Esélyeshez méltó módon győzött Latin Lover a kétéves lovak idei utolsó nagydíjában. A Gyolai Horse Racing ménje a célegyenesbe érve galoppozott az addig vezető lovak mellé, ott aztán sebességet váltott és könnyen hagyott maga mögött mindenkit.

A start után nem sokkal állt az élre Berengár (Varga Z.) a napot nyitó 2200 méteres negyedosztályú hendikepben, ettől kezdve hiába támadták többen is, a nagytestű telivér biztosan őrizte első helyét. A helyezésekért nagy volt a küzdelem, végül Voldemort (Suták Csenge) lett a második, Aula (Paizs G.) a harmadik.

Nem született meglepetés a nap második futamában, ahol a favorit Gipsy Dream (L. Kasal) búcsúzott nyeretlenségétől. Második lett a starttól a távoszlopig vezető Mafumo (Kerekes K.), harmadik Radisson Blu (ifj. Fejes L.).

A favorit győzött a hároméves és idősebb nyeretlen lovak versenyében is. Mazsola (ifj. Fejes L.) ugyan lassabban kezdett a többieknél, de mire a mezőny célegyenesbe ért, már az élen galoppozott és erőlködés nélkül nyerte a versenyt. Második lett Célbíró (Godó P.), harmadik Valencia (J. Pavlicek).

Folytatódott a favoritok jó szereplése Hegyi László Emlékversenyben (II.kat.) is, amit Szélvihar (S. Georgiev) nyert meg. A hároméves mént az utolsó métereken támadni kezdte a második helyezett Ideo (Varga Z.), de a célban maradt még félhossznyi az előnyből. A harmadik helyen Zylan (Kerekes K.) végzett. Szélvihar győzelmével tovább javította statisztikáját, idén öt futásából négyszer nyerni tudott.

Némileg meglepő volt a rég látott Kreccs (Ján Alexandra am.) győzelme a Szépalmai Hendikepben (II.o.), pedig ha megnézzük a szürke idei statisztikáját, akkor négy futásból három győzelmet és egy második helyezést találunk a neve mellett. Ezek a győzelmek azonban két osztállyal lejjebb születtek, de úgy látszik mostantól ezen a szinten is számolni kell az ötéves ménnel. A futam második helyét a sokáig vezető Grafit (Suták Csenge), a harmadikat Almaszüret (ifj. Kozma I.) szerezte meg.

Küzdelmet és meglepetés-nyerőt hozott az 1200 méteres Kerteskői Díj (I.kat.), ahol Vanity Queen (Tormási Gy.) a mezőny végéről indulva fantasztikus hajrát produkálva az utolsó métereken megszerezte a győzelmet. A falon versenyző Double Piccolo-nak (Kerekes K.) így a végén a második hellyel kellett megelégednie, a harmadik helyen pedig Makaam (ifj. Fejes L.) végzett.

A nap legnagyobb meglepetése következett ezután a Hujber Károly és József Emlékverseny Hendikepben (III.o.), a győzelmet ugyanis az a Shosholoza (Bihari Alexandra am.) szerezte meg, aki idén még negyedik helynél előrébb nem végzett. Második lett az általában erősebb mezőnyökben kevés sikerrel futó Kim Possible (Suták Csenge), harmadik a legkisebb súllyal versenyző Safaga (Barabás Judit). A hármasbefutó osztalék összege meghaladta a 410 ezer Ft-ot.

Az első két helyezett különversenyét hozta az Amatőrverseny hendikep (V/b.). Százötven méternyi fej-fejt küzdelem után Ifiasszony (Kocka Á. Am.) győzött Nexus (Farkas L. am.) előtt. A harmadik helyet Maxima (Kunstár S. am.) szerezte meg.

Idén utoljára fordult elő, hogy csikókat láttunk a parádén, a Kétévesek Kritériumával (Listed) ugyanis véget ér a kétévesek számára a kiemelt versenyek sora. A mérföldes versenyben az elmúlt években a kancák domináltak, legutóbb 2005-ben fordult elő, hogy mén (Hassaleh) nyerte a futamot. Az előzetes eredmények alapján most a ménektől vártunk jobb futást, amit a verseny aztán igazolt is. A győzelmet Latin Lover (Kerekes K.) szerezte meg, a pej mén nagyon könnyen lépett el versenytársaitól a célegyenes elején, a végére négy és fél hosszal verte a mögötte a helyezésekért küzdő kisebb csoportot. A helyezésekért komoly küzdelem folyt, de végül papírforma eredmény született, második lett Libanon (L. Kasal), harmadik Barack (S. Georgiev).

Az utolsó futamban Good Racer (Fodor S.) lemásolta két héttel ezelőtti teljesítményét, start után egyből az élre állt és eredményesen védekezett, így két héten belül második győzelmét aratta. A futam második helyét Tia (ifj. Fejes L.), a harmadikat Pató Pál Úr (Suták Csenge) szerezte meg.

Testvériesen megosztoztak a győzelmeken a lovasok, a tíz győzelem ugyanis tíz különböző lovasnak jutott. A trénereknél más volt a helyzet, Kovács Sándor, Ribárszki Sándor és Friebert Attila idomítottjai ugyanis két-két futamgyőzelmet szereztek a versenynap folyamán. Folytatás november első vasárnapján, mikor a szezonban utoljára futnak kiemelt versenyt, a 2800 méteres Lovaregyleti Díjat (Listed).

A hivatalos eredményeket itt találják: http://dragon.intrex.hu/lovi/web/lovi/GEREDMEN11-10-30.HTM

A versenynapon készült fotókat itt nézhetik meg: http://indafoto.hu/tavoszlop/image/13647515-b872296b

(A képek cikkbe illesztése technikai okokból nem sikerült, a hét folyamán még megpróbálom pótolni azt. – thury)

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr733345131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása