Lencsi (Fazekas Andrea am.) istállótársait megelőzve nyerte a

 Lil Díjat

 

Lakatos Csaba triplázott, Török István két versenyben hajtott nyerőt

 

 

 

 

 

 

Az AMMA Rt. teljes sikerét hozta a napi főfutam, a Lil Díj. Nem is lenne ebben semmi meglepő, de nem a favorizált Kádor vagy Menedzser győzött, hanem az egyre megbízhatóbb és erősebb Lencsi. Fazekas Andrea jó kezdést követően a második helyre ült be lovával és csak a befutó elején indított támadást. Az utolsó százötven méteren aztán biztosan terítették le a végig vezető Menedzser-t, akit a célban még Kádor is megelőzött. Kiskarcsi újra hibázott a küzdelem hevében, nem sokkal a cél előtt.

 

A napot Török István duplája indította. A rutinos idomárhajtó régi fényében tündökölve, először a formába lendült Markota-B-vel aratott biztos győzelmet. A többiek végig csak a későn érő négyéves hátát nézegethették, a célban ez legközelebbről Názáret-nek sikerült, míg a bronzérem a második versenyében rengeteget javuló Nyíres zsákmánya lett. Nyári zápor, New Orleans és a favorizált újonc, Nőcsábász közel végeztek.

 

Fél óra múlva egy újabb start-cél győzelem következett, ekkor Mephisto volt a népszerű „Basa” társa. A Sors-ivadék már legutóbb is megcsillantotta képességét, most pedig még egy átlagforma is elég volt a duplázásához. A kasszafavorit O’sole mio szinte végig támadott a verseny során, végül a közeli második helyen zárt. Nemo is jobb volt, mint legutóbb, jutalma a dobogó alsó foka lett. Nigel és Ninette nagyon elfáradtak a végére.

 

A szombat másik hőse Lakatos Csaba volt, háromszor is győztesként fordulhatott vissza a közönség elé. Először a Nárcisz hendikepben, ahol Lear Király sulkyjában igencsak meg kellett dolgoznia a sikerért. Sokáig úgy tűnt, hogy Troja lehet a legkomolyabb ellenfele, a hatéves kanca a befutó közepéig szívósan védte vezető helyét, majd mikor mellette elment, a könnyedén zárkózó Ebony Star támadását kellett kivédenie. Járulék idén most végzett a legközelebb, Incasso is mutatkozott.

 

A Lívia Hendikepben sem volt sokkal könnyebb dolga a sampionátusért küzdő trénernek. Kicker végig vezetve győzött ugyan, de a formáját hűségesen adó Indiana Rosa veszélyes ellenfele volt a finisben. A nem túl megbízható Jusztina hosszú idő után most megint jól ment, a cél előtti métereken vette el a bronzérmet Luca-tól. A verseny eleje egyébként kaotikusra sikeredett, Knock-down, Liv Action és Hetita Nevi is galoppozott.

 

A triplázásra mindössze fél órát kellett várni. Az ötéves Copiad-mén, Lucky Luke, huszáros hajrát követően finiselte le a remekül mozgó Kerámia-t. Jákfa is hozta magát, Igloo rohamát kivédve, a harmadik helyen érte el a célt. Lejtők hölgye és Kométa kis csalódást okozva, nem értek küzdelembe.

 

Magic Diamond Way eddig óriási szezont fut. Kőbán Rita kedvence, idei negyedik győzelmét a Naplopó Hendikepben aratta és nyerő formájával „húszon” belülre került. May Day-re sem lehet panasz, a négyéves újabb második hellyel kedveskedett gazdájának. Mistral szintén hűségesen teljesít, de eddig elég peches volt, most azonban újra a dobogóra állhatott. A mögötte célba érő Jozsó kis hibával futott, míg Láma jó futással korrigált.

 

Öt esélyes ló közül, ketten is ugrással kezdtek a Napoletana Hendikepben. Numero Uno és Nikkel Lady borzolta a favoritjátékosok kedélyét az indítás után, ami leginkább Norbert malmára hajtotta a vizet. Papp István idomítottja három helyezés után, biztos győzelemmel folytatta pályafutását, amiért a végén kicsit meg kellett izzadnia, mert Jópofi és Milli Nevi is jól zárkóztak az utolsó kétszázon. A többiek közül Marót érdemel még említést, a befutó közepéig biztos helyezettnek tűnt, de végül most sem sikerült dobogóra állnia.

 

Magda, kedvenc hajtónője, Singer Renáta kezében veszítette el idei nyeretlenségét, a Naplopó Hendikep második részében. A verseny során egyetlen igazi ellenfele akadt, az ezúttal is jó mozgó Montreal Man, de a Bohumil istálló kancája magabiztosan oldotta meg soros feladatát. A harmadik helyért Machupichu és Grandfather küzdött, de Firtató is közel végzett a fronthoz. Malta Sun már a startnál elugrálta esélyét.

 

Az Újlengyeli Lovas Klub Kupa idei harmadik futamával búcsúzott a szombati ügető, ahol Kandidátus győzelmének tapsolhattunk. Védelem hatéves fia, Fodor László kabinethajtásával könnyedén szerezte meg második szezonbéli győzelmét. Kopogj! kis pihenőjét követően is jó formát igazolt, a sokáig vezető Julia R. pedig nem sokkal bár, de megőrizte a bronzot, Jármi-val szemben. Iron Man több hibával futott.

 

A hétvégén jön a várva várt 96. Ügetőderby! A tavalyi esztendőhöz hasonlóan ezúttal is kimagasló esélyese lesz a futamnak, No Not Me személyében. Vajon a Hico istálló ásza megoldja a nagy feladatot? Netán a tréningtárs, Nemes Úr lesz a nyerő? Esetleg Nacho Nico meglepi őket? A kérdésekre vasárnap kapunk majd választ, jöjjenek ki személyesen is a Kincsem Parkba, tegyük emlékezetessé ezt az ünnepi versenynapot!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr812197138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása