Montgomery (Papp István) sikere a Karácsonyi Díjban

 

Lakatos Csaba négy győzelme

 

Montgomery aratott biztos győzelmet a napi főfutamban, a Karácsonyi Díjban. A nyerő legnagyobb ellenfele Magna Charta volt, a négyéves kanca két galoppozása ellenére remek versenyt futott, de a befutó közepén, a küzdelem hevében újra hibázott. A Papp István által nagyon higgadtan hajtott Montgomery így biztosan ért haza, mögötte istállótársa, Menedzser és a végére kissé elfáradó Domingo Vita végeztek.

Lakatos Csaba duplái keretbe foglalták a versenynapot, ezzel pedig minden valószínűség szerint eldőlt a championátus sorsa. Az első futamban Klarissza, második soros starthelye ellenére hamar a frontban ügetett és erőltetés nélkül verte vissza Hetita Nevi és Ildóka támadásait. Illusion Star közeli negyedikként végzett, Kathy Sun egy ideig mutatkozott.

Fél órával később az istálló új szerzeménye, a hosszú kihagyás után versenyző Laza jelentkezett győzelemmel. A meglehetősen komótos kezdőtempónak köszönhetően Zaba fiának nem okozott gondot a zárkózás, a végén pedig Nikon-t kellett megelőznie a biztos sikerhez. Szoros harmadiknak Nusika érkezett meg. Násfa a finisben hibázott, Nariwa és Norman már a startnál kiszálltak.

A nap végén, a Fenyőfa Hendikepben Neveletlen lány tudott duplázni, méghozzá játszi könnyedséggel. Lakatos Csaba hamar jó pozícióba navigálta lovát, mely a végén ellenfél nélkül sétált haza. Lili Lobell könnyű második lett, megelőzve a verseny közben bizonytalankodó és emiatt diszkvalifikált Kasztor-t. Az igazi bronzérmes így Milli nevi lett. Mácsó az első kanyarban ugrott.

Az utolsó futamban jött a negyedik győzelem, hiszen Nelson két peches versenyét követően simán verte a Zuzmara Hendikep mezőnyét. A meglehetősen zavaros futamban Nikkel Lady kétszer is hibázott, a többiek pedig nem nőttek fel a feladathoz. A nyerő mögött Kométa és Magic Boy szereztek helyezéseket. Maggie Cristal hibája után jól zárkózott.

A Szánkó Díj teljes papírformát hozott, a favorit Nekifutó annak ellenére tudott győzni, hogy az indítás után kis hibát vétett. Ezt követően azonban hamar talpon volt a Fazekas Imre által hajtott jó képességű hároméves, majd kis küzdelem után kivédte Nótás Fanti támadását. No Bi sokáig vezetett, végül a harmadik helyre csúszott vissza, minimális különbséggel megelőzve Magiszter-t.

Kelemen Tamás az amatőrsampion. Poltergeist M esedékes győzelmével dőlt el véglegesen az elsőség kérdése, immár matematikailag is. Az ötéves herélt dolgát Lucky Boy nehezítette meg, sokáig szorongatta a későbbi nyerőt, de a célban meg kellett hajolnia előtte. A hűséges Igloo remek hajrával ért dobogóra Izzy Star és Igéző elé.

Kingston Lörn hosszú pihenőjét követően jó versennyel jelentkezett egy hete. Ezúttal trénere, Várhidi Róbert hajtotta a hatévest, mely hozva a várt javulást könnyedén verte a Csillagszóró Hendikep résztvevőit. A szétszakadt mezőnyből két istállótárs, Honfoglaló és Hévizi szerezték meg a helyezéseket, utóbbira a végén nagyon felszaladt a késve érkező Grandfather. Az esélyes sikere ellenére senki sem találta el a hármas befutót.

A következő futamban, a hosszútávú Szaloncukor Hendikep második részében így jackpot növelte a fogadók játékkedvét. A versenyt, a jó formáját újra igazoló Harpia Bege nyerte, köszönhetően Kele Judit energikus hajtásának. A kilencéves kanca a végén egyre csak távolodott ellenfeleitől, akik közül Knock-down és Jólelkű végeztek hozzá a legközelebb. Indian Lady közeli negyedikként végzett. Juhar egy darabig versenyben volt, de az utolsó kanyarra érve elfáradt és hibázott is.

Izgalmas versenynek ígérkezett a Hópehely Díj. A remek formában lévő ügetők közül végül Netto tudott duplázni, Hajnal Tibor kitűnő származású heréltje Fiorina ellenében szerezte meg idei második sikerét. Nanuci Molly tovább folytatta jó szériáját, újra dobogóra állhatott.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr912540757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása