Rangos az Ürményi Díj nyerője

 

 

 

 

 

 

 

 

Unico első helye itt már nem forgott veszélyben

Nem született meglepetés az év utolsó kiemelt versenyében, amit a kis súllyal versenyző, hároméves Unico (G. Congiu) biztosan nyert meg. A futam Kovács Sándor számára is bizonyára emlékezetes marad, négy idomítottja indult a versenyben, akik az első négy helyen végeztek.

A folyamatosan javuló Szélforgó (Ján Alexandra am.) vesztette el nyeretlenségét az első futamban. Szabó József idomítottja a mezőny végéről nagy lendülettel érkezve biztosan verte a végére elfáradó Canadian Princesst (S. Georgiev). A harmadik helyet nagy meglepetésre Golden Baby (Noska J.) szerezte meg, ez a hármabefutó osztalékán is meglátszódott, ami majdnem ötvennyolcszorosa (!!!) volt a befutó fogadás osztalékának. Biztosan nyerte a Nyeretlen Kétévesek Versenyét a favorizált Ost Star (S. Georgiev). A második helyért viszont nagy volt a küzdelem, ezt végül a messziről támadó Jaszuna (Kovács Viola) szerezte meg Rivális (Paizs G.) előtt. A helyezésekért ment a küzdelem a nap harmadik futamában is, a távoszloptól ugyanis a nyerő ló már biztosnak tűnt. Győzött Swing (J. Línek), második lett Anzola (Virág A. am.), harmadik Sasfiók (Tímár Zsuzsa am.).

Zsinórban negyedik győzelmét szerezte Choir Solo (Varga Z.) a Saldenzar Díjban! A hároméves kanca a vége előtt százzal vette át a vezetést és verte Grand Csarlót (Tormási Gy.) és a sokáig vezető Kim Possible-t (Ján Alexandra am.). A nap ötödik futama a Csáky Péter Emlékverseny volt, a futam Grafit (Ján Alexandra am.) start-cél győzelmét hozta. Második lett a szlovák Jaris (F. Drozda), harmadik National Face (ifj. Kozma I.).

Magyar tenyésztésű csikók végeztek a Zboray László Emlékverseny – Ürményi Díj első két helyén. A kétévesek hosszú távú versenyét a végig a frontban helyezkedő Rangos (ifj. Fejes L.) nyerte High Rock (J. Pavlicek) előtt, harmadik lett a szlovák tréningből érkező Paola Princess (S. Georgiev). Amatőrverseny Hendikeppel folytatódott a program, ahol Pirog (Rácz A. am.) győzött a szlovák Redattoria (Zuzana Hricová am.) és a rossz startja miatt nagyon messziről zárkózó Vidocq (Berghoffer Szandra am.) előtt.

Közepes tempóban kezdték a lovak a Lovaregyleti Díjat, majd a tribün elé érve Garabonciás (ifj. Fejes L.) az élre állt és nagyobb iramot diktálva vezette a mezőnyt. A sötétpej mén haladt az élen még a célegyenes előtti kanyarban is, ekkor már többen támadták, de Garabonciás majdnem a távoszlopig tudta tartani vezető helyét, ott aztán már Unico (G. Congiu) és Boheme Wango (J. Línek) is elment mellette. Pár másodpercig úgy tűnt, hogy a két M&S Racing-es telivér egymás közt dönti el az elsőséget, de Unico sokkal erősebbnek bizonyult istállótársánál, visszaverte annak támadását. Az utolsó százon belül jártunk, mikor nagy lendülettel megérkezett Szamóca (N. Polli), és Boheme Wangot megelőzve megszerezte a második helyet. A Lovaregyleti Díj befutási sorrendje:

I. Unico (G. Congiu)

II. Szamóca (N. Polli)

III. Boheme Wango (J. Línek)

IV. Garabonciás (ifj. Fejes L.)

V. Badguy (L. Kasal).

A nap egy V/b-s hendikeppel zárult, amit nagyon könnyen nyert Moréna (N. Polli) Ben Hur (Godó P.) és Eminens (Ján Alexandra am.) előtt. Tréner és zsokéfronton kiegyenlített napot zártunk, többen dupláztak, triplázni senkinek sem sikerült. A zsokéranglista első két helyén álló lovas 1-1 győzelmet szerzett, így még mindig nyílt a verseny a championátusért.

A versenynap hivatalos eredménye az alábbi helyen olvasható:

http://dragon.intrex.hu/lovi/web/lovi/GEREDMEN10-11-07.HTM

Folytatás november 14-én, mikor az 1600 méteres, I. kategóriás Lóversenyt Felügyelő Bizottság Díja lesz a napi főverseny.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr652436781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása