Alitago Directa az Őszi Gátverseny nyerője

 

Könnyen nyerte a főfutamot Apple Luro, akit mostantól nyugodtan nevezhetünk Bérczy Károly Emlékverseny specialistának, mivel vasárnap már harmadik egymást követő évben nyerte meg ezt a mérföldes versenyt. A hétéves mén a célegyenesbe fordulva állt az élre, ettől kezdve már csak a győzelem mértéke volt a kérdés.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A győztes Alitago Directa

Csupán egyetlen szlovák indulója volt a gátversenynek, a tiszteletdíj mégis északi szomszédunkhoz került. Az utolsó gátat az élen haladó Alitago Directa (M. Cagán) - Holdfény (M. Rigo) kettős szinte teljesen egyszerre ugrotta, így a döntés a legvégére maradt, a hajrá pedig a vendég lónak sikerült jobban. A harmadik helyet a sokáig jól mozgó Quai Brany (Benkő P.) szerezte meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

My Fairy

Óriási küzdelmet hozott a nyeretlen kétévesek versenyének első része. My Fairy (Fézer R.) és Love Story (S. Georgiev) féltávtól fej-fejt küzdöttek egymással, hol az egyik, hol a másik csikó volt előrébb, végül a győzelmet nyakhossz különbséggel My Fairy szerezte meg. A harmadik helyen az újonc Finálé (Deczki A.) végzett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Katonás átszaladt a mezőnyön

Biztosan nyerte a nap első V/b-s hendikepét Katonás (Godó P.). Az ötéves herélt a mezőny végéről nagy lendülettel érkezve a vége előtt százzal került az élre, biztosan verte a helyezéseken osztozó Mc Laren-t (Ján Alexandra am.) és Golden Sun-t (Bihari Alexandra am.).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La Festa szinte végig vezetett

A nyeretlen csikóverseny második részében La Festa (Varga Z.) a start után százzal már az élen volt, és végig vezetve biztosan nyerte a futamot. A második helyen a remekül hajrázó Kökény (Fézer R.), a harmadikon a favorit Radisson Blu (L. Kasal) végzett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nadine kívül előzi Viharfelhőt

A remekül finiselő Nadine (Bakos Szilvia) győzelmét hozta az 1000 méteres negyedosztályú hendikep. A célig már talán ötven méter sem volt hátra, mikor a hároméves kanca megelőzte az addig vezető Viharfelhőt (Németh S.), akinek így végül csak a második hely jutott. A harmadik helyet Mutaraakim (Suták Csenge) szerezte meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A cél előtt két hosszal szinte az egész mezőny felfért a képre

Sokáig nyílt volt az 1800 méteres Őszi Kornél Emlékverseny (III.kat.), amit végül meglepetésre a falon kibújó My Little Star (Varga Z.) nyert meg. A helyezésekért óriási volt a küzdelem, végül a favorit Óbuda (S. Georgiev) lett a második, az egész évben jól teljesítő Argonauta (Mészáros Zs.) a harmadik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lady Darlene hátán Farkas Levente már ünnepel

Ötödik fordulójához ért a Németh Ferenc Emlékkupa sorozat. Vasárnap egy harmadosztályú hendikepben mérték össze tudásukat az engedményes lovasok, az 1400 méteres futam Lady Darlene (Farkas L. am.) start-cél győzelmét hozta. Nagy volt a tolakodás a helyezésekért, végül Noble Groom (Godó P.) lett a második, Sasfiók (Tímár Zsuzsa am.) a harmadik.A pontversenyben nagyon sűrű az élmezőny, Pap Gabriellának és Godó Péternek is 32-32 pontja van, de matematikai esélye több lovasnak is van a győzelemre, így a döntés az utolsó fordulóra marad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Művészlélek és Good Racer

Élvezetes versenyt hozott a legalacsonyabb osztályú hendikep második része. Az élen két istállótárs küzdött az elsőségért, a győzelmet végül Művészlélek (Bihari Alexandra am.) szerezte meg Good Racer (Godó P.) előtt. A harmadik helyet Maiko (Paizs G.) szerezte meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Apple Luro a cél előtt pár méterrel

Másfél hónappal ezelőtt a Hesp Róbert Emlékversenyben a mezőny két legidősebb lova játszotta a főszerepet, ez a két hétéves találkozott egymással vasárnap is, mikor a főfutam újból róluk szólt, csak a köztük levő sorrend cserélődött fel. A győzelmet most Apple Luro (ifj. Fejes L.) szerezte meg, a pej mén könnyen, négy hosszal verte a nehezen lábra kapó, de nagyot hajrázó Bugenwillea-t (Tormási Gy.). A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Tiny Smile (ifj. Kozma I.) állhatott fel. A Bérczy Károlyról elnevezett mérföldes gyepversenyben Apple Luro hároméves kora óta minden évben elindult, sosem végzett harmadiknál rosszabb helyen, és 2009 óta minden évben övé az elsőség ebben a szeptember végi I. kategóriás futamban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pöttyös Panna és üldözői

A nap végére egy ötödosztályú hendikep maradt, az 1300 méteres homokpályás futamot a starttól a frontban galoppozó lovak egymás közt döntötték el. Győzött Pöttyös Panna (ifj. Fejes L.), második lett Safaga (Varga Z.), harmadik Masterpiece (Bakos G.).

Szeptember negyedik versenynapján összesen négy duplázót találunk a lovasok és az idomárok közt. A zsokéknál ifj. Fejes Lajos és Varga Zoltán, a trénereknél Kovács István II. és Friebert Attila állhatott kétszer fényképezőgép lencséje elé a winner’s circle-ben. Folytatás október első vasárnapján a St. Leger Fesztivállal.

A versenynap hivatalos eredménye itt olvasható: http://dragon.intrex.hu/lovi/web/lovi/GEREDMEN11-09-25.HTM

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr1003261354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása