I.Q.M.Q. (Vezér Emese) meglepő sikere az

Ipolyság Díjban

 

 

Május első szerdai versenynapján a szélsőségek játszották a főszerepet. Totális papírformák és néhány nagyobb meglepetés egyaránt fűszerezte ezt a kissé borongós hétköznapot.

 

Az első három futamban az esélyesek domináltak. A Nyeretlenek Versenyében az új tréningbe került Nyakék szép küzdelem után utasította maga mögé Nubia-t és Nigel-t. Fazekas Andrea tökéletes ütemben indította el a Boxi istálló reménységét és ha a Borravaló-kanca elfelejt galoppozni, komolyabb feladatokat is megoldhat a jövőben.

 

Ez igaz lehet a szürke Nebraska-ra is, mert esélyt sem hagyott riválisainak a következő futamban. Hatszázig csak utazott az élmezőnyben, majd minden erőltetés nélkül hagyta magára a mezőnyt, sulkyjában Váradi Sándorral. Miki és Jósors jó formát futva szerezték meg placcokat.

 

Jól megy mostanában Dénes Áronnak, ezúttal egy másik friss szerzeménnyel sikerült győznie. O’sole mio első közös versenyükben még hibával futott, most azonban ellenállhatatlan finissel terítette le a végig vezető Nikkel Lady-t. Metal Boy ezúttal is helyezést szerzett, sorrendben már a negyediket.

 

A Nyírség Hendikepben maximális, nagyon kiegyenlített mezőny állt starthoz . Szoros küzdelemre számítottunk, de Ileda Bi és Nyilasi Bálint másképp gondolták, mert a látottnál biztosabban abszolválták a feladatot. A nyolcéves mén már legutóbb is remekül ment, most pedig rekordjavítással verte a jól zárkózó Kentucky Sun-t, míg a bronzérem Jusztina Nes-nek jutott. A favoritok közül Kopogj! közeli negyedik lett, a sokáig vezető Kivándorló pedig nagyon megállt a végén.

 

A nap ötödik futamában tulajdonképpen egyedül Norah Jones gyengébb szereplése jelentette a szenzációt, ez azonban elég volt ahhoz, hogy csak egyetlen hármasbefutót találjon a Totalizatőr. Jolly Guardian kihasználta kedvező beállítását és Csató Gyula végtelenül türelmes, már-már hidegvérű hajtásával könnyedén hajrázta le a hűséges Diabolót. Knock-down most nem hibázott, így nem volt meglepő, hogy újra felállhatott a dobogóra.

 

Este hétkor léptek színre a napi főfutam, az Ipolyság Díj résztvevői, hosszútávon. Light Lady és Magna Charta tűntek esélyesnek, de szinte mindenki remek formákkal érkezett a versenyre. Mégis komolyan meglepett mindenkit I. Q. M. Q.  sikere, hisz a kanca majd’ két éve győzött utoljára, akkor is középtávon. Most azonban, Vezér Emese hathatós közreműködésének köszönhetően, jó startot véve, majd egy remek utolsó kétszáz métert produkálva védte ki a kissé későn utat találó, de így is remekül futó Mariska támadását. A kasszafavorit Vas Lady-utód csak a harmadik helyig jutott.

 

Balogh Bernadett is bombaformába lendült, hiszen öt napon belül újabb sikert könyvelhetett el. Ezúttal beugróként kapott szerepet és élt is a lehetőséggel. Társa az a Hanka volt, amely szombaton öngyilkos tempóban kezdett és fáradt el a végére. Most nem volt ilyen problémája, a célegyenesben csak játszott ellenfeleivel és megszerezte idei első győzelmét. A favoritoknak csak a helyezések jutottak, Keeper - Lucky Boy - Poltergeist M. sorrendben értek célba a nyerő mögött.

 

Nobody legutóbb kecsegtető pozícióban hibázott, most azonban nagyon figyelt rá Csordás Emil és az istálló Derby-reménysége szenzációs stílusban verte a trénerével megint helyezést szerző Domingo Vita-t és Marion Jones-t.

 

A Tony Oaks utódok így három első díjjal szinte keretbe foglalták a versenynapot, de a Valley Guardian-gyerekek sem panaszkodhatnak, nekik két siker jutott. Következik két nap pihenő, találkozunk szombaton!

                                                 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr541998463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása