Mikóczy Zoltán arról tájékoztatta a PannoniaOverdose.hu-t, hogy Overdose menedzsmentje úgy döntött, az immáron ötéves telivér egy 1000 méteres futamban kezdje az idei évet, ezért benevezték egy ilyen távra kiírt, május 9-i hoppegarteni versenyre. Overdose-t a Berlin melletti pályán a menedzsment nagy örömére az a Christophe Soumillon lovagolja, akivel tavaly emlékezetes győzelmet aratott a Kincsem Parkban.

A verseny összdíjazása 8000 euró, ami nem túl magas, viszont a menedzsment szeme előtt most kizárólag az lebegett, hogy Overdose számára előnyös távon, megfelelő talajú, kanyar nélküli pályán kezdhessen, s nem azonnal a legjobbak közé dobva, hiszen már több mint egy éve nem futott. No meg az is, hogy olyan időpontot találjanak, amikor a kiváló belga zsoké ráér, hiszen szinte minden időpontja foglalt, a hét végén például Hongkongban lovagolt szép sikerrel. Így viszont semmi teher se nyomja őket, ha úgy ítélik meg, hogy felkészítése nem éri el addig a kívánt szintet, akár a verseny reggelén is visszavonhatják a nevezését, amit természetesen nélküle is megrendeznek.

Mikóczy Zoltán azt is elmondta a PannoniaOverdose.hu-nak, hogy két másik élvonalbeli, magyar tréningben lévő sprinter is indul a versenyen – egyikük Overdose istállótársa – mert az ő szereplésükön keresztül tudják a legjobban lemérni Overdose jelenlegi formáját. A további ellenfelek csak később válnak ismertté, mert a versenyre a nevezés csupán kedd délben zárul. (Forrás: PannoniaOverdose.hu, a képen Overdose, Mikóczy Zoltán és Jozef Rosival a MIKO Racing istálló trénere. )

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr431963428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása