A derbynap

Címkék: derby koktél ceremónia

2011.07.02. 18:00

Már 24 óra sincs hátra, és kezdődik az év legfontosabb galopp versenynapja, mikor a hároméves évjárat legjobbjai megküzdenek a „kékszalagért”. Az MFB- 89. Magyar Derby nyíltnak és izgalmasnak ígérkezik, de azt hiszem a keretprogramban sem fogunk csalódni.

Az ünnepi versenynaphoz méltó a futamok és résztvevők száma, a megrendezésre kerülő tizenegy futamba 132 telivért neveztek ugyanis. Egy negyedosztályú hendikeppel melegítünk a nagy napra, a népes mezőnyben találunk olyan telivért is, aki néhány héttel ezelőtt még e nap főversenyére készült. A kétéves lovak számára kiírt Babieka Díjjal folytatódik a program, a hat már futott ló mellett három újoncot is találunk az indulók közt. A nap második és harmadik futama közt egy kicsit más jellegű verseny szórakoztatja a közönséget, a pónik és gyermek-korú lovasaik mérik össze tudásukat.

A pónik után vissza a telivérekhez, a harmadik futam az Attestation hendikep (II.o.) lesz. A verseny névadóját tavaly még a derby mezőnyében találtuk, sajnos utána már nem láttuk futni a nagyszerű kancát. A sprinterek Flandorffer Tamás Emlékversenyével (I.kat.), majd a hosszú távú Vatinius Díjjal (II.kat.) haladunk tovább, mindkét futamban népes és erős mezőny jött össze. Majd újra egy nagy érdeklődésre számot tartó kiegészítő programot látunk, a Győztesek Körében a magyar galoppsport egyetlen világsztárját, Overdose-t köszönthetjük.

Tíz-tíz lóval rajtol a nap következő két futama, először az 1600 méteres Erste Bank – Buccaneer Díjat, majd a 2800 méteres OMÉK-VM, „leánykori nevén” FVM Díjat láthatjuk. Futam után újra a winner’s circle-re irányul a figyelem, 17:15-kor ugyanis a Magyar Derby Koktél Ceremóniára kerül sor, melynek célja a lóversenyzés társasági esemény mivoltának hangsúlyozása. A koccintás után az egyenes pályára érdemes figyelni, tizenöt indulóval ott futják a nap nyolcadik futamát, a Horze-Nemzetközi Amatőrverseny Hendikepet (III.o.).

És ezzel elérkeztünk a nap, és a szezon fénypontjához a 89. Magyar Derbyhez. A derby előtt 18:00 órakor kezdődik a parádé, magát az MFB-89. Magyar Derbyt 18:15-kor futják. Korábban soha nem látott érdeklődés övezi a futamot, tizenhárom magyar induló mellett heten érkeznek külföldről. A húszlovas mezőny rendkívül kiegyenlítettnek tűnik, közhelyes, de a holnapi főfutamra érvényes, hogy szinte minden megtörténhet. A futam magyar indulóinak esélyeiről itt olvashatnak: http://tavoszlop.blog.hu/2011/06/29/89_magyar_derby_eselyek

A derby izgalmait két futam vezeti le, a főfutamot egy ötödosztályú hendikep követi, a napot egy negyedosztályú hendikep zárja majd. A versenynap részletes programját itt olvashatják: http://www.kincsempark.com/versenyek/galopp.pdf Még a mai napon felkerülnek az oldala a heti Távoszlop-Tippek is. És akkor pár szó a holnap várható időjárásról. Tavaszias időre számíthatunk, a hőmérséklet 20-22 fok körül várható. Időnként beborul, akár kisebb zápor is előfordulhat, de tartós esőre nem kell számítanunk. Ha mégis lenne pár csepp csapadék, akkor azt a két tribün közti sörsátorban gond nélkül át lehet vészelni, szóval minden a Kincsem Park meglátogatása mellett szól.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr293032994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása