Naná ismét villant

2011.07.26. 14:30

 Naná (Fazekas Imre) biztos sikere az Iviza Sun Díjban

 

Lakatos Csaba és Papp István is duplázott

 

A tavalyi Év Lova játszotta a főszerepet az Iviza Sun Díjban. Fazekas Imre taktikája tökéletesen bevált, Naná jó startot vett, még az első kanyar előtt falat tudott fogni. Ezt követően mindig annyit ment, hogy a többiek ne tudják megelőzni, majd a befutóban rátett még egy lapáttal és biztosan nyerte idei második versenyét. A jó erőkből álló mezőnyből Jackpot Star jött fel másodiknak, míg a harmadik helyet a most is jól futó Landlord szerezte meg. Kádor és Lucky Luke közel végzett a helyezettekhez.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az átlagosnál hűvösebb időben, az Üzér Hendikep első részével indult a program délután kettőkor. A két favorit közül Izzy Star sokkal jobban mozgott, végig jó pozícióban versenyzett és a finisben tetszés szerint növelte előnyét és tudott győzni. A látottak alapján maradt még egy-két siker Lakatos Csaba lovában. Klaudetta sokáig elöl volt, végül küzdelemben védte meg második helyét a falról kikeveredő Igéző-vel szemben. No Bi jól mozgott, de nem volt túl szerencsés, a befutóban Nekifutó galoppozott előtte, így is közeli negyediknek szaladt fel. Maggie Cristal sokáig közel látszott, de meglepetésre nem bírta a végét.

A Nárcisz Hendikepben Nelli Gull volt a legerősebb. Egészen befutó elejéig úgy tűnt, hogy komoly harcban lesz a győzelemért Názáret-tel, utóbbi azonban az egyenes elején ugrott, így Turbucz Sándor lova könnyen szerezte meg harmadik sikerét ebben az évben. Jópofi idén először mozgott igazán jól és lett ezzel második, míg Grandfather jó hajrával állhatott még dobogóra. Nautika elfáradt a végére és negyediknek esett vissza, Kiara sokáig közel volt, de hibázott.

Látványos befutót hozott a Borravaló Díj. A verseny elején kevesen hihették, hogy izgalmas lehet a vége, hiszen Őrangyal ezúttal jól kezdett és komoly tempóban, igen tetemes előnnyel vezetett, mögötte Örömtűz, Overnight, Opal River és Öttusázó tisztes távolságból következett csak. Az utolsó négyszázon azonban Overnight és Opal River megindult, lépésről lépésre közelítették meg a vezető lovat, a cél előtt pedig utol is érték. Kettejük küzdelméből végül a Papp István által hajtott hároméves, Overnight került ki győztesen és ügetett olyan időt, mellyel ő is felkerült az esetlegesen Derbyben indulók népes listájára.

Az élről forduló trió különversenyét hozta a Zsebpénz Díj. Oro Noble, Orinoco és Ontario R. hármasának csak egymást kellett figyelnie a verseny alatt, a többiek végig nagyon messze látszottak. Sokáig Oro Noble vezetett, de a legutóbb a cél előtt hibázó Orinoco szorosan a nyomában volt és ezúttal nem rontott, így Weber Zsolt boldogan fordulhatott vissza lovával a közönség elé a futamot követően. Open messzi negyedikként végzett, Ophelia tragikusan kezdett, O-Bi galoppozott.

Kisebb meglepetést regisztrálhattunk a Marcello Hendikep után. A favorizált Man in Black megint rosszabbik arcát mutatta, már az első kanyarban kiszállt, nem tette ezt viszont Low Fox. A problémás hajtású ügető új kézben, Papp Istvánnal végig nagyon meggyőző volt, könnyedén vezetett és előnyét megtartva úgy nyert, ahogy akart. Lady Sakura helyezése nem volt meglepetés, és arra is lehetett számítani, hogy Marietta valamint Marót párosa küzdelembe kerül majd. A célban Marietta látszott valamivel előrébb. Mode hibával kezdett.

Az Amatőrverseny Hendikepben is hamar kettészakadt a mezőny. A gyors Ilarita hamar az élen ügetett, vele Kopogj!, Kitty Magic és lassabban lábrakapó Láma tartotta csak igazán a lépést. Közülük Láma nem bírta az utolsó négyszázat, nemúgy Ilarita, aki kedvenc hajtójával, Balogh Bernadettel, idei első sikerét könyvelhette el. Kitty Magic hajrája csak a második helyre volt elég, Kopogj! pedig harmadiknak csúszott vissza. Mistral hibázott, Klarissza nem ment jól.

Kíváncsian vártuk, hogy a Justin Hendikepben az új tulajdonba és tréningbe került négyéves Numero Uno vagy a Derby aspiráns Obi Wan Kenobi lesz-e az erősebb. Mivel a hároméves nem kezdett túl erősen, Horváth György lova végig lépéselőnyben volt riválisával szemben és ezt a fórt ki is használta, biztosan ért haza a végén. Az eddigiek alapján szinte biztosra vehető, hogy neki is lesz még győzelme az idén. Obi Wan Kenobi a végén jól jött, legközelebb jövő héten találkozhatunk vele a Derbyben. A harmadik helyet a kis pihenője után jól mozgó Miklós szerezte meg a szintén kihagyást követően jelentkező Kingston Lörn-nel szemben. Ibi Lobell csakúgy, mint legutóbb, most is ugrott és ugyanezt tette Márvány is.

Remek verseny maradt a végére, legalábbis a győzelemért látványos küzdelmet folytatott a top-favorit Nyíres és Guernica. A négyévest a befutó elején érte utol az „öreg” klasszis, de csak nagy csata után tudta legyűrni, mert Nyíres visszatámadott és az utolsó centikig küzdött. Lakatos Csaba azonban résen volt és rövidfejhosszas győzelemhez segítette a nyolcévest. Jákfa idén másodszor állhatott dobogóra, a jól mozgó Kerámia-t előzve. Life Dibielle a szokásosnál gyengébben indult, Indiana Rosa is halványabb volt a vártnál.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr583100858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása