Szent István Díj a galoppon

2010.08.21. 11:36

Kilenc futamot láthatnak azok, akik vasárnap ellátogatnak a Kincsem Parkba. Augusztus 20-i hétvégéről van szó, így a napi főfutam természetesen a Szent István Díj lesz, aminek érdekessége, hogy fut benne a 88. Magyar Derby 3. helyezettje Unico is.

Szerényebb képességű lovak versenyével indul a nap, az első futam ugyanis az osztott V/b-s hendikep második része lesz. A nyolc induló nem tud túl fényes eredményt felmutatni, még placcokat sem nagyon találunk a lovak idei statisztikájában, az viszont biztos, hogy a mezőny egy tagja biztosan elveszti idei nyeretlenségét. Nyeretlen kétévesek 1200 méteres homokpályás versenye jön ezután, a futamban tíz csikó indul, köztük hárman most debütálnak. A startgép a helyén maradhat a következő futamra is, mivel a pálya és a táv megegyezik az előző futaméval, csak a résztvevők életkora és a futam kategóriája változik. A harmadosztályú hendikepben nyolcan indulnak, a mezőny összetétele elég változatos, három hároméves mellett találunk nyolc, sőt kilencéves telivért is az indulók közt. Hatékonyan használják fel az erőforrásokat a versenyszervezőnél, ugyanis negyedik futam indítása is ugyanonnan történik, mint az előző két futamnál. Újra egy hendikepet futnak, egy ötödosztályút. Bár a galoppban az időeredménynek nincs túl nagy szerepe, de érdekes lesz összehasonlítani majd a három futam lefutási idejét, hisz a táv és körülmények azonosak lesznek.

Az ötödik futammal aztán véget ér az ezerkettes homokpályás futamok sorozata. Ez ugyanis egy II. osztályú, 1600 méteres hendikep lesz, a gyep pályán. Tizenegy résztvevő a startgépben, elég vegyes a társaság, érdekes futam lesz. Fél órával később a start pillanatában újra a Pillangó utcai metró felé mered minden tekintet, mivel a táv és a pálya megegyezik az előző futamával. Csak ez már az Istvántelki Díj lesz, a nap második legrangosabb versenye, ahol kilencen küzdenek a győzelemért és helyezésekért. Ezután az „ötbés” hendikep első része következik, majd nyolcadikként a napi főfutamot láthatjuk.

Ami nem más, mint a 2200 méteres, Listed besorolású Szent István Díj. A díjban kilencen indulnak, közülük a legnagyobb név a 88. Magyar Derby harmadik helyezettje, az M&S Racing lova, Unico (Z. Smida). A Turf őt véleményezi az első helyre és minden bizonnyal a pályán is első játék lesz. Nem tudjuk azonban, hogy milyen futást várhatunk Badguy-tól (P. Hlavaty), aki az osztrák derbyben az ötödik helyen végzett, majd Franciaországban helyezetlen maradt. És ott lesz a mezőnyben a hosszú távon szinte mindig jól szereplő Rendezvous (Varga Z.), valamint a futásról futásra javuló Suitcase Susie (Paizs G.) is. A Telivér Farm a Sarpedon (Mészáros Zs.), Invited (S. Georgiev), General Ludd (ifj. Kozma I.) hármassal képviselteti magát, fut még a kétszázzal rövidebb távon már bizonyított Windsor (J. Havlík), a mezőny kilencedik tagja pedig az első budapesti futásakor 1600-ra hatodik Falcon Wing (Potyók L.). Érdekes verseny lesz, én azért a Derby és az Alagi Díj alapján nehezen tudom elképzelni, hogy a futam főszereplője ne Unico legyen. A napot egy negyedosztályú, 1400 méteres hendikep zárja.

Ez lesz tehát az augusztus 20-i hosszú hétvége versenynapja, aki nem menekültek el valamilyen vízpartra a fővárosból, vagy már vasárnap visszaérnek, azoknak érdemes lesz kilátogatni a Kincsem Parkba. Az élő versenyeket preferálók is örülhetnek, ugyanis a programon nincs külföldi futam, így hosszú szünet sem lesz két magyar futam közt. Ami az időjárást illeti, marad a napos, meleg idő. A nappal különösen érdemes vigyázni, nehogy úgy járjanak, mint én, ugyanis tegnap egy vidéki fogathajtó verseny árnyékmentes nézőterén sikerült vörösre égetnem a fejem. Bár én azt mondom, a lovak megérnek ennyit…

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr772236833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása