Magna Charta (Csordás Emil) látványos sikere a Gala Peter Díjban

 
Kicsi, de erős mezőny állt starthoz az év második napi főfutamában, a Gala Peter Díjban. A sokesélyes versenyben végül Magna Charta diadalmaskodott, méghozzá remek, 1.16,9-es lefutási idővel. Csordás Emil nem sokat óvatoskodott, bátran startolt a három galoppozás után induló kancával és végül biztosan verték a zsákutcából kiszabaduló Lencsi-t és a sokáig vezető Lézer-t. Kazein durva hibával kezdett, ennek ellenére jó időt ügetett.
 
Lejtők hölgye győzelmét hozta a nap első futama, az Eretnek Hendikep. Márton Lajos hatévese végig a frontban ügetett, a befutóban pedig kis küzdelmet követően ért haza a támadó Jódlis előtt. Julia R. ezúttal a végén jött és lett harmadik, míg mögötte Kisasszony és Pipistrella végzett. Magic Boy győzelmét követően halványabb volt.
 
A Segédhajtó Kupa idei nyitófutama után a visszatérő és remek napot záró Földi Péter örülhetett. Illusion Star jó szokása szerint kilőtt a startnál és előnyét végig tartva erőltetés nélkül sétált haza. A nyerő mögött az örökös helyezett Ida June és a szorult helyzetből szabadulva könnyen zárkózó Király szerezte meg a helyezéseket. Hetita Nevi a végén szorult le a dobogóról.
 
Zavaros versenyt hozott a Kétséges Hendikep első része. Klementina és Kairo Sun kettőse egészen az utolsó kanyarig diktálta a tempót, ott azonban elfáradtak, utóbbi hibázott is. Ekkor került az élre a falról kiszabaduló Larissza és Papp Istvánnal a kocsijában könnyedén szerezte meg a győzelmet. Bonviván hosszú idő után állhatott újra dobogóra, megelőzve tréningtársát, a kis hibával futó Mácsó-t. Kis Herceg nem futott szerencsés versenyt, az utolsó fordulóban hibázott. Nautika gyengén indult.
 
A rutintalanabb mezőny ellenére is jó versenyt hozott a Dorog Díj. A szlovén vendég, Donata DZ jó iramban, egészen a befutó elejéig vezetett, ekkor előzte meg a debütáló O’Pennina és már-már nyerőnek látszott, de a hatalmas lendülettel érkező Orlando Bloom a célig biztosan lehajrázta. Nagyváry Andrea háromévese két harmadik helyezés után tudott győzni és a stílus alapján a jövőben komolyabb feladatokat is megoldhat. Soir Du Vivier kecsegtető pozícióból szállt ki a kanyarban.
 
A 2011-es Amatőr Kupa első futama Lucuska és Balogh Roland sikerét hozta. Ehhez a győzelemhez azért kellett némi szerencse, hiszen a könnyedén ügető Kiara beszorult a sokáig vezető Linda Gull mögé és miután a befutó közepén utat talált, már csak megközelíteni tudta a nyerőt. A bronzérmet Jolly Guardian hozta el a mutatkozó Go on elől. Michelle Goal újra hibával futott, de Karamella is galoppozott.
 
Medália nemcsak, hogy igazolta jó formáját a Meskete Hendikep első részében, de rá is tett egy lapáttal és új egyéni rekorddal, könnyen verte a mezőnyt. Karács László jó képességű kancája már a verseny elején egyértelművé tette, hogy ma nehéz lesz megverni, ez végül nem is sikerült senkinek, Miller csak közelíteni tudott hozzá a célban. Ildóka az utolsó centiken vette el a bronzérmet a jó versenyt futó Mokány-tól. Igama Di Re egy darabig közel látszott.
 
Csak a célban dőlt el az elsőség kérdése a kilencedik futamban. A sokáig vezető Kivándorló-tól a verseny utolsó negyedében vette át a vezetést Mode, akit a befutóban Marietta és Jackson Junior támadott és előzött meg. Kettejük küzdelméből végül Horváth György kedvence került ki győztesen, orrhosszal verve riválisát. Handa messziről szaladt fel negyediknek.
 
A favorit James győzelmével zárult a versenynap, így sok fogadó maradhatott még „túlórázni”, azaz várhatta a nyereményét a futamot követően. Kele Judit lova már egy hete is közel állt a sikerhez, most viszont már nem volt kegyelem, az utolsó százon biztosan terítették le Glitter Start-t, akit a végén még Klasszikus is megelőzött. Jewel csak negyedik lett, míg mögötte a mutatkozó Gida végzett.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr742627514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása