Imike (Kovács Dóra) biztosan nyerte a Lovaregyleti Díjat

 

Az év utolsó versenynapján, a hagyományos ügetőszilveszteren ezúttal is remekül szórakozhattak azok, akik a Kincsem Parkot választották az esti buli ráhangolásaként. Természetesen a fellépők és díjátadások mellett a főszerep a versenyeké volt, tíz futamnak jutott hely a programban.

A Loveregyleti Díj színvonalasnak ígérkezett, a favorit Imike mellett starthoz állt többek között Illetmény, az egész évben remekül teljesítő Lézer és Lencsi, valamint a bombaformában lévő I. Q. M. Q. és Káma is. A verseny végül viszonylag simán alakult, legalábbis Imike számára. Kovács Dóra klasszisa egy jól sikerült indítás után hamar a frontban ügetett, a befutóban tetszés szerint növelte előnyét és ért haza. I. Q. M. Q. remek pozícióban hibázott, így a helyezéseket Joyous Woman és Káma szerezték meg. Lencsi a végén szorult le a dobogóról. Illetmény nem futott zavartalan versenyt.

Természetesen nem maradhattak el a hagyományos színész – sportoló – celeb versenyek sem. Zenthe Ferenc emlékére rendezték az idei Puncs Kupa záró felvonását, mely nagyon látványosra sikerült. Gioconda, Igloo és Il Gatto gondoskodtak a jó tempóról, szinte fej – fej mellett vezettek, egy ló volt kicsit kiszakadva, Izzy Star. A második kanyart követően aztán – ahogy Mészáros Árpád Zsolt fogalmazott a futam után – a nyolcéves kanca ébresztőt fújt és a túlsó egyenesben szinte állva hagyta a mezőnyt. A befutóra már megnyugtató előnnyel fordult és igen könnyű győzelmet aratott, megelőzve a hűségesen küzdő Il Gatto-t. A harmadik helyre - mondhatjuk szokás szerint - Igloo érkezett meg.

Fél órával később, a Bubik István Emlékverseny a KépzőművészMartinek János duóról szólt. A hatéves herélt jól indult, végig az élen versenyzett és nagy küzdelemben kivédte a remekül hajrázó Magic Boy valamint Kerámia támadásait. A favorit Ida June közeli negyedikként végzett. Ileda Bi jó momentummal versenyzett.

A nap első futamában Maggie Cristal korrigálta legutóbbi hibáját, nagyon biztosan verte a Szilveszteri Hendikep mezőnyét. Hajnal Tibor olasz importja a befutóban a jó versenyt futó Medália mellett süvített el, akit a végén még Nyakék is lefiniselt. Jópofi sokáig vezetett, de a végén hibázott.

A Trombita Hendikepben Laza nevéhez méltón teljesített és kihagyása utáni második fellépésén sem talált legyőzőre. Lakatos Csaba nem kapkodott a sulkyban, fokozatosan értek fel az élmezőnyhöz, a végén pedig már nem volt ok az izgalomra. A nyerő mögött Hóvirág és Felduna értek placcra, megelőzve a jól mozgó Mode-ot.

A Konfetti Hendikep közben eltűnődhettünk, hogy az ügetőn vagy a galoppon vagyunk-e, hiszen a mezőnyből csak ketten (!) nem vétettek kisebb – nagyobb hibát. Ez persze semmit sem von le a győztes Nóraville érdemeiből, aki Kolozsi Lászlóval ugrás nélkül ment körbe és csak játszott a többiekkel, úgy nyert, ahogy akart. Nyíres az utolsó kanyarban rontott pár lépést, így is második lett Master Lexus előtt.

Machupichu négyévesen lépett ki a nyeretlenek táborából, ő nyerte ugyanis a nap hatodik futamát. Vezér Emese remek startot vett a Cherokee Girl – ivadékkal és egészen négyszázig elöl versenyeztek. Ott úgy tűnt, hogy elúszhat a győzelem, hiszen Nikon és Milli nevi is támadásba lendültek, de Machupichu visszajött és küzdelem után, de végül behúzta a versenyt. Milli nevi mögött Noix jött fel harmadiknak, a célban kapta el a végére elfáradt Nikon-t.

Az Amatőrverseny Nelson jutalomjátékát hozta. Az egyre érettebben versenyző hároméves Turbucz Sándor kezében is remekül futott, egy óvatosabb startot követően látványosan köszönt el favorittársaitól a finisben. Poltergeist M és Netto csak az érmekért küzdhettek, míg messze mögöttük Lear Király ért célba. Liv Action hibával kezdett.

Kisebb meglepetés és remek osztalékok születtek a Pezsgő Díjban. A nagy favorit Neveletlen lány sokáig vezetett, de a végére szétesett így a végig közel versenyző Nótás Fanti arathatott könnyű győzelmet. Kolozsi László háromévesét Nanuci Molly szorongatta a befutóban, de mivel elvétett egy-két lépést, így diszkvalifikálták. Messzi másodiknak a trénerével jó versenyt futó Norbert érkezett meg, míg a nevető harmadik Mamma Roma lett. Muzsikaszó messziről zárkózott.

Az év utolsó versenyének sorrendje is meglepte a fogadókat. Lucuska sikerére kevesen számítottak, de Vicen Pál lova korrigálta gyenge futását és a látottnál is könnyebben szakította át elsőként a képzeletbeli célvonalat. A helyezésekért nagy csata dúlt, melyeket Escorial és Knock-down szereztek meg. A hármas befutót senki sem találta el, így érdemes lesz időben kiérni az év első futamára, január 22-én!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr732586570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása