Év végi izgalmak az ügetőn

2012.12.27. 12:37

Jogging (Varga Sándor) győzött a Paulovitz János Emlékversenyben

 

Fazekas Imre és Varga Sándor is duplázott

 

A hagyományos karácsonyi versenynapon kilenc magyar futam, és meglehetősen barátságtalan idő várta a lóverseny szerelmeseit és a résztvevőket. A mély pálya igencsak próbára tette az ügetőket és a hajtókat egyaránt, a gyenge lefutási idők árulkodtak a körülményekről. A MÜFE-nek köszönhetően minden futam után tiszteletdíjat kapott a nyerő hajtó, ezenkívül díszszalag járt a győztes lónak. Eldőlt az amatőr championátus sorsa, Kelemen Viktória győzni tudott az esélyes Képzőművésszel, így a szilveszteri naptól függetlenül megszerezte az elsőséget. A profik között nagyon izgalmasan alakul a verseny, Hajnal Tibor több favoritot is hajtott, közülük Odry tudott győzni, így most 42-42-re áll a csata Lakatos Csabával, aki több helyezésének köszönhetően még vezet, és Szilveszterkor visszatér két napos kényszerpihenője után.

Az ünnepi versenynap legjobb futama a Paulovitz János Emlékverseny volt, mely a vártnál kevesebb izgalmat tartogatott számunkra. A futam Joyous Woman és Jogging főszereplésével zajlott, a két kilencéves közül, a befutóban Varga Sándor idomítottja volt az erősebb és magabiztosan szerezte meg idei harmadik sikerét. A harmadik helyre némi meglepetésre Luca futott be, a nagy favorit Nick Nolte még a dobogóról is lemaradt. A szerb vendég Newstar Wise az első kanyarban hibázott.

Szintén Varga Sándor jöhetett a díjátadásra fél órával korábban, az eddigi versenyeiben többször bizonytalankodó Off Road most nagyon magabiztos volt, és végig vezetve utasította maga mögé ellenfeleit, köztük a mindig döntős Paula-Dream-et és a nyerés után is jól mozgó Priscilla-t. Prometheus sokáig támadta a későbbi nyerőt, de a befutóban hibázott. A helyezettek mögé a verseny utolsó harmadában O Bi és O’Sulivan jött fel. Pik As nagyon gyengén ment, Patricius, Pinokkió és Perfect már a startnál kiszállt.

Vicen Istvánra, „Stefire” emlékeztünk az amatőrversennyel, melyet az egyik esélyes, Képzőművész nyert meg Kelemen Viktóriával. Sokáig úgy tűnt, hogy Nóraville lehet majd a nyerő, de komolynak tűnő előnye elolvadt a befutóra érve, Képzőművész pedig elsétált mellette, ezzel pedig championi címhez segítette hajtóját. Nóraville mögött a jól zárkózó Milli Nevi lett a harmadik Jackson Junior és a sokáig helyezettnek tűnő Napraforgó előtt. Nikon egy idei közel volt, de elfáradt és hibázott is.

Elmaradt a küzdelem a két favorit között az Elefánt Díjban, hiszen Conway Boko ugrott, így Orient Boy ellenfél nélkül maradt. Persze, elnézve a nyerő stílusát, lehet, hogy akkor is győzött volna, ha az import nem hibázik. ifj. Döme Imre csak a befutóban kért egy gyors szakaszt lovától, Orient Boy pedig szinte elszállt az addig élen ügető Palkó elől. A bronzérmes helyre a formában lévő Paladin TIM jött fel, megelőzve a hibája után érkező Conway Boko-t. A sokáig vezető Nemzetesúr a végére nagyon elfáradt és visszaesett.

Délután kettőkor, a Rablány Hendikep első részével indult a program. A jó képességű, de nem túl megbízható Őszi Fény ezúttal nem rontott, Fazekas Imre hamar a frontba kormányozta, az utolsó száz méteren pedig biztosan hagyta maga mögött a szinte végig nyerőnek látszó Jamaica Man-t. Soir Du Vivier számára kedvezett a lassabb lefolyású verseny, és két galoppját jó harmadik hellyel korrigálta. A többiek közül Nekifutó esélyesként indult, volt egy jónak tűnő momentuma, de végül nem ért dobogóra.

Ezerhatszáz méteren keresztül úgy tűnt, hogy a négy esélyes osztozik majd a helyezéseken a Kétévesek Versenyében, mely végül Fazekas Imre duplázását hozta. Rubino TIM vezetett, mellette Rolex, majd Rimella és Ruby Reeves következett. Ez a sorrend a befutóra érve sem változott, százötvennel a cél előtt azonban Rubino TIM és a közvetlenül mögötte versenyző Rimella is ugrott, így Rolex megszerezte zsinórban harmadik győzelmét is. Ruby Reeves mögött a jól futó újonc, Rozetta szerezte meg a harmadik helyet.

 A hosszútávú Vamba Hendikep a favoritokról szólt. A start után Lucuska, majd Kandidátus vezetett, utóbbi még az utolsó egyenesre is elsőként fordult, de Mambo Girl rohamát nem tudta hárítani. Kolozsi László lova az utolsó lépéseken elfáradt ugyan, de ekkor már zsebben volt a győzelme. Kandidátus mögött a verseny közben diszkvalifikált Magiszter és Kiskegyed végzett.

Érdekes, sokesélyes versenynek tűnt a Néma Levente Hendikep, benne volt a pakliban a meglepetés is, amit végül Nusika szállított. Kapitány diktálta a tempót a mezőnynek, eleinte Hamburg és Grandfather követte, de a falon Nusika is közel látszott hozzá. Féltávhoz közeledve egyre feljebb csúszott Komáromi Krisztinával Márvány is, sőt, a befutóra érve megtámadta az élen ügetőket, és küzdelem után megverte a nagyot futó Nusikát és Kapitányt. A favorizált Medália gyengén indult, legközelebb, autóstarttal jobb lehet. Ninette-en érződött a komoly kényszerpihenő.

Hajnal Tibor lovai nem szerepeltek túl jól, úgy tűnt, hogy az idomárhajtó nem is szerez győzelmet, de Odry révén mégis jól zárult a nap. A kis kihagyása előtt egyre erősebbnek tűnő, és már három sikernél tartó négyéves már az első kanyarra érve vezette a mini mezőnyt, ezt a pozícióját pedig meg is tudta tartani a célig. Igéző messziről rohamozott és jött fel másodiknak a cél előtt, megelőzve Háry Jánost és Glitter Star-t. Magic Boy és Maya Goal ugrással kezdett.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr34983327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása