Fenékpusztai Díj a galoppon

2011.06.18. 15:46

Két héttel a derby előtt, egy csendesebbnek ígérkező versenynapra kerül sor a Kincsem Parkban. A nap tíz futamból áll, a napi főverseny az 1600 méteres Fenékpusztai Díj (I.kat.) lesz.

Ezen a napon gondolatban a Balaton nyugati partjára utazunk, ahol a híres Fenéki ménes állt valamikor, a futamok elnevezései ezt a területet idézik. Egy ötödosztályú 1100 méteres hendikeppel indul a nap, majd a csikók következnek, ahol a nyolclovas mezőnyben már találunk egy olyan kétévest, aki már második versenyére készül. Most is többen neveztek a nyeretlen versenybe, mint ahányan elférnek a homokpályán, így a futamot osztani kellett. Az 1600 méteres nyeretlen futam első része a nap harmadik, a második a nap ötödik futama lesz, közte pedig egy 1000 méteres egyenes pályás II. osztályú hendikepet láthatunk majd.

A hatodik futam a IV. kategóriás Júniusi Díj lesz, amit a nap „ötbés” hendikepe követ. Ezután rendezik a napi főversenyt, az 1600 méteres Fenékpusztai Díjat (I.kat.), ahol a következő indulókkal találkozunk:

Csillaghullás (Nagy T.) – a 2009-es derbynyerő győzelemmel kezdte az évet, majd kétszer pénzért futott, legutóbb azonban a Millenniumi Díj túl erősnek bizonyult számára, ott ugyanis helyezetlen lett. Holnap javíthat idei statisztikáján, mert ez a mezőny jobban megfelel számára.

Morasco (J. Pavlicek) – három Listed versenyben futott az idén, ebből kétszer sikerült pénzes helyezést elérnie. Ha holnap ismételni tudja az erősebb versenyekben elért formáját, akkor newhéz lesz a placcról kiszorítani őt.

Choir Solo (Németh S.) – az elmúlt 12 hónapban elért helyezései a következők: 1,1,1,1,1,1. Ez a hat első hely azt hiszem magáért beszél, a győzelmek stílusa pedig még meggyőzőbb, hisz ennél a hat első helynél egyetlen szoros győzelmet sem találunk. A holnapi nap nagy kérdése, hogy folytatódik-e ez a sorozat.

Eliza Griffith (S. Georgiev) – három idei futásából legjobb eredményét utoljára érte el, harmadik lett az 1600 méteres Gr. Batthyány E. Ev-ben (I.kat.). Kis szerencsével ezt az eredményt holnap is megismételheti.

Father’s Dream (Varga Z.) – idén még nem volt harmadiknál rosszabb, legutóbb épp Choir Solo mögött volt második, igaz eléggé lemaradva tőle. A sorozatnyerő kancán kívül még két holnapi vetélytársával találkozott az idén, mindkettőjüket verte, bár az valamivel rövidebb távon történt.

Daria (Bakos G.) – a bolgár tenyésztésű kanca eddig még csak évjárattársai ellen futott, a Hazafi Díjban (Listed) 7., majd az Erzsébet Királyné Díjban (Elit kat.) 5. volt. A jó eredményhez holnap tovább kellene javulnia.

Alone Famous (ifj. Kozma I.) – a derbyre is nevezett magyar tenyésztésű hároméves mén eddig még csak nyeretlen versenyben futott, először pénzért, majd négy hete küzdelemben győzni is tudott. Holnapra komoly feladatot kapott, mert azok a mezőnyök jóval gyengébbek voltak a holnapinál.

A főfutamot a gyep pályán egy 1400 méteres III. osztályú hendikep követi, majd a nap egy negyedosztályú 1600 méteres homokpályás hendikeppel zárul. A versenynap részletes programját itt olvashatják: http://www.kincsempark.com/versenyek/galopp.pdf A délutáni órákban pedig felkerülnek az oldala a heti Távoszlop-Tippek is.

Ami az időjárást illeti, a meteorológusok közelgő hidegfronttal riogatnak minket, így holnap az elmúlt napokénál hűvösebb időre számíthatunk. A hőmérséklet mindössze 20 fok körüli lesz, a csapadékot itt Budapesten elvileg a reggeli-délelőtti órákban letudjuk, így a versenynap minden bizonnyal esőmentes lesz. Viszont szélre számítanunk kell.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr662995228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása