A versenynap már délelőtt 11 órakor elkezdődik!

 

A szezon utolsó kétéves nagydíját futják vasárnap, a mérföldes versenyben tizenegy csikó áll rajthoz.

Rossz hír a hozzám hasonló későn kelőknek, hogy a versenynap az óraátállítás miatt délelőtt 11 órakor kezdődik. Mire az ember a másik oldalára fordulna, már le is megy a fél versenynap. A hosszú távú versenyeket kedvelőknek mindenképp érdemes lesz felhúzni az órát, mivel az első futam egy 2200 méteres hendikep lesz. Ezután a nyeretlen kétévesek jönnek, a futamban a homokpályán maximálisan megengedett 12 ló indul majd. Délben az idősebb nyeretlen lovak versenye következik, majd egy kisebb díjjal, a Hegyi László Emlékversennyel (II.kat.) folytatódik a program.

Az ötödik futamban homokpályán futnak egy II. osztályú hendikepet 1200 méterre, majd erre a távra az egyenes gyep pályán futják a Kerteskői Díjat (I.kat.), ahol starthoz áll a két héttel ezelőtti Báró Wesselényi Miklós Emlékverseny első négy helyezettje. A hetedik futam a mérföldes Hujber Károly és József Emlékverseny Hendikep (III.o.) lesz tizenegy indulóval, majd amatőrlovasok ülnek lóra a nap „ötbés” hendikepében.

A Kétévesek Kritériuma (Listed) a nap kilencedik futama lesz, a csikók 1600 méteres távon versenyeznek. Tizenegyen állnak startgépbe, a tíz magyar trenírozású telivér mellett egy induló érkezik Szerbiából. Eddigi eredményeik alapján leginkább Latin Lover (Kerekes K.) és Libanon (L. Kasal) küzdelmére számíthatunk, de mivel csikókról van szó, akár borulhat is a papírforma. A csikók után hendikeplovakat látunk, ők zárják a napot egy 1400 méteres homokpályás versennyel.

A hivatalos galopp programot itt olvashatják: http://www.kincsempark.com/versenyek/galopp.pdf

És akkor még néhány szó a várható időjárásról, ami nagyjából az évszaknak megfelelő lesz. A hőmérséklet 13-14 fok körül várható, reggel egy kis ködre és párára számíthatunk, de ez a versenynap elején már eltűnőben lesz. A déli órákban, kora délután talán még a nap is kisüt néha.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr423336802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása