89. Magyar Derby - esélyek

2011.06.29. 14:52

Alone Famous 3 futás/1 győzelem-0 második helyezés-0 harmadik helyezés

 

Mindössze háromszor futott eddig a Borzoi Racing háromévese. Elsőre ötödik, majd küzdelem után veszítette el nyeretlenségét. A Fenékpusztai Díjban jó lovak ellen futott és viszonylag közel végzett, de még arra a formájára is jócskán rá kellene tennie, ha meglepetést szeretne okozni.

Esélyszám: 20

 

 

Armagedon Fire 7/2-0-1

 

Korai csikóként már tavaly nyáron starthoz állt, első győzelmét harmadik versenyében szerezte meg, majd év végén a Henckel Memorialban negyedik helyezést szerzett. Idei szezonját nyeréssel indította, ezt követően a Nemzeti Díjban is dobogóra állhatott, harmadik lett. Az Alagi Díjban kissé a várakozások alatt szerepelt, csak a hatodik helyen zárt, de így sem futott nagyon forma alatt. Nem számít favoritnak, de pénzes helyezése reálisnak tűnik.

Esélyszám: 8

 

 

Cape Rodney 3/1-1-0

 

A Blaskovich Ernő Emlékversenyben még nem volt az igazi, csak ötödik lett ez a Motivator-mén. Tavaly nem is láttuk többet, de idén is csak két verseny van a lábában. Előbb biztosan húzott be egy nyeretlen versenyt, majd a Májusi Díjban, Mediplomat mögött, magas formával szerzett ezüstérmet. Kevésbé rutinos versenyző, de rohamosan javuló formája révén esélyesnek tűnik és a résztvevők közül ő érkezik a legpihentebben a versenyre, ami előnyére válhat. Döntős esély.

Esélyszám: 8

 

 

Exlibris 5/2-1-1

 

Tavaly nyáron Pozsonyban, a Derby napon egy helyezetlen futással kezdte pályafutását, de nem vonult nyeretlenül téli pihenőre, novemberben abszolvált egy csikóversenyt. Idei évét szintén Pozsonyban kezdte, Alfkona ekkor is megverte, a francia tenyésztésű kanca ekkor a harmadik helyen ért célba. A Hazafi Díjban könnyedén ért haza Una Loulla előtt, de az Erzsébet Királyné Díjban – igaz számára kedvezőtlenebb beállítás mellett – fordult a kocka, itt kikapott vetélytársától, aki azonban nem lesz itt a Derbyben. Ha nem okoz számára gondot az extra négyszáz méter, eredményesen képviselheti a „hölgyeket”.

Esélyszám: 12

 

 

King Cobra 2/1-0-1

 

Az angol import télen került Szabó József tréningjébe. Ebreichsdorfban egy harmadik helyezéssel kezdett, majd könnyedén szórt el egy nyeretlen mezőnyt. Ez a formája még nem túl magas, de a mutatott stílus alapján komoly javulás lehet még benne, ellene szól viszont, hogy laborálás után fut.

Esélyszám: 16

 

 

Lenz 7/4-1-0

 

Remekül sikerült a bemutatkozása, szeptemberben győzelemmel kezdett, majd miután a negyedik helyen végzett a Kétévesek Kritériumában, újabb győzelmet szerzett Pozsonyban, egy első kategóriás versenyben. Idei első két futása után szintén győztesként fordulhatott vissza, ezután pedig egy újabb pozsonyi helyezés következett. Az Alagi Díjban favoritként állt starthoz, de végül „csak” negyedikként végzett. Lenz az eddig pályafutása során nagyon eredményesen teljesített, és folyamatosan magas formákat fut. A hazai lovak közül az egyik legjobb esélynek tűnik.

Esélyszám: 6

 

 

Mediplomat 3/3-0-0

 

Istállótársához hasonlóan télen került hazánkba ez a nagyszerű angol import. Eddigi hazai mutatója makulátlan, háromszor futott, mindháromszor győzött! Először egy nyeretlen versenyben, majd a Májusi Díjban, többek között Cape Rodney előtt sétált haza. Legnehezebb feladatát, az Alagi Díjat is biztosan oldotta meg, ahol Notion támadását védte ki. Formája folyamatosan javul, valószínűleg van még benne javulás, így elképzelhető, hogy a Derbyben, klasszis lovasával tovább folytatja nyerő szériáját.

Esélyszám: 4

 

 

Notion 4/0-1-1

 

Írországból vásárolták Klimscha Alberték ezt a szürke Sadler's Wells ivadékot. Eleinte úgy tűnt, nem váltja meg a világot, de nyár elejére egyre jobb formába lendült, a hosszabb táv is előnyére vált. Itthon két helyezést szerzett, ebből utóbbi nagyon értékes, az Alagi Díjban csak Mediplomat tudta megverni. A Magyar Derbyre Svájcban melegített, az ottani klasszikusban azonban nem játszott főszerepet. Ha hozza itthoni topját, az élmezőnyben végezhet.

Esélyszám: 10

 

 

Óbuda 4/0-2-1

 

Ősszel helyezetlen futással kezdett, ezt követően mindhárom startja után helyezettként zárt, de győznie ezidáig még nem sikerült. Formái a mezőny erősségéhez képest nem mondhatók magasnak, utoljára kisebb sérülést szenvedett, pénzes futása nagy meglepetés lenne.

Esélyszám: 20

 

 

Ostinato 7/1-2-2

 

Utolsó futását leszámítva remekül teljesített eddig az A36 istálló ménje. A Blaskovich Ernő Emlékversenyben harmadik hellyel indította pályafutását, majd Ebreichsdorfban veszítette el nyeretlenségét. A Kétévesek Kritériumában ezüstérmet szerezve zárta a tavalyi szezont. A 2011-es évet Pozsonyban, egy harmadik helyezéssel kezdte, majd az osztrák Trial Stakes-ben negyedikként zárt. A Vederemo Rennenben csak Rabbit Librettist tudta megverni. Két hete, az osztrák Derbyben messze végzett, ha kipihente magát és korrigálni tud, jó esélyt képvisel.

Esélyszám: 8

 

 

Rangos 5/2-0-0

 

A magyar tenyésztésű telivér szeptemberben mutatkozott be és második versenyében már a dobogó felső fokára állhatott, majd a csikók hosszú távú versenyét, az Ürményi Díjat is megnyerte, meggyőző stílusban. Idén hosszan laborált, mindössze kétszer futott, másodjára az Alagi Díjban sokat jött előre. Ha tud még javulni, kellemes meglepetést okozhat.

Esélyszám: 16

 

 

Rivális 8/2-1-2

 

Eleinte nem sokat mutatott a szép sárga mén. Ezt követően viszont minden futására döntős, de nyeretlenségét csak idén tavasszal, egy ötödosztályú hendikepben veszítette el. Győzelmére rögtön rá tudott duplázni, majd hosszúra értékes második helyezést szerzett. Ilyen komoly ellenfelekkel még nem találkozott, komoly feladat előtt áll.

Esélyszám: 20

 

 

Star Force 3/1-0-0

 

Kétévesen nem futott az egykori klasszis, Star Fury anyai testvére. Első versenyét már háromévesen, nagy fölénnyel nyerte meg, aztán pedig már a legjobbakkal futott – nem is rosszul. A Nemzeti Díjban negyedik, az Alagi Díjban az ötödik helyen zárt, utóbb már komoly formát ért el. Nem kellene sokat javulnia, hogy küzdelembe érjen.

Esélyszám: 16

 

 

A külföldi vendégek többsége komoly reményekkel érkezik. Pacino Mo (10) kétévesen még magyar tréningből versenyzett nálunk, idén tavasszal viszont már Szlovákiából futott, méghozzá igen eredményesen a Nemzeti Díjban. A Starohájské Kritériumban többek között az ott második helyen végző Oldfieldroad (6) mögött ötödik. A King's Best ivadék remek olasz futásokkal rendelkezik, annak ellenére remek esély, hogy még nyeretlen. Parmeenion (4) a napokban került új, olasz tréningbe. A remek származású hároméves, Pisa-ban két versenyt is nyert, a verseny egyik favoritja lehet. A korábban német, de most már cseh tréningben álló Wallisto (6) egy hete ötödik lett a Cseh Derbyben, az alapján reális cél lehet számára a döntős futás, feltéve, ha nem lesz fáradt. San Siro (10) szintén német, Sheragan (16) horvát, She's A Maneater (12) szerb tréningből érkezik, egyikük sem verhetetlen ellenfél, de biztosan megnehezítik majd a mieink dolgát.

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr583024730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása