Fantasztikus utolsó métereket láthatott a Kincsem Park közönsége június első versenynapjának főfutamában, az Alagi Díjban. A kétezer méteres versenyben 1995-nél még Emperor’s Stride (J. Havlík) állt az élen, de Tutanhamon (J. Línek) az utolsó métereken utolérte és rövid nyakhosszal megverte őt.

Meglepetéssel indult a nap, az ötödosztályú hendikepet nyerő Áldomás (Noska J.) ugyanis nem tartozott az esélyesek közé. Második lett Mc Mahon (Varga Z.), harmadik Kesző (Ján Alexandra am.). Jött a papír a Nyeretlenek versenyében, ahol a legtöbbek által várt Kevios (L. Kasal) – Zadar (Németh S.) – Storm Reel (J. Línek) befutási sorrend született. A következő futamban a placcokon nem, a győztesen viszont alaposan meglepődtünk. Nyert ugyanis az a Gaillardia (Paizs G.), aki hasonlóra legutóbb tavaly októberben volt képes. Második Rézkígyó (Rácz A. am.), harmadik Mecénás (Noska J.)

Magic Lighting (S. Georgiev) start-cél győzelmét hozta az I. osztályú 1600 méteres hendikep. A derbyre készülő Jezsuita (Z. Smida) csak második, Invited (Németh S.) a harmadik. Újra 1600 méteres versenyt láthattunk, a Gróf Batthány Elemér Emlékversenyt. A futamot Mezzanine (J. Línek) nyerte, két hosszal verte a starttól vezető Morascot (Németh S.), harmadik Makaam (Simon F.). A nap „ötbés” hendikepe volt soron, amit a heréltként először futó Black Bryont (Petró Katalin am.) nyert Apple Stone (Németh S.) és Katonás (ifj. Fejes L.) előtt.

És elérkeztünk a napi főfutamhoz, ami az Alagi Díj volt. A derby felé vezető út fontos állomása ez a verseny, távja 2000 méter. Mivel a táv pont egy kör, így a startra a tribün előtt kerül sor, ettől még látványosabb ez a futam. A favorit Tutanhamonnak most nem volt gondja a starttal, így egyszerre jöttek el a telivérek a géptől. A túlsó egyenesben kicsit széthúzódott a mezőny, az iram azonban nem volt túl nagy, így a kanyarhoz érve újra együtt futott a nyolc ló. A kanyarban aztán Emperor’s Stride (J. Havlík) az élre állt, de Unico (Bakos G.) és Tutanhamon (J. Línek) a nyomában volt. A célegyenesben aztán úgy tűnt, hogy Emperor’s Stride-nak sikerül meglépnie, a távoszlopnál biztosan vezetett a Gyolai ló. Aztán a távoszlopon belül megindult Tutanhamon, először istállótársa mellett ment el, majd támadta a vezető Emperor’s Stride-ot. A támadás végült sikerrel járt, Tutanhamon az utolsó métereken beérte az élen álló lovat, majd az utolsó galoppugrásokkal megelőzte őt. Fantasztikus küzdelem volt! A 2010-es Alagi Díj sorrendje: Tutanhamon (J. Línek) – Emperor’s Stride (J. Havlík) – Unico (Bakos G.) – Hadúr (Z. Smida) – Stewart (Németh S.).

A napot egy III. osztályú hendikep zárta, ahol a Piramis (J. Havlík) – France (Németh S.) – Argonauta (Varga Z.) befutási sorrend és a nap legnagyobb hármasbefutó osztaléka (102.500.- Ft) született.

Ez volt tehát az első júniusi versenynap, folytatás jövő vasárnap, amikor a kancáké lesz a főszerep, hisz a főfutam a Magyar Kancadíj lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr722060943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása