Kandidátus (Juhász Balázs) biztosan nyerte a Baka Hendikepet

 

Az ügetők maratoni versenyében hat helyről fordulva, kilencen próbálták megszerezni a győzelmet. Nagy küzdelemről azonban nem beszélhetünk, hiszen mire az utolsó hatszázhoz ért a mezőny, már csak Magiszter és Kandidátus reménykedhetett igazán a végső sikerben. Juhász Balázs hatévese a befutóban erősített kicsit és a látottnál sokkal könnyebben szerezte meg az értékes trófeát. A harmadik helyért többen is bejelentkeztek, végül az egész évben hűségesen teljesítő Lézer állhatott még a dobogóra, a remek momentummal futó Légtornász és Uclipse Boko előtt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A nyitó futamban sokáig úgy tűnt, hogy a sokáig vezető No Bi vagy az őt támadó és a befutóban igencsak szorult helyzetbe kerülő Fiorina kettőse közül kerül ki a nyerő, de végül a nevető harmadik, Nanucy Molly és Varga Sándor örülhettek. A hároméves kanca ősszel tért vissza a pályára és eddig nagyon eredményesen teljesít. Naomi remek finissel érkezett meg másodiknak Fiorina elé. A favorizált Nick Nolte a végére elfáradt.

Krekk idén is megnyerte második versenyét. A nem túl megbízható herélt, ezúttal is az év végére lendült formába és valóra váltva a játékosok vágyait, Fazekas Imre hathatós közreműködésével, küzdelem után verte a hősiesen védekező Knock-down-t. Nagy Ferencék másik idomítottja, Jópofi szerezte meg a harmadik helyet, az őt szorongató Kiara, Hetita Nevi, Escorial triót előzve.

A Nyeretlen Kétévesek Versenye nem okozott túl nagy meglepetést. Semmilyen szempontból. Az előzetesen indulónak adott nyolcasból végül csak hatan jelentek meg a startnál, közülük a két rutinos versenyző, Opál lány és Olt futott igazán jól, végül Nagy Ferenc II. kancája különösebb megerőltetés nélkül sétált haza. A bronzérem Opal River-nek jutott.

A Zegzug Hendikepben tovább folytatódott Kaba menetelése. Lakatos Csaba kései hatévese igen könnyedén győzött, sorozatban már negyedszer. A nem túl gyors versenyben, az idén eddig keveset mutató Lady Sakura lett a második, míg Láma a harmadik. Larissza messziről zárkózva jött fel a dobogósok mögé, Jetti Lobell már a startnál esélyét veszítette.

Egy kiváló szakemberre, Eszes Mátyásra emlékeztünk a nap ötödik futama kapcsán. Illetmény és What a Man lejelentése nem tett túl jót a versenynek, de szerencsére volt két visszatérő klasszis a mezőnyben. Imike és Globus kisebb-nagyobb kihagyást követően jelentkeztek újra „szolgálatra” és megint bizonyították kiváló képességüket. Kovács Dóra nyolcévese szép hajrával verte a kisebb hibával startoló riválisát az utolsó százon. Jessie James a mezőny végéről jött fel harmadiknak. Lencsi sokáig az élen ügetett, de a befutó elején ugrott.

Az Élharcos Díjra nem mondhatjuk, hogy hirtelen elröppent. Szinte örökkévalóságnak tűntek a percek, annyira komótos tempóban közlekedett a mezőny, végül Master Lexus volt az, aki Veréb Zsolttal a kocsijában „kilőtt” és a cél előtt bebiztosította magának az első helyet Marietta és a peches Nikon előtt. Nia Yankee hibával futott.

A segédhajtók idei küzdelmének utolsó állomása előtt nyílt volt a csata a végső győztest illetően. Horváth György és Kolozsi József egyező pontszámmal álltak és a futam végén, a célban sem volt nagy különbség köztük. Király második, Ilarita harmadik helye végül előbbi győzelmét jelentette a vetélkedésben. A futamot egyébként a remek esélyt képviselő Nekifutó nyerte, a jó származású hároméves, Váradi Sándorral szerezte meg harmadik győzelmét. Handa helyezettként, a befutó elején ugrott.

Az Amatőrverseny Hendikep nem a favoritokról szólt. A mini mezőnyből Nyakék és Kis Herceg az első, Poltergeist M. biztos nyerőként, az utolsó kanyarban szállt ki, így Helyjegy ölébe hullott a győzelem. A Gosztonyi Judit által hajtott veterán kanca több helyezését követően idén először tudott nyerni. A többiek nem futottak igazán jól, de még így is helyezéshez jutottak, Incasso lett a második, megelőzve a végére teljesen elfáradó Kivándorló-t.

A Bohun Hendikep mezőnye minőségében és létszámában is megfelelőnek tűnt ahhoz, hogy a nap végén jó legyen a szánk íze. Sokan örülhettek is, hiszen a fogadók legnagyobb kedvence, Lovely Beauty szállította az „elvárt” győzelmet. A nagyon megbízható és eredményes kanca az újra jól futó Joyous Woman-t és a sokáig vezető Háry János-t verve haladt át elsőként a célon, tette mindezt trénerével Fazekas Imrével, aki napi duplájával egy győzelemre közelítette meg Lakatos Csabát a sampionátusért folytatott versenyben. 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr872503370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása