Újra szombaton rendezik a galopp versenynapot (idén még egy alkalommal lesz ilyen csere), mivel holnap Budapesten indul, majd vasárnap Pozsonyban fejeződik be a Női Amatőrlovas Európa Bajnokság. Az EB két futamát rendezik a Kincsem Parkban, ahol a versenynap főfutama legrangosabb sprintversenyünk a Kozma Ferenc Emlékverseny lesz.

A versenynap kilenc futamból áll, melyet egy ötödosztályú hendikep indít. Az 1400 méteres homokpályás futamban nyolcan indulnak, csakúgy, mint az azt követő negyedosztályú, 1600 méteres versenyben. Ezt a Női Amatőrlovas EB I. futama követi, itt 12 indulót látunk, hisz az Európa Bajnokságra tizenkét nemzet képviselője nevezett. Norvégia, Nagy-Britannia, Csehország, Törökország, Franciaország, Szlovákia, Ausztria, Svédország, Svájc, Írország, Németország és Magyarország egy-egy lovasa küzd a címért, a magyar színeket Tímár Zsuzsa képviseli. Tímár Zsuzsa 20 éves, 2008-ban versenyzett először, tavaly nyerte élete első versenyét, jelenleg 93 lovaglásból 6 győzelemnél tart. Ma este sorsolják össze a lovakat és a lovasokat, reméljük, hogy Fortuna Zsuzsi mellé áll.

Az EB első futama után egy harmadosztályú hendikepet látunk, majd következik a nemzetközi verseny második futama, egy 1200 méteres, IV. kategóriás verseny. A két budapesti futamot másnap Pozsonyban újabb kettő követi, ezután alakul ki az Európa Bajnokság végeredménye. Egy hosszú távú, 2000 méteres első osztályú hendikep lesz a nap hatodik futama, utána egy belföldi nyeretlen versennyel folytatódik a program.

Majd jön a főfutam, a Listed besorolású, 1200 méteres, 3,5 millió forint összdíjazású Kozma Ferenc Emlékverseny. A Kozma Ferenc Emlékverseny, melyet 2007 óta minden alkalommal Városbíró nyert meg! Városbíró (J. Línek) természetesen újra győzni szeretne, erre az elmúlt hetek alapján minden esélye meg is van. Hatan próbálják ebben megakadályozni, a hat ellenfélből négyen legutóbb a Bestens-Pannónia Életbiztosító Díjban futottak. Spinning Crystal (S. Georgiev) ugye Overdose mögött második volt, Naraan (ifj. Kozma I.) ott a negyedik, Almarita (G. Hind) az ötödik, Makaam (V. Janácek) a hatodik helyet szerezte meg. A súlyviszonyok is változtak és a táv is kétszáz méterrel hosszabb lesz, így egymáshoz viszonyított eredményük is nagy valószínűséggel változik majd. Két telivér maradt ki a felsorolásból, National Nice (J. Pavlicek) és Amfetamin (J. Havlík), a mezőnyből idén ők rendelkeznek a legszerényebb eredményekkel, számukra cél a pénzes futás lehet. A sprint nagydíj a nap nyolcadik futama lesz, a versenynapot a Magyar Huszár és Lovashagyományőrző Társaság 1400 méteres díja zárja majd.

Holnap egyébként 25 fok körüli időre számíthatunk, zápor megzavarhatja a napsütést. Másnap Baden-Württemberg tartományban valamivel hűvösebb, 17 fok körüli idő várható és csapadék kis mennyiségben ott is előfordulhat. Reméljük, hogy ez az idő tetszik majd Overdose-nak, aki vasárnap 16:35-kor Baden-Badenben a 140. Goldene Peitsche futamában próbálja megvédeni veretlenségét. Ez a verseny Overdose pályafutása legnehezebb versenyének ígérkezik, olyan szép lenne, ha Dózi ránk cáfolna. A futamot a SpotM televízió élőben, a Sport2 pedig 17:30-kor felvételről közvetíti.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr472252669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása