No Not Me (Veljko Mazsity) kettős győzelemmel hozta el a Szent István Díjat

 

 

 

 

 

 

 

 

 A két héttel ezelőtt lefutott 96. Magyar Ügetőderby visszavágójának volt tekinthető a rangos kétfutásos pontverseny, a Szent István Díj. Az első öt helyezett egyaránt starthoz állt, mellettük Nelson, a négyéves Masterpiece valamint a hatéves Kiskarcsi vették fel a harcot a favoritokkal szemben. Naná, No Not Me és Nemes Úr újabb csatája kitűnő sportélményt ígért. Az első futamban sokáig úgy tűnt, hasonló eredmény születik, mint a Derbyben, Naná a befutóra biztos elsőként fordult, de kétszáznál „végzetes” szerszámbaleset érte, ami miatt gyakorlatilag csak lépésben tudta megtenni a hátralévő métereket. Masterpiece-nek sem volt szerencséje, nehezen tudta kerülni a „léket kapott” kékszalag-nyerőt, így pályaelhagyás miatt diszkvalifikálták. A győztes, így No Not Me lett, megelőzve istállótársát Nemes Úr-t és a jó versenyt futó Nelson-t. Két óra múlva már sokkal simább győzelmet aratott a Hico istálló klasszisa. Veljko Mazsity és a remek hároméves, a szokásos taktikát alkalmazva, végig vezetve, biztosan húzta be a második futamot, Naná és Nemes Úr előtt, így téve egyértelművé győzelmét az összetettben.

 

A nap másik kiemelt versenyében, a hosszútávú Virágos Díjban szintén az esélyesek játszották a főszerepet. Kazein sokáig vezetett, de a finist nem bírta, ekkor Merengő került az élre. A tavalyi formájához szép lassan közelítő négyéves azonban ezúttal sem tudott győzni, mert Lakatos Csaba a legjobbkor dobta harcba Guernica-t és a hűséges tízéves sok helyezése után, megszerezte idei első győzelmét. A bronzérem a nagy térhátrányát hamar letudó, de nem kimondottan távspecialista Simb Illusion zsákmánya lett. Landlord mutatkozott, Istis Us Star kis hibával indult, majd a végére elfáradt.

 

Lakatos Csaba az Új-Mexikó Hendikepben is elsőként fordulhatott vissza a közönség elé, társa, a bombaformában lévő Miki volt. A négyéves Viki-ivadék tavaly rengeteget laborált, idén viszont kezdi bepótolni a kihagyott időszakot. A jó erőkből álló mezőnyben csak játszott az ellenfeleivel és 16.9-ben sétált haza, kíváncsian várjuk a folytatást. Nebraska trénerével remek versenyt futva korrigált, Reine D’Illiat pedig megint jobb formáját adva állhatott ismét dobogóra. Glitter Star zsákutcából szabadulva közeli negyedikként végzett, de a gyors versenyben sokan jó formát futottak.

 

Numero Uno (Dénes Áron) kitűnő időt ügetve búcsúzott nyeretlenségétől a nap első futamában, megelőzve a szintén esélyes Nobile-t és Markota-B-t. Marietta és Nicole Goal párosa tűnt még ki a mezőnyből, Názáret ismét hibával futott.

 

A Kali Hendikepben Jódlis (Juhász Balázs) duplázott rá legutóbbi győzelmére, méghozzá egy taktikai versenyt követően. A befutó elejéig szinte csak sétált a mezőny, mindenki a végére tartogatta az energiáját és vártak a támadással. Ez a hétéves ménnek sikerült a legjobban, biztosan takarta le az idén először döntős Jacamia-t. A harmadik helyre némi meglepetésre Magic Boy érkezett meg. A favorit Kitty Magic momentum nélkül futott.

 

Jorvik Viking nagy stílusú győzelme óta adós volt a jó eredménnyel, mostanában szinte minden versenyében hibával futott. Az Indokolt Hendikepben nem tette meg ezt a szívességet a vetélytársainak és Komáromi Krisztinával a kocsijában könnyedén sétálta le a mezőnyt. Firtató negyedik idei startjára már jól mozgott és a most is jól futó Kitti előtt ezüstérmet szerzett. Low Fox az utolsó kanyarban vétett hibát. A többiek szinte észrevehetetlen voltak.

 

Jákfa szinte mindig döntős, de nyernie régóta nem sikerült. A Detroit Hendikepben tört meg ez a sorozat, Hegedűs Sándor a legjobbkor, a befutó elején talált utat a kancával és nagy küzdelmet követően, Soraja Speed támadását hárítva sikerült győzniük. Jegenyefa könnyű harmadik lett, megelőzve Happy Bluejay-t és a sokáig vezető Kicker-t. Jogging és Itaka halványabban teljesítettek a vártnál.

 

Az amatőrök a Popov József Emlékversenyben mérkőztek meg egymással. Az öt esélyesnek vélt ló közül, a legkevésbé favorizált Lucky Boy látványos finis után győzött, idén már negyedszer. Cser László ötévese sokáig a mezőny végén utazott, de a befutóban ellenállhatatlan volt, pedig Keeper személyében komoly ellenfélre talált. A harmadik helyre az új tréningből futó Julia R. érkezett meg, bár Maroshévíz a célban nagyon közel szaladt fel rá. Lucuska és Ilarita ezúttal nem bírták a hajrát.

 

A nap utolsó két versenyében, a Névadó Hendikep két részében meglepetések és ennek következtében remek osztalékok születtek. A tizedik futamban sokáig Jetti Lobell szájában volt az a bizonyos sajt, de az utolsó métereken ugyanúgy megállt, mint legutóbb, így a sokat javuló Larissza (Gáspár András), sőt Kishölgy is lefiniselte. Mátyásföld döntő pillanatban, háromszáznál ugrott. Este hétkor másfél éves hallgatást követően, az utolsó versenyében már mutatkozó Hévizi tudott győzni ismét. Nyilasi Bálint kezében szívesen versenyzett a Norbi istálló kedvence és végig vezetve utasította maga mögé Hadúr és Jópofi duóját. Milli Nevi a nyerőt támadva, a kanyarban hibázott, Jonatán pedig a befutóban tette ugyanezt. Malta Sun már a startnál kiszállt.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr542241041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása