Orrhosszon múlt a meglepetés

2010.06.28. 17:23

 

Néhány centin múlott mindössze, hogy a május óta veretlen Murano győzelmi sorozata nem szakadt meg. Az Althaus istálló hatévese Művész Úr az utolsó métereken keményen támadta a favoritot, a végén azonban egy orrhossznyival lemaradt, így meg kellett elégednie a második hellyel.

Maxima (Kunstár S. am.) start-cél győzelmével indult a nap, a Szikháti istálló kancáját hiába támadta Corona Bin (Vass Jennfer am.) sikerült megőriznie előnyét A harmadik Betolakodó (Ján Alexandra am.) lett. Meglepetést hozott a csikófutam, ahol több import telivér is indult, a győzelmet mégis a magyar tenyésztésű Ballagó (Kiss S.) szerezte meg. Második Banyalbufar (L. Kasal), harmadik Amira (ifj. Kozma I.). Az eredmény váratlan mivoltát jól mutatja, hogy a futamban hármasbefutó találat nem volt. Ezután a nyeretlen versenyben a győztes személye nem lepte meg a fogadókat, a két placc viszont részben igen, a befutási sorrend: Pirog (Varga Z.) – Fáradhatatlan (ifj. Kozma I.) – Cinike (Fézer R.).

Egy kört mentek a telivérek ezután, az 1900 méteres futamban Mc Larent (Varga Z.) hasonló taktikával lovagolták, mint két héttel ezelőtt, a sárga ménnel megint megpróbálták „ellopni” a versenyt. És megint nem sikerült, a végén ugyanis jött Catchoftheday (Simon F.) és megszerezte a győzelmet. Mc Laren és Tisana (L. Kasal) pedig holtversenyben a második helyen végeztek. A Telivér Farmé volt a sprintverseny, az 1000 méteres egyenespályás futamot a favorit Naraan (L. Kasal) nyerte istállótársa Franko (ifj. Kozma I.) előtt, harmadik Napfény (Varga Z.). Az „ötbés” hendikep második része jött ezután, amit a minisúllyal versenyző Denebola (Barabás Judit) nyert a vágtán harmadik Katyusa (Virág A. am.) előtt, a harmadik helyre Kesző (Ján Alexandra am.) érkezett meg.

Fél óra múlva Miss Double Six (L. Kasal) percei következtek. A kanca először szabadra került és lovas nélkül futott egy kört, majd miután beállt a startgépbe, ugyanezt start-cél győzelem formájában megtette lovassal is. Ellenfele egyik körben sem volt, pedig a versenyt tizenegyen futották. Második Noble Groom (Paizs G.), harmadik Mac Wolf (ifj. Fejes L.). Harmadosztályú hendikeppel folytatódott a program, amit Alara (Ján Alexandra am.) nyert Mecénás (Varga Z.) és Money (Rácz A. am.) előtt.

És jött a főfutam, az 1400 méteres Orosházi Díj. Ahol a favorit az a Murano (Simon F.) volt, aki az elmúlt három versenyét megnyerte, legutóbb egy rangos pozsonyi sprintfutamot. Murano a starttól a frontban galoppozott, a célegyenesbe fordulva néhány hosszas előnye volt és úgy tűnt biztosan nyeri a futamot. Aztán megindult valahonnan hátulról Művész Úr (L. Kasal), nyakában Vanity Queen-nel (Nagy T. II.) és majdnem sikerült elkapniuk a favoritot. Csak majdnem, mert hiába tűnt Művész Úr ellenállhatatlannak, Murano előnyéből a célban maradt még egy orrhossznyi, így az Orosházi Díj befutási sorrendje: Murano Művész Úr Vanity Queen. Zárásként egy negyedosztályú hendikepet láthattunk, ahol a Rosabella (Mészáros Zs.) – Tia (ifj. Fejes L.) – Nighdire (Paizs G.) befutási sorrend született.

Folytatás most vasárnap az év legnagyobb versenynapjával, hisz most futják a 88. Magyar Derbyt. Ha valamikor, akkor most tényleg érdemes lesz kijönni a Kincsem Parkba. A derbyvel kapcsolatban a galopp rajongóinak egy jó hírrel is szolgálhatok, az indulók nem hivatalos listáját már olvashatják oldalunkon! http://tavoszlop.blog.hu/2010/06/28/88_magyar_derby_nem_hivatalos_indulok

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr742116479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása