Sztojka Rudolf három idomítottja is győzni tudott

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poker Face (N. Murru) a célban

Egyetlen kanca volt a Kétévesek Kritériumának nyolclovas mezőnyében, de az az egy kanca mindenkinél gyorsabbnak bizonyult. Az egész évben jól teljesítő magyar tenyésztésű Poker Face (N. Murru) könnyen nyerte a szezon utolsó kiemelt csikóversenyét, megkoronázva egész éves teljesítményét ezzel a nagyszerű győzelemmel.

Mutaraakim (S. Budovic) búcsúzott a nyeretlenségétől a nap első futamában. A szürke mén komoly előnnyel érkezett a célegyenesbe, amit gond nélkül meg is tartott a második helyezett Szélforgó (ifj. Kozma I.) előtt. A harmadik helyért nagy volt a küzdelem, végül Mc Mahon (Mészáros Zs.) utolsó méterei sikerültek a legjobban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elöl Jollity (L. Kasal), nyomában a fél mezőny

Nagyszerű versenyt, izgalmas finist hozott a Nyeretlen Kétévések Versenyének I. része. A távoszlopnál öt csikó szinte egyvonalban galoppozott, ebből az ötösből aztán négyen szinte egyszerre estek be a célba. A futam befutási sorrendje végül Jollity (L. Kasal) – Kopal (R. Sara) – Desert Flower (J. Línek) lett. A második helyezett Kopal jó szereplése alaposan meglepte a fogadókat, a csikóra ugyanis hely fogadás nem történt. Fél órával később a Kedvesi József Emlékverseny utolsó métereinek izgalmai felülmúlták még az előző futamét is. Titok (Tormási Gy.) már nyerőnek tűnt, az utolsó métereken viszont óriási lendülettel érkezett Rézkígyó (S. Budovic) és Tarsoly (ifj. Kozma I.) és a célfotó után kiderült, hogy győzött a szürke Rézkígyó, Titok és Tarsoly pedig holtversenyben végeztek a második helyen. Újra a nyeretlen kétévesek futottak, az 1600 méteres csikófutamban az Overpace (L. Kasal) – Mandala (Noska J.) – Turulmadár (ifj. Kozma I.) befutási sorrend született.

A Horák János Emlékverseny volt a nap ötödik futama, a 2000 méteres futamot a hétéves Out Loud (J. Pavlicek) nyerte, a favorit Hadúr (J. Línek) lett a második, Stewart (ifj. Kozma I.) a harmadik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fiery Wing (Simon F.) lovasa keresi az ellenfeleket

Taktikai versenyt hozott a Köztársasági Díj. Ennek köszönhetően a célegyenesbe szinte az egész mezőny egyszerre fordult, ahol aztán a szlovák Fiery Wing (Simon F.) az élre állt és hiába támadták, a célig megőrizte előnyét. A második helyért nagy volt a küzdelem, végül Morasco (S. Georgiev) nyakhosszal verte Csillaghullást (N. Murru).

 

 

 

 

 

 

 

 

Figurázó (N. Murru) megőrizte előnyét

Figurázó (N. Murru) start-cél győzelmét hozta az 1600 méteres Bayer András Emlékverseny. Második lett az ősszel nagyot javuló Tisana (ifj. Kozma I.), harmadik helyre Swing (J. Línek) jött fel az utolsó métereken.

Elérkeztünk a napi főversenyhez, a Kétévesek Kritériumához. A nyolclovas mezőny nagyjából együtt galoppozott a túlsó egyenesben, a kanyarban Titulaire (ifj. Kozma I.) állt az élre, de a célegyenesbe érve többen is egyvonalban galoppoztak vele. A 400-as tábla után Lenz (S. Georgiev) vette át a vezetést, majd olyan háromszázzal a vége előtt arra lettünk figyelmesek, hogy a mezőny közepén galoppozó Poker Face (N. Murru) sebességet váltott és óriási lendülettel az élre állt. Nem csak az élre állt, hanem folyamatosan növelte is előnyét, a vége előtt százzal már egyértelmű volt, hogy őt ma nem lehet megverni. A helyezésekért viszont nagy volt a küzdelem, végül a második helyre Ostinato (J. Línek), a harmadikra High Rock (J. Pavlicek) érkezett. A nyíregyházi Nomád Istálló sárgája a mezőny egyetlen kancája volt, ezzel a győzelemmel zsinórban ötödször nyerte kanca a Kétévesek Kritériumát. A futam eredménye:

I. Poker Face (N. Murru)

II. Ostinato (J. Línek)

III. High Rock (J. Pavlicek)

IV. Lenz (S. Georgiev)

V. Corona Osama (ifj. Fejes L.).

A program a nap „ötbés” hendikepével zárult, amit Napfogyatkozás (N. Polli) nyert Maxima (Kunstár S. am.) és Kesző (Bakos G.) előtt. Zsokészempontból kiegyenlített volt a nap, a kilenc futamgyőzelmen hat lovas osztozott. Érdekes, hogy a ranglista első három helyezettje közül senkinek sem sikerült nyerni, így az élen a helyzet változatlan maradt. A futtatóknál a Gyolai Horse Racing, a trénereknél Sztojka Rudolf triplázott, de azt hiszem az idomárok közül Suták János volt a legboldogabb, aki „csak” duplázott, de az ő idomítottja szerezte meg a nap legfontosabb győzelmét.

A versenynap hivatalos eredménye itt olvasható:

http://dragon.intrex.hu/lovi/web/lovi/GEREDMEN10-10-23.HTM

Folytatás október utolsó napján, ekkor újra láthatunk gátversenyt, a napi főfutam pedig a Kerteskői Díj lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr892395608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása