Naná a csúcson

2010.11.23. 20:53

 Naná (Fazekas Imre) stílusos győzelme a Ménesek Díjában

 

Lakatos Csaba ismét triplázott

 

Ferge László Emlékverseny, Kanca Díj, Magyar Ügetőderby, Őszi Kanca Díj, Ménesek Díja. Nem akármilyen lista. Kaszás Gergő fantasztikus háromévese, Naná a hétvégén feltette a koronát idei teljesítményére, hiszen Fazekas Imre remek hajtásának is köszönhetően, a valamivel több, mint háromezer méteres távon sem talált legyőzőre. Legkomolyabb ellenfele a kiváló négyéves, Masterpiece volt, de neki sem volt ellenszere a kanca finise ellen. A célon Nelson haladt át harmadikként, de mivel pályaelhagyás miatt diszkvalifikálták, az igazi bronzérmes No Not Me lett. Illetmény hosszú kihagyása ellenére is mutatkozott. Naná ezzel a győzelmével megnyerte az Ügető Kupát és az Év Ügető Lovának járó takarót is megszerezte.

Nemcsak Nelson járt „tiltott utakon”. Az Istók Ferenc Emlékversenyt Lencsi nyerte volna könnyedén, ha az utolsó kanyarban nem kerül kívülről néhány oszlopot. Így viszont a remek versenyt futó Landlord ölébe hullott a győzelem, Szabó Lajos II. nagy örömére. Mögötte Likviditus és Jessie James végeztek.

Hasonló volt a forgatókönyv fél órával később is. Lady Diamond végig sétált az élen és nagy stílusban győzhetett volna, de mivel ő is elhagyta a pályát, a favoritokat játszók dörzsölhették a tenyerüket. K Vonal (Poruben Tímea) győzelme igencsak esedékes volt, de Jólelkű és Klasszikus helyezésén sem lepődött meg senki. Lutri Fort nagyon szoros negyedik lett.

Lakatos Csaba – jó szokása szerint – ismét három győztest hajtott. A nap első futamában Jonatán duplázott könnyedén, a sokáig vezető Király-t és a már-már nyerőnek tűnő Jópofi-t takarta le a célban. Kaméliás hölgy a végén indult meg, de az utolsó kanyarban zsákutcába jutott.

A Deltás Hendikepben a régen látott Jolly kocsijában jött össze a második siker. Az istálló új szerzeménye, az átlagnál is harmatosabb mezőnyben, hasonló idővel sétált haza és ha közelít majd régebbi formáihoz, szépen gyűjtögethet még az idén. Deer Dust hosszú idő után állhatott újra dobogóra Gong társaságában. A favorizált Noix hibával kezdett.

A triplára egészen az utolsó futamig kellett várni. A top favorit Kitti győzelméhez nem sok kétség férhetett, pedig csak a befutóban indította el igazán hajtója. A nyerő istállótársa, a korrigáló Miklós lett a második, megelőzve a már vert helyzetből visszatámadó Maroshévíz-t. Kisasszony közeli negyedikként végzett, Marion Jones nyerő momentummal futott.

A Rocco Hendikepben érvényesült a papírforma. Kétsoprony jó startot vett és végig vezetve győzött, de Kolozsi Lászlónak résen kellett lennie, mert Lejtők hölgye és Izzy Star is komoly ellenfélnek bizonyult. Igloo és Indiana Rosa peches versenyt futottak, nem volt helyük a finisben.

A Nyeretlenek Versenyéből előzetesen messze kiemelkedett a Kanca Díj helyezettje, Night Lady. Hajnal Tibor háromévese hozta is a kötelezőt, de a vártnál sokkal nehezebben, hiszen az egyre jobb formákat ügető Nikon nagyon megnehezítette a dolgát. Nautika sorozatban negyedszer állhatott dobogóra, mögötte a jó versennyel debütáló Nemzetes Úr végzett.

Az Amatőrverseny Hendikepben Háremhölgy diadalmaskodott, zsinórban harmadszor. Kelemen Tamás kilencéves kancája idén is fantasztikusan teljesít, ezúttal Jákfa és Jódlis támadásait védte ki a befutóban. Norah Jones a verseny elején, Joyous Woman az utolsó kanyarban hibázott.

A Rivaldafény Díj hozta a versenynap egyik legszebb és legnagyobb küzdelmét. A két kedvenc, No fear és Fiorina hatalmasat harcolt a befutóban, a célban Fazekas Imre idomítottja látszott előrébb, legutóbbi galoppozását így győzelemmel korrigálta. Carpe Diem biztos harmadikként ért célba, a gyengén kezdő Muzsikaszó előtt.

A kiemelt versenyek sora ezzel véget ért, mint ahogy az év vége is közeledik lassan. Előttünk van még azonban hat versenynap, két hét múlva jön az „ügetőmaraton”, a Baka Hendikep!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr22468906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása