évi Amatőr Kupa Hendikep XI. futama után Szabó Krisztina lehetett a legboldogabb. Magda hetek óta nagy formában van, ezt most egy újabb győzelemmel nyomatékosította. Tolnay László idomítottja az első félkörben még kereste a helyét, végül az élmezőnyben talált pozíciót. Az élen May Day haladt, de a finisre érve már Keeper dominált, a verseny azonban nem ő, hanem a nagy rössel érkező Magda nyerte meg. Jármi igazolta jó formáját és újabb helyezést szerzett.

Veszélyes szituáció előzte meg az amatőrök díjversenyét. Az autó mögött erősen „pullozó” Ninette lefejelte a szárnyat, majd bele is lépett, kis híján felbukott, így új startot rendeltek el. Másodjára már jól eljött a mezőny, Ninette és Őrangyal komoly tempót diktált a kis csapatnak. A legutóbb pechesen futó Ollyan nincs sokáig mögöttük ügetett Nagyváry Andreával, az utolsó fordulóban kapcsolt más sebességi fokozatra, szinte elszállt ellenfelei mellett és könnyen ért haza. Őszi Fény megint jobbik arcát mutatta, és lett második, megelőzve Ninette-et. Őrangyal kis csalódást okozott, hiszen a végén leszorult a dobogóról.

A nap utolsó futamában a legutóbb már mutatkozó N. Lady hozta a papírformát és rekordot futva verte ellenfeleit Turbucz Sándorral. A verseny nagy részében a javuló Násfa vezetett, de a cél előtt nem csak N. Lady, hanem a formába lendült Mokány is megelőzte. A többiek közül Mode-nak volt jó momentuma, de hatszáznál ugrott és visszaesett.

Folytatás szombaton a Ménesek Díjával, melyben nagy versenyre van kilátás!

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr353403249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása