Újra a szokásos tíz futamot láthatjuk a galoppon, ahol a versenynap ugróversennyel indul, a napi főverseny pedig a mérföldes Bérczy Károly Emlékverseny (I.kat.) lesz.

Ritkán rendeznek 3200 méteres futamot a Kincsem Parkban, ezért igazi csemegének ígérkezik a napot indító Őszi Gátverseny, aminek két mérföld a távja. A mezőny fele Szlovákiából érkezik, de a hazai indulók közül talán Holdfény (M. Rigo) megakadályozhatja, hogy az első díj északi szomszédainkhoz kerüljön.

Két versenyt is osztottak, a nyeretlen csikófutamnak (1300 méter, homok pálya) és az V/b-s hendikepnek (1600 méter, homok pálya) is két része lesz, láthatunk még egy negyedosztályú hendikepet 1000, és egy ötödosztályú hendikepet 1300 méterre. Érdekesnek ígérkezik a nap hatodik futama, az 1800 méteres Őszi Kornél Emlékverseny (III.kat.). A mezőnyben találunk derby indulókat, a magyar háromévesek nagydíjának két résztvevőjét, és idén egyenletesen jól teljesítő idősebb lovakat. Ezt a futamot a Németh Ferenc Emlékkupa sorozat ötödik futama (III.o.) követi. A sorozat lassan a végéhez ér, a holnapin kívül már csak egy futam van hátra, így a pontverseny szempontjából nagy jelentősége lehet a vasárnapi versenynek. A dobogósok közül ketten is indulnak, az élen álló Pap Gabriella Shosholoza-t, a harmadik Godó Péter Noble Groom-ot lovagolja.

A napi főverseny az 1600 méteres Bérczy Károly Emlékverseny (I.kat.) lesz, ahol heten küzdenek a győzelemért. A futam akár a Hesp Róbert Emlékverseny (Elit kat.) visszavágója is lehet, ott – ugyanezen a távon – Bugenwillea (Tormási Gy.) egy kilóval kevesebbet cipelve 5/4 hosszal verte Apple Luro-t (ifj. Fejes L.). Most a sárga visz többet két kilóval, de győzelme stílusa alapján ez nem biztos, hogy számítani fog. Meglátjuk.

A versenynap hivatalos programja itt olvasható: http://www.kincsempark.com/versenyek/galopp.pdf

Ami pedig az időjárást illeti, kellemes kora őszi időre számíthatunk, 22 fok körüli hőmérséklettel. Nagy valószínűséggel a nap is sütni fog, így futamok után a winner’s circle-ben jó képek készülhetnek majd a győztesekről.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr323252939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása