Bessie (Branislav Mukity) nyerte a Valley Guardian Díjat

 

Győzelemmel korrigálta múlt heti botlását a hétéves kanca a napi főfutamban. Branislav Mukity most is erősen, de korántsem öngyilkos tempóban kezdett a sorozatnyerővel, nem is sikerült élre állniuk. A második versenyében remekül mozgó Jason Ask egészen az utolsó százig szívósan védte vezető pozícióját, akkor azonban megtört a lendülete és Bessie biztosan gyűrte le a célig. A bronzéremért ádáz csata dúlt a peches startját követően remekül zárkózó Lézer, valamint Istis Us Star és Light Lady között, végül ebben a sorrendben végeztek. Lencsi durva hibával kezdett, majd mutatkozott, Menedzser és Likviditus most is gyengén futottak.

 

Jogging „túlélőhöz” méltóan teljesít, keveset fut, de akkor nagyon odateszi magát. Idei kilencedik startjára, már ötödik győzelmét könyvelhette el a nap első futamában, a Com Muscle Hendikepben. Sulkyjában ezúttal is trénere, Varga Sándor ült. A helyezéseken, a remek formáját tartó Pipistrella és a folyamatosan javuló Domingo Vita osztoztak.

Maya Goal már egy hete is mutatkozott, akkor azt írtam róla, hogy maradhatott még benne. Nos, Török István négyévese hamar győzelemre váltotta jó formáját, így nem nyeretlen többé. Nyári zápor egyre jobban teljesít, de Názáret is „kerülgeti már a célt”. Napfény és Marietta szorosan a helyezettek mögött végeztek.

Fazekas Imre kezében már harmadszor haladt át elsőként a célon Nikkel Lady, aki kezdi hozni a tőle várt javulást és eredményeket. A hosszútávú Pickaflick Hendikepben könnyű, start-cél győzelmet aratott a kanca, míg mögötte két, pihenője után jó formával visszatérő ügető, Helyjegy és Jackson Junior végeztek. A nyerőn kívül még két „hölgy” indult a futamban, de sem Indian Lady, sem pedig Kaméliás Hölgy nem ért döntőbe.

Lakatos Csaba három idomítottja játszotta a főszerepet a következő másfél órában. A kétévesek versenyében most is a szokásos látványban volt részünk. Sok galoppozó csikó, szétszóródott mezőny. Voltak azonban néhányan, akik kitettek magukért. Elsősorban Oswald, aki első versenyében még a kvalifikációban mutatottnál is erősebb volt és könnyedén oldotta meg feladatát. Old Shatterhand második hellyel korrigálta legutóbbi hibáját, míg a harmadik pozíció a start előtt rontó Ollyan Nincs-nek jutott. Ehhez kellett az is, hogy a jól mozgó és a későbbi nyerőt támadó Olajbáró az utolsó kanyarban, a biztos helyezettként ügető Őszi fény pedig a befutóban galoppozzon.

Fél órával később, No Bi győzelmének örülhetett a tréner. Veréb Zsolt csak a befutóban indította el igazán a háromévest, ez is bőven elég volt egy látványos sikerhez. Naomi és Norbert jól zárkóztak a végén és leszorították a sokáig vezető Mode-ot a dobogóról. Magic Diamond Way-en látszott a kihagyás, ötszáznál hibázott is.

Az Oncoming Hush Hendikepben Lakatos Csaba ismét saját kezébe vette az irányítást. Klarissza győzelme igencsak esedékesnek mondható, de a favoritot játszó fogadók csak a cél előtt nyugodhattak meg. Ibi Lobell két hibáját remek futással javította, küzdelemben előzte meg a szintén jó formáját adó Larissza-t. Ildóka mutatkozott, de a finisben zsákutcába került.

Totális papírformát hozott a nap nyolcadik futama. Nekifutó szerdán hibával ment, most viszont nem tette meg ezt a szívességet ellenfeleinek. A Boxi istálló ménje idei második sikere, Fazekas Imre napi dupláját jelentette. Matyi gyenge startja ellenére biztos második lett, míg New Orleans sorozatban már negyedszer állhatott dobogóra. Csipcsala jól mozgott, a többiek már messze végeztek.

Az Újlengyeli Lovas Klub Kupa idei negyedik versenye látványos befutót, szép küzdelmet hozott. Boros Károly és Lakatos Árpád erre a futamra „amnesztiát” kaptak és éltek is a lehetőséggel. Jávor Class nagy csatát követően verte Karola Magic-et, míg a harmadik helyre, az egészen kívül, a „hetedik vágányon”, gyorsvonatként zárkózó Kamikaze érkezett meg. Jerez közeli negyedik lett, a sokáig vezető Gioconda előtt.

A nap végére egy igen jónak tűnő, kiegyenlített hendikep maradt. A nagy mezőnyből végül az esélyesebb lovak domináltak, Luca újabb biztos sikert könyvelhetett el. Kovács Dóra és a Bácskai istálló kancája két placc mellett, idén már ötödször diadalmaskodott. Norah Jones zsákutcából későn szabadulva csak közelíteni tudott a nyerőhöz, a harmadik helyre viszont a célfotó segítségét kellett kérni. No fear végül minimális különbséggel előzte meg a pihenőjét követően jól futó Kerámia-t. Kolostor könnyű ötödiknek szaladt fel, Miklós váratlanul, a start után hibázott.

Szombaton a csikók kerülnek fókuszba, jön a 77. Kétévesek Nagydíja!

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr802348352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása