Nelson ismét győzött

2011.07.14. 13:18

 Nelson (Turbucz Sándor am.) realizálta esélyét a Rastelbinder Díjban

 

Nagyon magabiztosan oldotta meg feladatát Nelson a napi főfutamban, a hosszútávú Rastelbinder Díjban. Turbucz Sándor lova jól indult és bár a verseny középső részében átengedte a vezetést Joyous Woman-nek, a végén ismét ő dominált és könnyen ért haza, idén már negyedszer. Mögötte Joyous Woman megőrizte a második helyét Jackpot Star előtt. Lézer sokáig közel látszott, Landlord viszont csak a verseny végén tudott közel férkőzni az élmezőnyhöz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jewel győzelmével indult a versenynap. A nyolcéves, Szabó Krisztinával újra topot futott és a végén kivédte a belül próbálkozó Reine d'Illiat rohamát, így megnyerte a futamot. Nóraville ismételte utolsó formáját, de így is éppen csak helyen ragadt a jól zárkózó May Day, Maggie Cristal és Nigel triót előzve.

 

A Fót Hendikepben a megbízható Kapitány győzelmét láthattuk. A Vudi Lajos által hajtott hétévesnek meg kellett küzdenie a sikerét, hiszen Jetti Lobell a befutó elején nagyon megindult és úgy tűnt, átszaladhat vetélytársán. Az utolsó métereken azonban megtört a lendülete, így meg kellett elégednie az ezüstéremmel. A harmadik hely a sokáig vezető Hexe Sörn-nek jutott. Nagyon messzi negyediknek Marót érkezett meg a teljesen szétesett mezőnyből.

 

Gyors versenyt és látványos finist hozott a Marlene Díj. A sorozatnyerő Ortega jó szériája megszakadt, mert Nyíres újra nagyot futott és megverte. Virágos fiát ezúttal Váradi Sándor hajtotta és szívósan küzdve kivédték a Derby-aspiráns rohamát. A duó 16.3-at ügetett, ami nagyon komolynak mondható és Nyíres esetében korosztályos pályarekord beállítás. A harmadik helyre egy másik hároméves, Oliver Twist érkezett meg, szintén jó időt elérve. Mindketten főszerepet játszhatnak a közelgő Ügetőderbyben.

 

Meglehetősen zavaros versenyt hozott a Romola Díj. Az utolsó lépésekig a végig vezető Orinoco-t gondolhattuk nyerőnek, de a cél előtt elugrotta magát, így a favorizált Nőcsábász ölébe hullott a győzelem. A négyévest most is Marko Simin hajtotta, mindössze harmadszor startolt az évben és másodjára tudott nyerni. Overnight akadályozva is második tudott lenni, mögötte még a gyengén induló Orgonabokor ment még körbe érvényesen és lett harmadik.

 

A Segédhajtó Kupa aktuális futamában, szép küzdelem után Hurry Up Star a célban érte utol a végig vezető Igama Di Re-t. Boros Károly kancája a befutóban indult meg igazán és aratta újabb sikerét. Jonatán Veréb Zsolttal megint jól mozgott és ismét dobogóra állhatott. Nudli mutatkozott, Napraforgó és Miller a vártnál gyengébb volt, Ildóka nem futott zavartalan versenyt és hibázott.

 

Bő másfél óra múlva ismét Boros Károly ünnepelhetett, a Nyeretlenek Versenyében Nixon volt a társa. A magas esélyt képviselő négyéves annak ellenére könnyedén oldotta meg feladatát, hogy a kijáratnál megtorpant és kisodródott. Ezt követően azonban ismét belelendült és fölényesen tudott győzni. Az őt követő Oberon Goal a befutóban ugrott, így Ophelia, valamint a gyengén kezdő Ovo Ono ért helyre. A versenyben rajtuk kívül még O. J. ment körbe hiba nélkül, a többiek mind kisebb-nagyobb ugrással versenyeztek, köztük Osztalék is, aki a befutó elején vétett el néhány lépést.

 

Az Amatőrverseny Hendikep Jólelkű és Kelemen Tamás győzelmét hozta. A kanca negyven méteres hátrányból indult ugyan, de a zavaros, sok hibázó lóval tarkított versenyben hamar csatlakozást kapott, az utolsó métereken pedig hárította a meginduló Képzőművész próbálkozását. Kincses ismételte jó formáját és szerzett bronzérmet, a sokáig vezető Number One-t megelőzve.

 

A nap végén, a Flower Hendikepben Lucuska volt a főszereplő. Vicen Pál lova már az első egyenesben a vezető Glitter Star mellé szegődött, a végén pedig magabiztosan abszolválta a versenyt, igazolva jó formáit. A végig a frontban versenyző Milli Nevi mögött a dinamikusan érkező Jegyzőnő ért még placcra, a favorizált Lear Király-t taszítva le onnan. Kerámia az utolsó fordulóban ugrott, Magic Diamond Way gyengén kezdett.  

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr373065914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása