A Derby főszereplői az öreg klasszisok ellen

 

Tíz futammal búcsúzik július, a programot végiglapozva azt gondolom, hogy a turf szerelmesei elégedettek lehetnek a vasárnapi választékkal. A napi főverseny a 2000 méteres Kisbér Díj (Elit kat.) lesz, ahol újra találkozik a 89. Magyar Derby első két helyezettje, de közel sem lehetünk biztosak abban, hogy a futam róluk fog szólni, hisz idősebb klasszisok is rajthoz állnak a futamban.

Egy homokpályás sprintfutammal indul a nap, az ötödosztályú hendikepben nyolc telivér áll a startgépbe. Majd egy népes csikófutam folytatja a sort, a tizenkét nyeretlen kétéves közül heten most debütálnak majd. Az egyenes pályás 1000 méteres hendikepet két részre osztották, a két sprintfutam a harmadik és a hatodik futam lesz majd, köztük egy amatőrversenyt és egy II. osztályú 1800 méteres hendikepet látunk. Ez utóbbi verseny tizenkét lovas mezőnyében találunk egy derbyben futott háromévest is.

A nap hetedik futama az 1400 méteres Epsomi Díj (I.kat.) lesz, a hétlovas mezőnyben több klasszist is találunk. A mérföldes amatőrverseny második részével folytatódik a program, ezt a versenyt pedig a napi főfutam követi majd.

Az a napi főfutam, amelyik rendkívül érdekesnek ígérkezik, hisz ilyen mezőny áll starthoz benne:

Garabonciás (J. Línek) – az ötéves mén az idén száz százalékos, három futásból három győzelem áll a neve mellett. Ő a címvédő, tavaly biztosan nyerte ezt a versenyt, ráadásul lovasa akkor is Línek volt, holnap könnyen főszereplő lehet.

Rendezvous (J. Pavlicek) – egyszer győzött az idén, a 2200 méteres Bábolnai Díjat (Elit kat.) húzta be. Legutóbb Garabonciás mögött volt második, előtte Pozsonyban egy erős versenyben negyedik, kis szerencsével megszorongathatja a favoritokat.

Kim Possible (Paizs G.) – tavaly véghezvitte azt a bravúrt, hogy egy szezonon belül a legalacsonyabb hendikep osztályból felért a napi főfutamok szintjére. Idén nem igazán megy neki, négyszer futott, ebből egyszer ért pénzes helyre. A futamban minden bizonnyal taktikai szerepe lesz.

Letty (G. Hind) – tavalyi fantasztikus szezonja után idén még nyeretlen a négyéves kanca, igaz mindig komoly feladat elé állították. Legutóbb Pozsonyban egy nagydíjban második volt, ha azt a teljesítményét meg tudja ismételni, akkor vele is számolni kell.

Szamóca (Deczki A.) – egy kisebb díjban győzelemmel kezdte az évet, majd erősebb mezőnyökben kétszer a középmezőnyben végzett. Az eredményes szerepléshez javulnia kellene.

Mediplomat (E. Dubravka) – négy futásból három győzelem és egy második hely az idei mérlege, azt a bizonyos második helyet épp a derbyben szerezte, ahol rövid fejhosszal maradt csak le a nyerőtől. Holnap küzdhet a győzelemért, de nem lesz könnyű dolga, hisz legyőzője mellett az öreg klasszisok is ugyanazt akarják majd.

Ostinato (S. Georgiev) – idei első győzelmét legjobbkor, a 89. Magyar Derbyben szerezte. Pályafutása során - a balszerencsés osztrák derbytől eltekintve - mindig dobogón, vagy dobogó közelben végzett. Holnap is küzdhet a győzelemért.

A napot egy „ötbés” hendikep zárja, a kis képességű lovak egy kört mennek majd a homokpályán. A versenynap részletes programját itt olvashatják: http://www.kincsempark.com/versenyek/galopp.pdf Távoszlop tippek pár óra múlva.

Továbbra is úgy tűnik, hogy idén gyakorlatilag elmaradt a nyár, ugyanis vasárnap is tavaszias idő várható. Változóan felhős idő, 20-22 fok közti hőmérséklet várható, és még gyenge eső is előfordulhat. Legalább a férfiak részére nem okoz gondot a dress code zakóval kapcsolatos rendelkezéseinek betartása.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr653111941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása